joanna331

Joanna i taka jestem Zawsze jest wesoła i energiczna. Zawsze ma coś do powiedzenia i musi wiedzieć co się wokół niej dzieje. Ma bardzo dużo wdzięku, dlatego chłopcy szybko się w niej zakochują. Ona też, ale także szybko ich rzuca. Ma dużo przyjaciółek, u
joanna331
Moje tablice obserwuje 29 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Kulki z kaszy jaglanej Zupa ramen. Indyk po tajsku z mleczkiem kokosowym.Przepis po kliknięciu w zdjęcie. meksykańska zupa serowa, przepis po kliknięciu na zdjęcie. CIASTO BEZ PIECZENIA EKLER SKŁADNIKI NA MASĘ BUDYNIOWĄ: 1 l mleka 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 budynie waniliowe (po 40 g) 4 żółtka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 180 g masła lub margaryny szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 600 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny* 1/3 szklanki gorącej wody SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: 100 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady DODATKOWO: 2 paczki herbatników maślanych (po 250 g) * żelatynę możesz zastąpić 250 g mascarpone * 1 szklanka o pojemności 250 ml Z 1 l mleka odlewamy 250 ml. dodajemy cukry, sól oraz masło i podgrzewamy do rozpuszczenia. W 250 ml mleka mieszamy żółtka z przesianym proszkiem budyniowym oraz mąką. Dodajemy do gotującego się mleka cały czas mieszając, aż powstanie mocno gęsty budyń. Formę o wym. 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Układamy jeden obok drugiego herbatniki. Wykładamy jeszcze gorącą masę budyniową i układamy warstwę z herbatników. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do wystudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywną masę. Pod koniec dodajemy przesiany cukier puder oraz żelatynę. Wykładamy na herbatniki i układamy ostatnią trzecią część warstwę herbatników. Kremówkę podgrzewamy, aż będzie gorącą. Dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia. Polewę wykładamy na herbatniki. Ciasto wkładamy do lodówki na min. całą noc, aby herbatniki zmiękły i masy stężały.