ghostofasigh

.books.english.coffee.mumfrod&sons. summer.workouts.supernatural.dresses.red.black.rock.myslovitz.health. tattoo.friend.marvel.tarantino.sleep.musi.mango.smile.poetry.sarcasm. utopia.muse.running.gym.rasberries. city.
ghostofasigh
Moje tablice obserwuje 704 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Neverland
... ... ... Rysunki... scgr
maga965
Biała Podlaska Obserwuj

Zszywek: 1192 · Obserwują ją: 2099

Ostatnio dodane:

<3 <3 SZEPTEM ♥ *** Szukasz pomysłu na aranżację swoich czterech kątów - kliknij
Halinka00
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 463 · Obserwują ją: 2712

Ostatnio dodane:

łazienka Składniki

2 sztuki banan
2 sztuki kiwi
1 mała pomarańcza
4 łyżki mleka 2%
1 szczypta (bardzo malutka barwnik-zielony spożywczy,ale niekoniecznie) ja dodałam dla ładniejszego efektu :)

Pyszny gęsty koktajl.Można go łyżką zajadać.Smacznego :-)
Etapy przygotowania

Owoce obieramy i kroimy na mniejsze częśći.
Kolejno wkładamy do blendera.Tj.Najpierw kiwi blenderujemy i przelewamy do kubka.Myjemy pojemnik blendera.Następnie do maszynki dodajemy pokrojone banany , pomarańczę i mleko-wszystko blenderujemy.
Do wysokiej szklanki lub kielicha wlewamy porcję bananowo-pomarańczową a na nią porcję kiwi.Chłodzimy i podajemy :) Koktajl bananowo - jagodowy z płatkami owsianymi

Składniki:

1 banan

2 łyżeczki (lub więcej) jagód świeżych, mrożonych lub pasteryzowanych – przepis tutaj

pół szkl mleka

3 łyżki płatków owsianych



Wykonanie:

Płatki owsiane wsypujemy do miseczki i zalewamy wrzątkiem tak by były nim przykryte. Przykrywamy talerzykiem i odstawiamy na 7-10 min aż napęcznieją.

Do blendera wrzucamy gotowe płatki owsiane, obranego banana, jagody i wlewamy mleko. Miksujemy na gładki koktajl. Składniki (na 1 koktajl):
szklanka malin
szklanka kefiru lub jogurtu naturalnego
1 łyżka cukru (opcjonalnie)

Wszystko razem blendujemy.

Maliny w 100 g zawierają tylko 33 kcal. Cały koktajl ma ok. 110 kcal.

Koktajl malinowy
Sezon malinowy pomału dobiega końca, a więc pora jeszcze go wykorzystać w pełni. Maliny są owocami, które zawierają bardzo dużo witamin i minerałów - magnez, wapń, żelazo. Są wykorzystywane w leczeniu różnorodnych dolegliwości. Poniżej przedstawiam przykłady w działaniach prozdrowotnych tych owoców.
są środkiem przeciwgorączkowym i napotnym,
działają przeciwzapalnie, ściągająco i przeciwbakteryjnie,
działają uspokajająco,
obniżają ciśnienie krwi, wzmacniają serce i mają działanie przeciwmiażdżycowe dzięki minerałom w nich zawartym,
żelazo i miedź mogą wspomóc leczenie anemii,
są pomocne w łagodzeniu bólu miesiączkowego, gdyż powodują rozkurcz mięśni gładkich,
duża ilość witamin wpływa korzystnie na układ odpornościowy.
Ciekawostką jest, iż pestki malin nie są trawione przez organizm człowieka, ale są odpowiedzialne za usunięcie toksyn z organizmu. Dodane do koktajlu, owsianki, czy jogurtu przyspieszają proces odchudzania.
diyjoy
Obserwuj

Zszywek: 11123 · Obserwują ją: 4090

Ostatnio dodane:

coloringpages coloringpages coloringpages coloringpages
patra0312
Obserwuj

Zszywek: 309 · Obserwują ją: 144

Ostatnio dodane:

xxx *** xxx Jane *-*  Sketches by princekido
Konsti19
Obserwuj

Zszywek: 9 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

Orzechowiec ciasto: 3 szklanki mąki 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki masła (butter) 3 łyżki śmietany 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sody masa: 1 kostka masła 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 2 łyżki cukru 3 szklanki mleka polewa orzechowa: 1 szklanka orzechów włoskich 1/2 kostki masła 3 łyżki miodu 2 łyżki cukru Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i dzielimy na dwie równe części. Każdą z nich należy rozwałkować i ułożyć w dwóch blachach o równej wielkości. Wszystkie składniki polewy orzechowej należy przesmażyć na patelni.Gotową polewę trzeba rozprowadzić na jednej części ciasta. Obydwie części ciasta wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 15-30 minut. Do masy należy zagotować 2 budynie w 3 szklankach mleka, z dodatkiem 2 łyżek cukru. Masło ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy wystudzony budyń. Ciasto powinno wyglądać w następujący sposób: na spód ciasto kruche bez polewy orzechowej, na to masa budyniowa i następnie ciasto z polewą orzechową. Ciasto najlepsze do spożycia jest drugiego dnia. Pieczywo czosnkowe ;u; nie lubię dekoracji z balonów na weselu ( wydaja mi się oklepane i niemodne ) ale takie dekoracje sprawiają że zmieniam zdanie :) Włoska lazania Przygotowanie: 35 min * zapiekanie: 45 min * 1 porcja: ok. 475 kcal Składniki na 6 porcji: - 16 płatów lazanii - 70 dag mięsa mielonego - mały słoiczek koncentratu pomidorowego - ząbek czosnku - cebula - 2 szkl. bulionu - 50 dag mozzarelli - po 1 szkl. mleka i śmietany 18 proc. - bazylia - po czubatej łyżce masła i mąki - pieprz - sól - olej Sposób wykonania: 1. Na oleju zeszklij cebulę. Dodaj mięso i mieszając, smaż, aż stanie się grudkowate. Dodaj koncentrat i szklankę bulionu. Przypraw czosnkiem solą, pieprzem, cukrem i bazylią. Duś 10 min. 2. Z mąki i masła zrób zasmażkę. Rozprowadź bulionem, mlekiem i śmietaną. Mieszając zagotuj. Przypraw. 3. Odrobinę sosu rozsmaruj w formie, przykryj płatami makaronu, rozsmaruj 1/2 porcji mięsa, posyp odrobiną sera, polej sosem. Przykryj makaronem. Powtórz. Polej resztą sosu, posyp serem. Zapiekaj 45 min w temp. 180 st. C.
torresowa9
Obserwuj

Zszywek: 11 · Obserwują ją: 37

Ostatnio dodane:

... Geometric deer napis *.*
kicka98
Obserwuj

Zszywek: 21 · Obserwują ją: 668

Ostatnio dodane:

hehe Najlepsza hehe Cudo *-*
karolina_001
Obserwuj

Zszywek: 562 · Obserwują ją: 5387

Ostatnio dodane:

rain lovers by L. Jover Uwielbiam ten film. Co za sukienka! I jeszcze to połączenie z żakietem! po zapalkach
olaisy
Łódź, Poland Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 12

karolina162345
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 1

Ostatnio dodane:

wypróbowane- mega efekt ... ;pp Styl prowansalski
reedhaair
Opole Obserwuj

Zszywek: 53 · Obserwują ją: 29

Ostatnio dodane:

przeplatany kucyk . kokardka . zapleciony kucyk . oczko .
paulina2069
Obserwuj

Zszywek: 6 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

... mój mąż♡ mrrr :D maxy ;)
kostur
Jarosław Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

...
Palomabianca
Fredericia Obserwuj

Zszywek: 5 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

... świeca ... ...
angelaitalia85
Obserwuj

Zszywek: 54 · Obserwują ją: 31

Ostatnio dodane:

CUKINIA ZAPIEKANA Z MOZZARELLĄ, POMIDORAMI I BAZYLIĄ 6 POMYSŁÓW JAK SZYBKO NARYSOWAĆ ŁADNY RYSUNEK Prezent dla spóźnialskich - link w komentarzu legs
Kamiska1989
Szczecin, Poland Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 5

Ostatnio dodane:

feniks
maciulek2012
Obserwuj

Zszywek: 900 · Obserwują ją: 1004

Ostatnio dodane:

Kubuś Puchatek Moja suknia ( szyta u krawcowej ) z wesela przyjaciolki na ktorym bylam swiadkowa, Moze ktos cos? akurat juz mi sie nie przyda wiec moge ja komus z mila checia sprzedac jeszcze z dodatkowymi niewykorzystanymi materialami :D tylko na dole tiul ma troszke rozerwany podczas tanca dziewczyna mnie szpilka nadepnela :/ ... ///
czeekooladkaa
Bystrzyca Kłodzka Obserwuj

Zszywek: 14 · Obserwują ją: 28

Ostatnio dodane:

bransoletka Niestety nie mogę dodać zdjęć jak to zrobić ale powiem wam :(  1. Na początek kupujesz spodnie w jakim chcesz kolorze. 2. Kupujesz bluzkę z flagą: polski,angli,lub jakiegoś innego kraju.  3. Dokupujesz do tego wszystkiego ćwieki (na allegro znajdziesz)  4. Przychodzisz do domu, przygotuj: nożyczki, nitkę, igłę, klej w pistolecie (na allegro), ćwieki, spodenki, bluzkę, metrówkę i mazak (obojętny kolor)  5. Wytnij z bluzki kawałek flagi (zmierz tylko szerokość i długość, żeby pasowała do kawałka spodenek). 6. Kawałek flagi przyszyj do spodenek. 7. Teraz przyklejamy ćwieki wybierz sobie miejsca i zaznacz je mazakiem ( nie jest to konieczne ). 8. Teraz je przyklej klejem w pistolecie. 9. Poczekaj 1 godz.  10. Załóż spodenki i leć w nich np. na dyskotekę ;D  Podoba się pomysł ? Ciekawe  ^^ Organizatory
twiga
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 5

Ostatnio dodane:

podusie świąteczna gwiazda
Agatkas
Obserwuj

Zszywek: 178 · Obserwują ją: 23

Ostatnio dodane:

Ciasto z masą serowo-krówkową ( bez pieczenia)
(przepis po kliknięciu w zdjęcie) olej kokosowy - właśnie zrobiłam swój domowymi sposobami - rezultat? genialny!!!

Wiórki kokosowe lub świeży miąższ z kokosu zmiel w blenderze z dodatkiem 2 szklanek ciepłej przegotowanej wody. Powstanie gęsta jednolita masa. Odciśnij płyn za pomocą gazy i zostawcie do przestygnięcia. Ja włożyłam do lodówki i po 2 godzinkach miałam na górze naczynia 3cm warstwę zastygniętego oleju kokosowego. Przełóżcie do jakiegoś szklanego naczynia. Olej będzie dość twardy ale w połączeniu z ciepłem dłoni szybko się roztopi. Używajcie go jako krem do rąk, do twarzy, do smażenia, do olejowania włosów
I gotowe :) Niesamowite właściwości sody oczyszczonej!!! :))
mags1103
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 25

Ostatnio dodane:

...
stylistkipl
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 991 · Obserwują ją: 369113

Ostatnio dodane:

Płaszcz w roli głównej :)
Lubicie taką długość płaszczy? WIOSENNA KURTECZKA...♥ Limonka Cudo!
marta_pt
Obserwuj

Zszywek: 1540 · Obserwują ją: 878

Ostatnio dodane:

... ... .... SKŁADNIKI

 6 - 8 PORCJI

1/2 kg szpinaku1 kg ziemniaków2 łyżki masła1 mała cebula, drobno posiekana1 ząbek czosnku, drobno starty1 por (biała i jasno zielona część)2 gałązki szczypiorku, posiekane + do podania1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej1 łyżeczka suszonego oregano + do posypania po wierzchu1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki250 g sera ricotta (twarożku)200 g sera feta5 jajek1/4 -1/3 szklanki śmietanki kremowej 30%100 g gęstej śmietany 18%40 g tartego sera (np. parmezan lub cheddar)oliwa extra vergine

PRZYGOTOWANIE

Formę żaroodporną o wymiarach około 20 cm x 26 cm posmarować łyżką oliwy extra vergine. Szpinak opłukać i dokładnie osuszyć, jeśli ma twarde łodyżki - odłamać je.Ziemniaki obrać, pokroić nożem lub melakserem na plasterki ok. 2 - 3 mm grubości, włożyć do dużego garnka, zalać wodą, wypłukać, zmienić wodę na czystą (zimną). Posolić i zagotować na większym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować przez około 3 minuty lub do czasu aż ziemniaki będą miękkie, ale nie będą się rozpadać. Odcedzić na sicie lub durszlaku.Szpinak włożyć do garnka (może być po ziemniakach), ustawić go na małym ogniu, przykryć i podgrzewać przez minutę. Zdjąć pokrywę, mieszać przez chwilę aż szpinak zwiędnie, wyjąć z garnka i odcisnąć na sicie, grubo posiekać, włożyć do dużej miski.Na patelni roztopić masło, dodać cebulę i zeszklić ją mieszając co jakiś czas. Dodać pokrojonego na kawałeczki pora (najpierw wzdłuż na 4 części, później w poprzek) i czosnek. Posolić i dusić pod przykryciem przez około 8 minut od czasu do czasu mieszając, aż por będzie miękki, ale nie zrumieniony. Pod koniec dodać posiekany szczypiorek. W międzyczasie nastawić piekarnik na 180 stopni.Zawartość patelni przełożyć do miski ze szpinakiem. Dodać gałkę muszkatołową, oregano, natkę pietruszki, świeżo zmielony czarny pieprz i ewentualnie sól. Delikatnie wymieszać.Następnie dodać połowę ricotty i połowę sera feta (pokruszonego lub pokrojonego w kosteczkę), jajka uprzednio roztrzepane w oddzielnej miseczce razem ze śmietanką kremową i doprawione solą oraz pieprzem. Wszystko delikatnie ale w miarę dokładnie wymieszać.Na dno formy położyć połowę ziemniaków, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć nadzienie szpinakowo-serowe. Na wierzch wyłożyć mieszankę powstałą z pozostałej ricotty, pokrojonej fety, śmietany 18%. Przykryć drugą połową ziemniaków, doprawić je, posypać tartym serem, resztą oregano i skropić dwiema łyżkami oliwy extra vergine.Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut, nastę...
MissAubrey
Neverland ♥ Obserwuj

Zszywek: 521 · Obserwują ją: 301

Ostatnio dodane:

czad :)) Louis ...