gabrielagrech

gabrielagrech
Moje tablice obserwuje 280 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Faszerowane bakłażany Masa orzechowa do ciasta Kiełbasa z dzika Słodka babka kawowa Krem ziemniaczany ze szczypiorkiem
ewelinatenus
Obserwuj

Zszywek: 20 · Obserwują ją: 16

Ostatnio dodane:

MODA DAMSKA /// KARL LAGERFELD przeceniony o 80% przez ostatnie 22 godziny! Joulutorttu – fińskie ciasteczka
ilciaila
opole Obserwuj

Zszywek: 8057 · Obserwują ją: 3010

Ostatnio dodane:

365 dni Murzynek z domowym karmelem Włosy do Ramion w Modnej Odsłonie – TOP 26 Cudownych Inspiracji na Modne Fryzury Półdługie Ciasto murzynek
slubkasi
Obserwuj

Zszywek: 53 · Obserwują ją: 19

Ostatnio dodane:

... mmm, zjadłabym ... Kokosowy omlet z bananem i borówkami
joyfulworks4you
POLSKA Obserwuj

Zszywek: 111 · Obserwują ją: 445

Ostatnio dodane:

Mała czarna z cyrkoniami
Do kupoenia na Vinted
#mała czarna #glamour #sukienka Bluza dla dziewczyny z charakterem. Koszulka dla prawdziwej kobiety. Koszulka dla singla
prinncess141
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 7180 · Obserwują ją: 11171

Ostatnio dodane:

#pierogiruskie#najlepsze Przedogrodek #roślinki #ogródek Chlebek rwany z ziołami, masłem i czosnkiem. 
przepis od dziewczyny z instagrama @obiaddlataty
600gr mąki, 50gr drożdży, łyżeczka soli-cukru-pietruszki suszonej, 40ml oleju, 280ml letniej wody
Do miski dajemy wszytskie składniki i dobrze wyrabiamy, tak ok 4-5 min. Odstawiamy na 40 min. W między czasie szykujemy masło ziołowo-czosnkowe. Do miękkiego masła dodajmy pęczek pietruszki, małą cebulkę lub dymkę, 5-6 ząbki czosnku, płaską łyżeczkę soli. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blat o wałkujemy na kształt prostokąta o grubości ok 7mm. Smakujemy wcześniej przygotowanym masłem. Całość tniemy na paski ok 3 cm. Każdy zwijamy w harmonijkę i układamy w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia jeden przy drugim. Taki chlebek pieczemy ok 28 min w temperaturze 180°C 
#chlebek#masło#czosnek Serek z jogurtu greckiego. (przepis od @onijki z instagrama)
Duży kubek jogurtu ok 400gr, szczypta soli i Wasze ulubione dodatki ( u mnie ze szczypiorkiem). Jogurt mieszamy z dodatkami i przekładamy do miseczki wyłożonej tetrą. Tetrę zawiązujemy tak aby powstała sakiewka. Zawieszamy nad zalewem i zostawiamy na 12 godzin aby płyn mógł swobodnie kapać, po tym czasie ściskamy sakiewkę mocnej  zostawiając ją ponownie na 12 godzin. Po upływie 24 godzin serek bez gazy przekładamy do miseczki i wkładamy na 12 godzin do lodówki. Teraz serek jest gotowy do zajadania 
#serek#kremowy
anusiek20
Włoszczowa Obserwuj

Zszywek: 127658 · Obserwują ją: 8055

Ostatnio dodane:

Serowo-ziemniaczane kule z sosem ... ... Onion soup
grazkax
Obserwuj

Zszywek: 808 · Obserwują ją: 458

Ostatnio dodane:

... ZZZ ... pokój
anetaRaCzYnSka14
Zakopane Obserwuj

Zszywek: 40422 · Obserwują ją: 116327

Ostatnio dodane:

... **** Moja cudna choineczka w bieli... Diy
Ciacia2001
Obserwuj

Zszywek: 73 · Obserwują ją: 159

Ostatnio dodane:

wieeelkanoc nadchodzi !! Na płatkach róż .. kocham <3 <3 aaa <3! xdd
filippa
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

CIASTO BEZ PIECZENIA 3 BIT składniki: ciemny spód: 350 gram herbatników petit beurre 300 gram masła 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyzki miodu masa budyniowa: 3 szklanki mleka 4 jaja 5 łyżek maki ziemniaczanej 4 łyżki maki pszennej 2/3 szklanki białego cukru opakowanie cukru waniliowego 125gram masła ponadto: 2 paczki prostokątnych krakersów puszka masy kajmakowej 400ml śmietany kremówki 2 śmietan fixy czekolada deserowa łyżeczka cukru pudru wykonanie: 1. Herbatniki kruszymy lub mielimy na ciasteczkową miazgę. Ja użyłam robota kuchennego, ale jeśli nie posiadacie takowego można zawinąć ciastka w tobołek z ręcznika kuchennego, a następnie rozbić tłuczkiem. W garnku rozpuszczamy masło z miodem. Zdejmujemy z palnika, wsypujemy ciastka z kakao i mieszamy, aż powstanie w miarę jednolita masa. Foremkę 25x35cm wykładamy starannie papierem do pieczenia a następnie wylewamy powstałą masę i dociskamy równomiernie do dna. Uwaga! Ten spód z powodzeniem możecie również zastąpić całymi herbatnikami ułożonymi równo na dnie, ale masa po zastygnięciu jest krucha i czekoladowa. Naprawdę dobrze smakuje. 2. Gdy masa nieco przestygnie wykładamy na nią podgrzany kajmak. Podgrzanie spowoduje, że będzie się łatwiej rozsmarowywał. Ja podgrzewałam swój przez 1,5 minuty w mikrofali (oczywiscie w miseczce, nie w puszce!). Warstwę kajmaku przykrywamy krakersami układając je w miarę możliwości szczelnie i lekko dociskamy. 3. Teraz kolej na masę budyniową. W garnku zagotowujemy 2 szklanki mleka z masłem i cukrem oraz cukrem waniliowym. Pozostałe mleko miksujemy z jajkami oraz maką ziemniaczaną i pszenną, a następnie wlewamy do gotującego się mleka. Całość gotujemy 3-4 minuty cały czas intensywnie mieszając. Ciepły budyń wylewamy na blaszkę, wyrównujemy a nastepnie przykrywamy kolejną warstwą krakersów. Przestygniętą blaszkę wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc - krakersy muszą zmięknąć. 4. Na drugi dzień kładziemy warstwę śmietany ubitej z śmietan-fixami i odrobiną cukru pudru, a następnie całość posypujemy startą czekoladą. Ciasto należy przechowywać w lodówce. ...
kicikici2000
Obserwuj

Zszywek: 76 · Obserwują ją: 62

Ostatnio dodane:

mhm. Będą jutro <3 kto lubi? Ciasto "Truskawkowa rozkosz" (bez pieczenia)
Przepis po kliknięciu w zdjęcie ;) FAWORKI PEŁNOZIARNISTE(ODCHUDZONE)
gosiaczek11
Obserwuj

Zszywek: 1216 · Obserwują ją: 40

Ostatnio dodane:

Ciasto karmelek ... xoxo jesienna dekoracja na stół dynia świece wrzos
Nataliee
Zielona Góra Obserwuj

Zszywek: 117 · Obserwują ją: 99

Ostatnio dodane:

umieszczona forma/kształt (Piotruś Pan) na czubku abażuru. efekt genialny:) suknia ślubna suknia ślubna wróżka zamknięta w słoiku! *.* video tutorial ang, klik w zdj. ( autorka podkreśla, żeby nie wkładać do słoika prawdziwej świeczki)
evelineeveline19
Obserwuj

Zszywek: 112 · Obserwują ją: 27

Ostatnio dodane:

KREM KINDER BUENO 100 g orzechów laskowych 200 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 8 łyżek mleka w proszku ok. 50 ml mleka + opcjonalnie: łyżka miodu Orzechy upraż na suchej patelni, tak aby pozbyć się z nich brązowych osłonek. Następnie przełóż je do misy blendera i zmiksuj na bardzoooo malutkie kawałeczki (powinno Ci to zająć ok. 3 min). Następnie dodaj serek waniliowy, mleko w proszku i zwykłe mleko. Miksuj jeszcze przez chwilę, aż do połączenia się składników. Teraz spróbuj i w razie potrzeby dodaj miodu i ponownie przez chwilę miksuj, aby wymieszać masę. Gotowy krem przełóż do słoiczka i włóż na parę godzin do lodówki, aby zgęstniał. Fajnie smakuje z porannymi naleśnikami, czy też codzienną owsianką. ... i to co zapominasz dłuuuuugi czas, wraca w ciągu jednej sekundy :/ ...
fiona69
Kluczbork Obserwuj

Zszywek: 310 · Obserwują ją: 243

Ostatnio dodane:

... Przepis Ewy Chodakowskiej Tort jednorożec Zdrowe strips'y jak z ...