halinawiezowski

halinawiezowski
Moje tablice obserwuje 2056 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Calzone z patelni Zupa krem kalafiorowo-pietruszkowa ROLADA Z SZYNKI NA ZIMNO- PIECZONA MUS CZEKOLADOWY Z OWOCAMI LATA Sernik migdałowy z granatem
modliszka45
Poznań Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 1

Ostatnio dodane:

Nocne przemyślenia.. Nigdy nie wiemy co nas czeka jutro, za tydzień, za rok, za dwa lata.
keejtim
Obserwuj

Zszywek: 6279 · Obserwują ją: 2408

Ostatnio dodane:

kuchnia ... Najprostsze PYSZNE MINI Pączki z Serem. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Jabłka pod kruszonką
0ai0
Piła Obserwuj

Zszywek: 1764 · Obserwują ją: 1897

Ostatnio dodane:

Sukienka w zieleni butelkowej - link w komentarzu Sukienka z kapturem - link w komentarzu Sukienka dresowa - link w komentarzu Sukienka z kapturem - link w komentarzu
ewelinatenus
Obserwuj

Zszywek: 19 · Obserwują ją: 16

Ostatnio dodane:

/// KARL LAGERFELD przeceniony o 80% przez ostatnie 22 godziny! Joulutorttu – fińskie ciasteczka ....
Angelfryz
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Sernik krówkowy Ciasto Śnieżny puch Składniki: (na blaszkę 24x24 cm) Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 2 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szkl mleka 2 galaretki (u mnie agrestowe, mogą być również cytrynowe) 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser, krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę strumyczkiem wlewać do masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą. Masę śmietanowo-serową wylać na herbatniki. Schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować kokosową posypkę: Masełko stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się zarumieni. Ważne, by nieustannie mieszać, by wiórki się nie przypaliły. Ostudzoną posypką kokosową posypać Śnieżny puch.
madziannag
Wrocław Obserwuj

Zszywek: 554 · Obserwują ją: 153

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
Nullla
limanowa Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 0

natala27
Obserwuj

Zszywek: 8 · Obserwują ją: 72

Ostatnio dodane:

jezioro lazurowe, tam jest cudnie :) jeziorko lazurowe Dokładnie :) <3 <3
martynastefanska
Obserwuj

Zszywek: 136 · Obserwują ją: 265

Ostatnio dodane:

#moje#życie #cytat #sól sukienka... ...
_natka13_
Rawa Maz. Obserwuj

Zszywek: 1692 · Obserwują ją: 1019

Ostatnio dodane:

Pikantne bułeczki *.* Przepis po kliknięciu na zdjęcie. łódeczki z ziemniaków Tarta z botwinką Caponata
olajulamajaja1
Misie Obserwuj

Zszywek: 648 · Obserwują ją: 3

Ostatnio dodane:

Modne Włosy do Ramion – TOP 20 Najciekawszych Propozycji zielony koktajl ,,, lazienka
www_lysne_pl
Częstochowa Obserwuj

Zszywek: 715 · Obserwują ją: 774

Ostatnio dodane:

Lampka nocna ALTA to rodzaj oświetlenia, z którego Twój maluch będzie czerpać wiele radości! Oświetlenie będzie wspierać go rozświetlając obszar obok jego łóżeczka, dzięki czemu maluch już nie będzie musiał bać się ciemności! Abażur w kształcie walca, dostępny jest w pastelowych kolorach, które osłodzą aranżację pokoju i wprowadzą do pomieszczenia bajeczną atmosferę. Lampka dysponuje miejscem na jedną żarówkę o klasie energetycznej od A++ do E oraz LED. Oświetlenie zostało stworzone przez polskiego producenta.

Do wyboru mamy kilkanaście kolorów abażurów (biały, ecru, jasny szary (gołębi), musztardowy, jasny różowy, jasny fioletowy, beżowy, szary stalowy, czerwony, niebieski, fioletowy, zieleń butelkowa, granatowy, grafitowy, brązowy, czarny oraz szary melanż (tzw. beton)) i 6 wersji stelaży (biały, srebrny, czarny (w standardzie), chrom, stal szczotkowana, stare złoto (dodatkowo płatne)). Lampa dziecięca AMARILLO to zupełnie odmienna postać kinkietu, odchodząca od utartych schematów i tradycyjnych rozwiązań. Za pomocą przegubowej konstrukcji lampę można składać i rozkładać zmieniając przy tym kąt pod jakim rozpraszane są wiązki światła. Taka opcja pozwala także ograniczyć przestrzeń jaką wykorzystuje lampa. Oświetlenie dzięki temu znajdzie miejsce nawet w bardzo małych pokojach dziecięcych, w których liczy się każdy kawałek przestrzeni. Pastelowe barwy tego kinkietu osłodzą pomieszczenie Twojego malucha i sprawią, że z uśmiechem na twarzy będzie spędzać w nim czas. Lampę można umieścić w każdym miejscu jednak najlepiej sprawdzi się obok łóżka towarzysząc Twojemu maluchowi podczas zasypiania.

Do wyboru mamy kilkanaście wersji kolorystycznych: biały, ecru, jasny szary (gołębi), miętowy, musztardowy, jasny różowy, jasny fioletowy, beżowy, szary stalowy, czerwony, niebieski, fioletowy, zieleń butelkowa, granatowy, grafitowy, brązowy, czarny oraz szary melanż (tzw. beton). Dostępne są także 3 rodzaje stelaża: biały, czarny, srebrny. Lampa wisząca HAJFA to uosobienie najnowszych trendów wnętrzarskich oraz klasycznej elegancji. Istotną cechą tego typu oświetlenia jest ich ponadczasowość. Lampa HAJFA to abażur w kształcie walca wykonany z tkaniny holenderskiej podklejony na białej folii PVC, który rozprasza światło lekko i finezyjnie, podwieszony na solidnej konstrukcji. Uniwersalna forma i prosty design sprawdzi się doskonale w każdym wnętrzu – urządzonym zarówno w stylu klasycznym, nowoczesnym, skandynawskim czy minimalistycznym.

Dzięki możliwości indywidualnego doboru wariantu kolorystycznego abażura (wybór spośród kilkunastu kolorów: biały, ecru, jasny szary (gołębi), miętowy, musztardowy, jasny różowy, jasny fioletowy, beżowy, szary stalowy, czerwony, niebieski, fioletowy, zieleń butelkowa, granatowy, grafitowy, brązowy, czarny oraz szary melanż (tzw. beton)) oraz stelaża (wybór spośród 5 kolorów: biały, czarny, chrom, stal szczotkowana i stare złoto) idealnie sprawdzi się jako główne źródło światła w salonie, sypialni, czy stanie się eleganckim elementem dekoracyjnym w restauracji, biurze czy wnętrzu hotelowym.

Dodatkowym atutem lampy sufitowej Hajfa jest indywidualny dobór ilości źródeł światła (od 1 do 5 oprawek E27) oraz dolnej zabudowy abażura tzw. denka (wykonanego ze szkła akrylowego). Denko spełnia podwójną rolę – rozprasza światło na całą powierzchnię abażura oraz maskuje jego wnętrze.

Żyrandole HAJFA dostępne są w 4 rozmiarach:

- fi - 30 cm
- fi - 40 cm
- fi - 50 cm
- fi - 60 cm Kinkiet IZMIR fenomenalnie będzie współgrał z dziecięcym wystrojem wnętrza. Przyjemna kolorystyka abażuru ułatwia tej lampie ściennej nadanie pomieszczeniu magicznej atmosfery, która z pewnością udzieli się Twojemu małemu urwisowi! Kształtny abażur oraz metalowy stelaż, którymi dysponuje lampa, zostały wykonane z najwyższej jakości materiałów. Oświetlenie jest dostepne w naszym sklepie w kolorystyce odpowiadającej zarówno pokojom przeznaczonym dla dziewczynek jak i dla chłopców.

Kinkiet IZMIR dostępny jest w kilkunastu wariantach kolorystycznych abażuru (biały, ecru, jasny szary, miętowy, musztardowy, jasny różowy, beżowy, szary (stalowy), czerwony, niebieski, zielony butelkowy, granatowy, grafitowy, brązowy, czarny oraz szary melanż (tzw. beton)) oraz kilku kolorach stelaży (biały, czarny, stal szczotkowana, stare złoto).
AnaMariKo06
Lubuskie Obserwuj

Zszywek: 90 · Obserwują ją: 40

Ostatnio dodane:

granatowa sypialnia Kuchnia Jak Wykorzystać Stare Puszki? – TOP 23 Kreatywne Pomysły Łóżko
AsiaKapustka
Obserwuj

Zszywek: 99 · Obserwują ją: 13

Ostatnio dodane:

Ciasteczka z masłem orzechowym i migdałami #caprese
#mozarellapomidory #Kokosowa #kostka bez pieczenia - Najlepsze przepisy | Blog kulinarny - Wypieki Beaty Szakszuka z pieczoną papryką i bakłażanem
justyna15424
BIAŁYSTOK Obserwuj

Zszywek: 833 · Obserwują ją: 1227

Ostatnio dodane:

#Paryż#foto#bynight #paznokcie#pastele #girl#moto #sweterek#pastele
anulam
Obserwuj

Zszywek: 20 · Obserwują ją: 1

Ostatnio dodane:

Golonka po bawarsku - wg Gessler
Składniki:
2 golonki wieprzowe
3 ziarna ziela angielskiego
kostka bulionowa
3 ziarna czarnego pieprzu
sól
1 marchew
1 cebula
kawałek pora i selera
2 liście laurowe
MARYNATA z ciemnego piwa do golonki bawarskiej Gessler
Składniki:
butelka ciemnego piwa
po pół łyżki majeranku, kminku, słodkiej papryki
1 cebula pokrojona w plastry
2 ząbki czosnku
Golonka po bawarsku - sposób przygotowania:
Golonki umyć, osuszyć, włożyć do rondla lub garnka, zasypać przyprawami, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Następnie dodać pokrojone warzywa i gotować kolejne 30-40 minut. Po tym czasie golonkę ostudzić. 

Przygotować marynatę (z czosnkiem, ale bez cebuli). Skórę na golonkach ponacinać na kształt kratki, zalać marynatą, natrzeć mięso, aby przeszło smakiem. Odstawić na przynajmniej 1-2 godziny. Obracać co jakiś czas, aby dobrze otoczyła je marynata. 

Golonki wyjąć z marynaty, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfance, obłożyć plastrami cebuli, zalać marynatą i piec 45 minut w temp. 200 st.

Golonka po bawarsku wg Magdy Gessler najlepiej smakuje z chrzanem oraz zasmażaną kapustą. Można podać z kopytkami czy drożdżowym pampuchem. Kwietnik na balkon DIY ładnie aaa
anna2282
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 135

Ostatnio dodane:

... ...
stmi
Obserwuj

Zszywek: 3676 · Obserwują ją: 153

Ostatnio dodane:

#home #design #wood #inspiration Miodowe ciasteczka z cynamonem i imbirem :) przepis już na blogu. Przepis na pyszne ciasto drożdżowe z ulubionym dżemem. 

Przepis - klik w zdjęcie. ♥ Tarta! :D
ilciaila
opole Obserwuj

Zszywek: 8057 · Obserwują ją: 2988

Ostatnio dodane:

365 dni Murzynek z domowym karmelem Włosy do Ramion w Modnej Odsłonie – TOP 26 Cudownych Inspiracji na Modne Fryzury Półdługie Ciasto murzynek
izoolka98
Obserwuj

Zszywek: 1392 · Obserwują ją: 677

Ostatnio dodane:

... ... .... Bagietka Nadziewana – TOP 12 Pysznych Przepisów na Bagietkę z Nadzieniem
Diores
Zawadzkie Obserwuj

Zszywek: 258 · Obserwują ją: 2611

Ostatnio dodane:

Back to school z diores.pl
Przebrania erotyczne na każdą okazję.
Sprawdź to koniecznie.
Tym razem 1 września zapamiętasz na długo. Sukienki erotyczne z MEGA rabatem. Skorzystaj już dziś.
Doskonałe sukienki do clubu i na gorący wieczór we dwoje. Sprawdź to koniecznie. 
W koszyku użyj kodu: SE20 Nowa kolekcja bielizny nocnej od DKaren dostępna z okazyjnym rabatem na diores.pl. Kliknij i kup już teraz ! Nasze najnowsze produkty czekają już na stronie diores.pl
edytka1993
Obserwuj

Zszywek: 43 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Bananowe placuszki śniadaniowe Składniki na ok. 4-5 porcji: 1 kg mięsa mielonego 4 ząbki czosnku 2 łyżki mąki ziemniaczanej przyprawa do mięsa mielonego 3-4 spore ziemniaki 2 pomidory 2 średnie cebule ok. 20 plasterków salami sól, zioła prowansalskie Sos pomidorowy: puszka pomidorów 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki pikantnego keczupu 0,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz ok. 50 ml wody Mięso mielone wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, mąką ziemniaczaną oraz przyprawą do mięsa mielonego i ulepić średniej wielkości kotleciki. Obrać ziemniaki i cebulę. Wraz z pomidorem pokroić je w plasterki. Naczynie do zapiekania natłuścić olejem lub oliwą i tak jak jest to widoczne na zdjęciu powyżej poukładać pionowo, naprzemiennie kotleciki, ziemniaki, cebulę, pomidory oraz salami. Warzywa posypać ziołami prowansalskimi. Piec ok. 50 minut w temperaturze 190 stopni C. W międzyczasie przygotować sos pomidorowy. Do wysokiego naczynia wrzucić pomidory z puszki, koncentrat, keczup, cukier, słodką paprykę w proszku, zioła, sól oraz pieprz i wszystko dokładnie zblendować. Na koniec dodać wodę. Po podanym wyżej czasie pieczenia sos wylać równomiernie na mięso i warzywa. Zapiekać jeszcze 25 minut w temperaturze 190 stopni C. Placuszki bananowo-kokosowe - Wypieki Beaty ***
lizaczek19
Gaboń Obserwuj

Zszywek: 18 · Obserwują ją: 30

Ostatnio dodane:

sweet! Uśmiałam się do łez ;-) ...:) włosy...
Yzaba
Obserwuj

Zszywek: 5384 · Obserwują ją: 34074

Ostatnio dodane:

... fruit cake sony sketch font minal rok zmienilo sie wszystko
rencia68
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

kwiaty szydełko szydełko diy
klaudia20031028
Obserwuj

Zszywek: 676 · Obserwują ją: 112

Ostatnio dodane:

... === === 000
Dzelka18
Obserwuj

Zszywek: 68 · Obserwują ją: 1

Ostatnio dodane:

CIASTO RAFAELLO BEZ PIECZENIA ( Z TRUSKAWKAMI)

SKŁADNIKI NA KREM BUDYNIOWY:

500 ml mleka
2 łyżeczki cukru z ziarenkami wanilii lub waniliowy
4 łyżki cukru
2 żółtka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
szczypta soli
200 g masła, temp. pokojowa
SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY:

400 ml śmietanki kremówki 30%
250 g serka mascarpone
3 łyżki cukru pudru
1/4 szklanki wiórków kokosowych
DODATKOWO:

2 opakowania herbatników, maślanych
1/2 szklanki wiórków kokosowych
ok. 300 g truskawek
400 ml mleka podgrzewamy razem z cukrami oraz solą. W pozostałym mleku mieszamy żółtka oraz dodajemy przesianą mąkę i również mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy do gorącego mleka cały czas mieszając, aż będzie gęsty. Odstawiamy, owijamy budyń folią spożywczą i zostawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy przez chwilę, następnie dodajemy po łyżce budyniu, aż do wykorzystania całego.
Formę o wym. 20 x 25 cm lub nieco większą wykładamy papierem do pieczenia i układamy na dnie herbatniki. Wykładamy 1/2 masy budyniowej na herbatniki, wyrównujemy. Układamy drugą warstwę herbatników i wykładamy drugą warstwę kremu budyniowego. Przykrywamy trzecią warstwą herbatników.
Kremówkę razem z mascarpone miksujemy, aż uzyskamy gęsty krem. Następnie dodajemy przesiany cukier puder, 1/4 szklanki wiórków kokosowych i ponownie miksujemy. Wykładamy 1/2 kremu na herbatniki. Przykrywamy ponownie herbatnikami i wykładamy pozostałą część kremu. Oprószamy wiórkami kokosowymi, owijamy folią i wkładamy na całą noc do lodówki, aby herbatniki zmiękły. Przed podaniem dekorujemy świeżymi plasterkami truskawek. Krokieciki z chleba tostowego OBŁĘDNE CIASTO FERRERO ROCHER

Składniki na kwadratową blaszkę 20/20 cm LUB okrągłą tortownicę o śr. 21-23 cm:

na spód:

dwa białka z dużych jaj + szczypta soli

120 g cukru

2 łyżeczki gorzkiego kakao

50 g zmielonych orzechów laskowych

na krem:

600 ml śmietanki kremówki 30%

200 g nutelli (jeżeli lubicie bardzo słodkie ciasta dajcie więcej ;)

1 opakowanie „Śnieżki light” (60 g)

3 lekko czubate łyżeczki żelatyny (używam Gellwe)

50 ml wrzątku

na polewę:

1 tabliczka mlecznej czekolady

50 g nutelli

60 ml śmietanki 30%

dodatkowo:

50 g uprażonych orzechów laskowych

pralinki Ferraro Rocher do dekoracji



Uwaga: Łącznie potrzebne jest 100 g orzechów laskowych (1 małe opakowanie) z czego połowę użyjemy do przygotowania spodu, a drugą połową posypiemy ciasto z wierzchu. Zaczynamy od uprażenia orzechów w piekarniku, by pozbyć się gorzkich łupinek. Można użyć też orzechów nerkowca (nie trzeba ich prażyć), ale orzechy laskowe dają charakterystyczny dla Ferrero Rocher posmak. Potrzebne będzie również łącznie 660 ml śmietanki kremówki (użyłam dwóch kubków po 330 ml z Mlecznej Doliny) 600 ml śmietanki potrzebne będzie do masy a pozostałe 60ml do polewy.



Zaczynamy od uprażenia orzechów laskowych. Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C. Orzechy w łupinkach wsypać na blaszkę, umieścić w rozgrzanym piekarniku i w ten sposób prażyć około 10 minut. Łupinki orzechów powinny wyraźnie popękać, a same orzechy ładnie się uprażyć na nieco ciemniejszy kolor- gdy to zauważycie należy przesypać orzechy na czystą lnianą ściereczkę i pocierać wszystkie, by pozbyć się gorzkich łupinek. Połowę orzechów zmielić lub rozdrobnić w malakserze, będą potrzebne do przygotowania spodu, drugą połowę pokroić na niezbyt drobne kawałeczki-użyjemy ich po posypania wierzchu.

Przygotować spód. Piekarnik rozgrzać do 140-150 stopni C. Bazą spodu jest piana bezowa, trzeba trzymać się podstawowych zasad jej przygotowania, by spód się udał- przeczytasz o nich TUTAJ. W niedużym naczyniu umieścić białka (dokładnie oddzielone od żółtek) dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę (nie przebić białek) dodać cukier i ubijać, aż piana będzie gęsta i błyszcząca. Dodać gorzkie kakao króciutko zmiksować, wsypać zmielone orzechy i bardzo delikanie wymieszać szpatułką (możliwie jak najkrócej). Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i dokładnie wyrównać na całej powierzchni, umieścić w rozgrzanym piekarniku, piec godzinę. (Jeżeli ciasto zacznie się szybko rumienić należy obniżyć temperaturę ... Lody kokosowe (bez jajek i maszyny)

Składniki na około 1000 ml lodów:

2 puszki pełnotłustego mleka kokosowego*
400 ml schłodzonego niesłodzonego mleka skondensowanego
100 g cukru pudru
4 łyżki stopionego nierafinowanego oleju kokosowego (60 ml)
wiórki kokosowe

* Każda puszka o pojemności 400 ml.

Dzień wcześniej należy włożyć mleko kokosowe do lodówki na 24 godziny. Dzięki temu, po otwarciu puszki, na górze zbierze się bardzo gęsta śmietanka kokosowa. Z jednej puszki wychodzi około 200 g śmietanki. Śmietankę należy delikatnie wyjąć, wrzucić do garnka lub miski i ubić na sztywno jak normalną śmietanę kremówkę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie powoli wlewać mleko skondensowane i olej kokosowy.

Masę przelać do pojemnika na lody, zamknąć i zamrozić. Po około 3 godzinach, gdy lody zgęstnieją, dodać trochę wiórków kokosowych, zamieszać i odstawić z powrotem do zamrażarki.
azymut
Częstochowa Obserwuj

Zszywek: 132 · Obserwują ją: 363

Ostatnio dodane:

Ciasto z rurkami bez pieczenia Pomocne. Jajka faszerowane szpinakiem na wielkanoc FIT Naleśniki: 10 Pysznych Przepisów
Mata7
Lubin Obserwuj

Zszywek: 26 · Obserwują ją: 11

Ostatnio dodane:

... Plotki. Ombre ...
paulisia1202
Obserwuj

Zszywek: 946 · Obserwują ją: 720

Ostatnio dodane:

Coraz więcej i więcej kubków <3 ... Inspirowane zszywką. ;;;
,,,,,,
Ellena0120
Katowice Obserwuj

Zszywek: 30 · Obserwują ją: 35

Ostatnio dodane:

Urocze Zaczerpnięte z internetu ;) Ciekawa ...
Omagma
Obserwuj

Zszywek: 1604 · Obserwują ją: 658

Ostatnio dodane:

... zakąski na przyjęcie Lublin Poland 1940 New York City c.1900
DO GÓRY