inspiracjanazszywce

inspiracja do bycia sobą-nieidealny ideał... jesteś Wielka i niesamowita, nie martw się opiniami innych osób, jeśli Cię krytykują mają do tego prawo jednak gdy z Ciebie szydzą nie pozwól sobie na to i reaguj natychmiast
inspiracjanazszywce
Moje tablice obserwuje 1032 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwujesz
 wszechświat który mnie otacza
Kokosowa pianka z pyszną galaretką Masa kokosowa śmietanka kremówka 30% 250 ml białka 2 sztuki syrop kokosowy 30 ml żelatyna 10 g przegotowana woda 0,33 szklanki sól 1 szczypta cukier 50 g Pozostałe Galaretka truskawkowy smak 2 opakowania owocowe żelki typu kable do dekoracji Przygotuj pierwszą galaretkę, wlej do pucharków i spokojnie poczekaj aż stężeje. Gdy galaretka będzie już gotowa zabierz się za przygotowanie kokosowej masy. W ciepłej wodzie rozpuść żelatynę. Białka ubijaj z solą do momentu powstania puszystej masy. Śmietanę ubijaj z solą do momentu powstania puszystej masy. Delikatnie za pomocą szpatułki połącz obie masy - tak by nie opadły, dodaj żelatynę. Masę umieść w pucharkach z przygotowaną wcześniej galaretką. W między czasie przygotuj drugą galaretkę. Kiedy kokosowa masa stężeje, udekoruj żelkami i zalej ostudzoną galaretką, a gdy stężeje zabieraj się do jedzenia. tragedia brak słów Niebiański deser. Smak nie tylko dzieciństwa:) czasami Lubię sobie je zrobić...a wy? Ciasto Princessa Zebra - bez pieczenia Pyszny i prosty deser nie tylko dla zapracowanych. Składniki: (na formę 21 x 21 cm) masa kokosowa: 250 g miękkiego masła 150 g wiórków kokosowych 500 ml mleka 2 żółtka 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej (lub budyniu waniliowego) 2 płaskie łyżki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 50 g białej czekolady ponadto: duże opakowanie herbatników kakaowych (ok. 200 g) 1/2 słoiczka dżemu malinowego ( 120 g) wórki kokosowe do posypania Sposób wykonania: Zółtka utrzeć z połową cukru. Dodać obie mąki, 1/2 szklanki mleka i dokładnie zmiksować. Pozostałe mleko wlać do garnuszka, dodać cukier waniliowy i drugą połowę cukru. Doprowadzić do wrzenia. Na gotujące mleko wlać miksturę jajeczną. Całość zagotować mieszając, by nie powstały grudki. Tak powstały budyń gotować ok. 1 minuty. Garnuszek zdjąć z ognia, przykryć i odstawić do wystygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puch. Kolejno dodawać po łyżce budyniu i razem miksować, nie za długo, tylko do połączenia składników. Powinien powstać gładki krem. Do kremu wsypać wiórki i startą czekoladę. Całość wymieszać łyżką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na dnie ułożyć ściśle warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć 1/3 część kremu i równo rozsmarować. Na masie ułożyć kolejną warstę herbatników. Ciastka posmarować dżemem, a następnie drugą częścią kremu. Na kremie ułożyć ostatnią warstwę herbatników i posmarować je ostatnią częścią kremu. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na noc, by herbatniki dobrze zmiękły. Przed podaniem wyjąć nieco wcześniej z lodówki.
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY