iwa4ever

iwa4ever
Moje tablice obserwuje 88 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 toruń
♥ ✿⊱╮ revolution 3 Jan Paweł || <3 salon ...
malakalaq
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 7622 · Obserwują ją: 31026

Ostatnio dodane:

Brownie Sałatka kolorowa Bułki pszenne Sałatka autorska
Kanon
Polska Obserwuj

Zszywek: 19156 · Obserwują ją: 192758

Ostatnio dodane:

... ... Słodko. Cudo
koteeek100
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 8

Ostatnio dodane:

łapacz snów
kasia25193
s Obserwuj

Zszywek: 64462 · Obserwują ją: 17202

Ostatnio dodane:

Tosty na Słodko – TOP 10 Przepisów na Pyszne Tosty Francuskie black Jedzenie do Pracy – TOP 15 Pysznych Przepisów na Pudełkowe Posiłki ❤❤❤
Satosia
Lublin Obserwuj

Zszywek: 4820 · Obserwują ją: 4497

Ostatnio dodane:

... Park Narodowy Yosemite w Kalifornii. #makijaz #makijazwieczorowy #brokat #rzęsy #makeup #studniówka #prom #bal #wesele #makijazslubny #styl Każda pora roku jest fajna, ładna i w ogóle, ale ja tylko kocham zimę jest w tedy jak w bajce ^.^ :D
PaulaaaD2311
. Obserwuj

Zszywek: 82 · Obserwują ją: 61

Ostatnio dodane:

... Oj tak :) Jeśli chcesz uniknąć krytyki, nie rób nic... Maxi sukienka Illuminate
Valanthe
Żywiec Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 77

Ostatnio dodane:

Piękna jesień <3
panterka2606
Obserwuj

Zszywek: 3 · Obserwują ją: 48

Ostatnio dodane:

Przepisy na wszystkie smoothie's!

Smoothie mandarynkowe:
-mandarynki (49 dag)
-kefir (250 ml)
-sok z cytryny (1 łyżka)
-cukier (2 łyżki)
Zblendowac wszystkie składniki

Smoothie tropikalne:
-0,5 mango (pokrojone w kostkę)
-0,5 banana (pokrojony w duże kawałki)
-75 g świezego ananasa w kawałkach
-0,5 owocu kiwi
(obrany i pokrojony w plastry)
-250 ml naturalnego jogurtu
-5 kostek lodu (niekoniecznie)
Umieścić w mikserze mango,banana, ananas, kiwi, jogurt i kostki lodu. Miksować do czasu uzyskania jednolitego gęstego płynu.

Smoothie jagodowe:
-1 szklanka kefiru/jogurtu
-0,5 szklanki jagod
-miód
Do blendera wlewamy schłodzoną maślankę (lub inny napój mleczny), dodajemy przebrane i opłukane jagody oraz miód do smaku. 
Całość miksujemy na gładki koktajl.

Smoothie truskawkowe:
350 g truskawek
250 ml jogurtu naturalnego
60 ml (1/2 szkl.) soku pomarańczowego (opcjonalnie)
50 g (1/2 szkl.) cukru
60 ml (1/2 szkl.) wody
Zmiksować w blenderze na gładką masę truskawki, jogurt, sok pomarańczowy, cukier i  wodę. Schłodzić i podawać.

Smoothie malinowy:
-1 szklanka jogurtu naturalnego
-1 szklanka mleka
-1,5 szklanki malin
-2 łyżeczki cukru
-1 łyżeczka soku z cytryny
Zblendowac wszystkie składniki. 

Smoothie gruszkowo-szpinakowe:
-2 szklanki świeżego szpinaku
-3-4 dojrzałe gruszki
-1 banan
-2 szklanki mleka migdałowego -szczypta cynamonu
Wszystkie składniki (poza cynamonem) blendujemy do uzyskania gładkiego musu. Przelewamy do szklanek, posypujemy cynamonem i możemy delektować się zdrowym smoothie. Króliczki ❤❤❤ ☆★☆też tak chcę...
Miiiia123
Brzeg Dolny Obserwuj

Zszywek: 300 · Obserwują ją: 220

Ostatnio dodane:

łapacz snów aaaa *.* Drewniane bransoletki z patyczkow  :)
Kamila1306
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 32 · Obserwują ją: 95

Ostatnio dodane:

RAFAELLO Z KASZY JAGLANEJ 1/3 szklanki nieugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżeczki masła lub oleju kokosowego (ja użyłam tego drugiego) 150g wiórków kokosowych 1 laska wanilii garść migdałów w słupkach lub płatkach 2 łyżki miodu lub ksylitolu według uznania Ugotowaną kaszę wymieszać z olejem lub masłem, a połowę wiórków uprażyć na patelni z miodem aż się rozpuści(jeśli nie dajemy miodu, prażymy same wiórki). Następnie wszystko razem wymieszać. Formować kulki i obtaczać w pozostałych wiórkach kokosowych. Ja użyłam oleju kokosowego i stewii przez co kulki są trochę suche, ale i tak pyszne. Trzymam je w lodówce i z dnia na dzień są coraz smaczniejsze. Trzeba jednak uważać, bo kasza jaglana dość szybko jełczeje. TURECKI CHLEBEK :D Ciasto: - 300 g mąki pszennej - 90 ml ciepłej wody - szczypta soli - 10 g świeżych drożdży - 1 łyżka oliwy Farsz: - 100 g sera feta - 100 g liści szpinaku - 5 listków mięty - 1 czerwona cebula - 2 ząbki czosnku - pieprz WYKONANIE Drożdże rozpuszczamy z łyżką mąki w kilku łyżkach ciepłej wody. Odstawiamy w ciepłe miejsce i czekamy, aż zaczną pracować. Następnie dosypujemy pozostałą mąkę, sól, dolewamy wodę i zagniatamy elastyczne ciasto. Miskę natłuszczamy oliwą i przekładamy do niej ciasto, pozostawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. W międzyczasie przygotowujemy farsz. Oczyszczone liście szpinaku gotujemy przez chwilę w odrobinie wody. Na osobnej patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki cebulę i czosnek. Dodajemy do podgotowanego szpinaku, doprawiamy pieprzem i listkami mięty (jest to bardzo istotny składnik, nadaje daniu niesamowity smak). Wyrośnięte ciasto zagniatamy ponownie i dzielimy na sześć porcji. Każdą z nich rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach ok. 12 cm x 18 cm, na połowę każdego prostokąta nakładamy szpinak i posypujemy rozdrobnioną fetą. Składamy ciasto w pół i zlepiamy brzegi. Patelnię lekko naoliwiamy i smażymy każdy chlebek po około 2 minuty z każdej strony. Podajemy z sosem jogurtowym. Smacznego Przepis: kulinarne.info Na spalanie tłuszczyku i jędrne ciałko ;) ***