joanna_walczyk

joanna_walczyk
Moje tablice obserwuje 177 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
kuchnia Szyszki z ryżu preparowanego - Najlepszy przepis - Wypieki Beaty Kurczak pieczony na ryżu, który robi się sam Szybkie Przekąski z Ciasta Francuskiego Szybkie ciasto jogurtowe z truskawkami! Przygotujesz je w 10 minut, a później tylko do piekarnika!
zegarki
Gorzów Wielkopolski Obserwuj

Zszywek: 2771 · Obserwują go: 222

Ostatnio dodane:

łańcuszek złoty Bransoletka złota z kolorowymi kryształkami pr.585 Kolczyki złote celebrytki Podkowy z cyrkoniami, próba 0.585 Fossil ES3435 modny zegarek damski na bransolecie wykonany ze stali w kolorze żółtego złota. Aby przenieść się do sklepu kliknij w zdjęcie :)
sibysi
Lublin Obserwuj

Zszywek: 225 · Obserwują ją: 194

Ostatnio dodane:

Oryginalna, romantyczna, zwiewna sukienka  z delikatnym wzorami kwiatów. Krój oryginalny z odsłoniętymi plecami. Sukienka dla odważnych i pewnych siebie kobiet. Sukienka szyfonowa, rozkloszowana.
Kolor : beż
Styl: romantyczny, elegancki Sukienka rozkloszowana z koronką w stylu boho 
Kolor sukienki :biały 

Przód sukienki zdobiony koronką (na podszewce, nie prześwituje)

Dekolt głęboki w literę V zdobiony koronką

Do sukienki dołączony jest biały bawełniany sznureczek (ost. zdjęcie w galerii)  zakończony chwostem, możliwość dowolnego wiązania dekoltu.

Dół sukienki jest rozkloszowany, podwójny zwiewny materiał

Rękaw koronkowy do wysokości łokcia, dalej rozkloszowany

Piękna, romantyczna, kobieca sukienka na wiele okazji w zależności od dodatków :sukienka koktajlowa, sukienka na randkę Krótki kombinezon na ramiączkach w w kwiaty 
Kombinezon na ramiączkach (regulowane)

Częściowo odkryte ramiona, 

Dekolt w literę V ozdobiny koronką 

Rękaw 7/8 na mankietach kokardka 

W pasie gumka

Plecy częściowo odsłonięte, ozdobione koronką 

Nogawki proste 

Materiał niemnący się, przewiewny, elegancki 

Przepiękny, niepowtarzalny kombinezon w stylu boho, piękne koronkowe zdobienia. Oryginalny fason i wzór. 
www sibysi pl
krzysiek260988
Legnica Obserwuj

Zszywek: 1038 · Obserwują go: 525

Ostatnio dodane:

skrzynka z litego drewna - rękodzieło:) inicjały z litego drewna:) rękodzieło:) inicjały z litego drewna:) rękodzieło:) inicjały z litego drewna:) rękodzieło:)
agakostek
Włocławek Obserwuj

Zszywek: 6603 · Obserwują ją: 19502

Ostatnio dodane:

Pyszny mus z białej czekolady Prosta Beza z Truskawkami. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Kruche Ciasto z Jagodami i Bezą. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Torcik Jagodowa Moc z Musem Jagodowym Na Białej Czekoladzie z Jogurtem. Przepis po kliknięciu w zdjęcie.
EmmaGia
Kraków Obserwuj

Zszywek: 52 · Obserwują ją: 14

Ostatnio dodane:

Ozdoby ręcznie malowane farbkami akrylowymi Hybrydowy french Folie <3 Ombre
Cami
Obserwuj

Zszywek: 1565 · Obserwują ją: 1615

Ostatnio dodane:

Składniki:

Biszkopt:

    3 jajka 
    3 łyżki cukru 
    1 łyżka oleju 
    4,5 łyżki mąki 
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 

Krem mleczny:

    500 ml mleka 
    100 g mąki pszennej 
    100 g cukru 
    100 g białej czekolady 
    szczypta soli 
    200 g masła temp. pokojowa 

Krem czekoladowy:

    400 ml śmietany kremówki 
    200 g gorzkiej czekolady 
    szczypta soli  

Dodatkowo orzechy włoskie, laskowe, płatki migdałów (te które lubisz)

Foremka 36x24 cm, wyłożona pergaminem Biszkopt: Ubij białka na sztywno, dodaj cukier i ubijaj do jego rozpuszczenia. Następnie dodaj olej i żółtka. Gdy wszystkie składniki będą połączone delikatnie mieszając wsyp mąkę i proszek. Przełóż ciasto do foremki i piecz na złoty kolor około 15 minut w 180*C. Po lekkim przestudzeniu odklej pergamin od ciasta i przewróć je na druga stronę.
       Krem mleczny: 300 ml mleka wlej do garnka, wsyp cukier i zagotuj. Do pozostałego mleka wsyp mąkę i porządnie wymieszaj tak żeby nie było grudek (jeśli się nie uda weź mikser albo blender i zmiksuj ). Gotujące się mleko mieszaj rózgą. Cienkim strumykiem wlewaj do niego rozrobioną mąkę. Masa powinna zgęstnieć i zacząć lekko pyrkać. Oczywiście uważaj żeby nie przypalić :D Dodaj połamaną czekoladę, sól i mieszaj dopóki się nie rozpuści. Przestudź do temperatury pokojowej. Zmiksuj masło i dodawaj po jednej łyżce kremu, wymieszaj do połączenia i znowu dodaj łyżkę kremu (w żadnym wypadku nie dodawaj wszystkiego na raz!).
       Krem czekoladowy: Śmietanę kremówkę wlej do garnka, dodaj połamaną czekoladę, sól i cały czas mieszając podgrzewaj, aż czekolada się rozpuści ( nie gotuj!). Przestudź, a następnie włóż do lodówki do porządnego schłodzenia. Ubij na sztywno.
Na biszkopt wyłóż krem mleczny na nim połóż krem czekoladowy. Ciasto posyp pokrojonymi na drobno i podprażonymi orzechami. Przechowuj w lodówce do 4-5 dni. około 15 - 20 sztuk ciemnych herbatników typu petitiki

masa śmietankowo - czekoladowa:
1,2 litra śmietanki kremówki 30% (1200 ml)
6 kopiastych łyżek cukru pudru
2 - 3 łyżki kakao (z górkami)
5 łyżek żelatyny (z górkami)
250 ml wody w temp. pokojowej

na wierzch:
300 ml śmietany kremówki 36% (jeśli nie macie 36% użyjcie 200 ml 30%)
1 paczuszka usztywniacza do śmietanki (Śmietan - Fix, polecam z Dr. Oetkera, nie zawiodłam się na nim jeszcze)
1 kopiasta łyżka cukru pudru
kilkanaście czekoladek "Owoce Morza" (kupiłam bombonierkę w Lidlu)
około 1 łyżki ciemnego kakao do posypania



Kwadratową blaszkę o boku 25 cm wykładamy papierem do pieczenia (możemy użyć również blaszki 25x35, ciasto będzie około 1 cm niższe), układamy w niej herbatniki.

Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie na około 10 minut, następnie podgrzewamy mieszając intensywnie do rozpuszczenia żelatyny, jednak nie dopuszczając do zagotowania. Miksturę schładzamy do temperatury pokojowej, co chwilkę ją mieszając by na powierzchni nie powstał "kożuch".

Schłodzoną śmietankę ubijamy na pół sztywno, pod koniec dodając cukier puder (6 łyżek), miksujemy bardzo krótko (!) tylko do połączenia składników.Masę dzielimy na dwie równe części.Do jednej dodajemy kakao, króciutko miksujemy (tylko do połączenia składników). Teraz możemy sprawdzić czy masa kakaowa jest dla nas wystarczająco słodka.chłodzoną żelatynę dzielimy na dwie części : 1/3 i 2/3.

Do mniejszej(!) części żelatyny dodajemy 1 łyżeczkę masy kakaowej, mieszamy, po czym jednym szybkim ruchem wlewamy ją do całości masy i miksujemy od razu na najszybszych obrotach.Do pozostałej(większej) części żelatyny dodajemy 1 łyżeczkę masy śmietanowej, mieszamy, po czym wlewamy ją do całości masy i znów miksujemy na najwyższych obrotach.

Masa kakaowa jest gęstsza, więc ma mniej żelatyny, pomimo tego może tężeć Wam szybciej niż biała, jeśli masy są rzadkie, wkładamy je do lodówki na krótki czas by uzyskały konsystencję musu lub delikatnej pianki.
Często sprawdzajcie jak się mają, żeby nie zrobiły się zbyt zwarte.Na herbatniki wykładamy dużymi kleksami naprzemiennie obie masy, następnie delikatnie wyrównujemy powierzchnię pilnując by masy za bardzo się ze sobą nie przemieszały.
Ciasto wkładamy do lodówki do stężenia.

Kiedy to nastąpi, pozostałą do dekoracji śmietankę ubijamy z cukrem i śmietanfixem na sztywno, rozprowadzamy po cieście. Wkładamy do lodówki.

Tuż przed podaniem posypujemy wierzch ciemnym kakao i dekorujemy pralinkami, smaczn... Składniki:

200 g masła temp. pokojowa 120 g cukru pudru 1 budyń śmietankowy (bez cukru)500 ml mleka 450g truskawek (mogą być mrożone) 120g cukru trzcinowego 50 ml wody 2 łyżeczki agaru albo 4 łyżeczki żelatyny 450 g herbatników 
       Budyń ugotuj według instrukcji na opakowaniu i przestudź do temp. pokojowej (możesz zrobić to dzień wcześniej). Utrzyj masło z cukrem a następnie dodawaj po łyżce budyniu. Ucieraj do skończenia się budyniu i połączenia się całości. Muffiny
lila17021987
Świętochłowice Obserwuj

Zszywek: 1760 · Obserwują ją: 14835

Ostatnio dodane:

Ciasto z płatkami owsianymi i jogurtem naturalnym CIASTO W 5 MINUT BEZ PIECZENIA (KINDER COUNTRY) ... Arcydziela na paznokcie
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY