• O Zszywce
  • Popularne
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Wszystkie
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Społeczności
  • Tagi
  • Przycisk dodaj
  • Widget na stronę
  • Pliki cookies
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
ZALOGUJ
ZAREJESTRUJ SIĘ

jogurtnaturalny

jogurtnaturalny
Moje tablice obserwuje 66 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Szukasz przepisu na pyszny chleb bezglutenowy? Zapraszam! ... ............ Tort czekoladowy z fasoli z nadzieniem truskawkowym
Składniki:
Na blat:

    1 puszka fasoli
    3 jajka
    1/3 szklanki mleka w proszku odtłuszczonego
    4 łyżki jogurtu naturalnego 0% tłuszczu
    6 łyżek fruktozy/ ksylitolu/ stewii/ cukru (lub więcej wg uznania)
    1 łyżka mielonego lnu
    1 łyżka miodu
    1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia lub zwykłego
    1/2 łyżeczki sody
    5-6 łyżek kakao odtłuszczonego, bez dodatku cukru

Dodatkowo:

    1/2 słoika dżemu np. truskawkowego
    1 galaretka np. truskawkowa

Polewa:

    4 łyżki kakao
    4 łyżki cukru
    4 łyżki masła
    2 łyżki wody


Wykonanie:

Fasolę wyjmujemy z puszki i płuczemy pod wodą, osuszamy a następnie gnieciemy ugniataczką do ziemniaków lub w blenderze na puree. Wszystkie pozostałe składniki dodajemy do fasoli i mieszamy ze sobą. Ciasto przelewamy do formy o okrągłym kształcie (świetnie sprawdzają się formy silikonowe), tortownicy lub innej którą macie pod ręką.
Ciasto pieczemy przez 30-40 minut na 170-180 ̊. 

Po upieczeniu ciasto wyciągamy z piekarnika i zostawiamy aby wystygło. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody. Gdy galaretka ostygnie dodajemy do niej pół słoika dżemu. Po wystudzeniu ciasto dzielimy je na 2 części. Tak przygotowaną i tężejącą masą smarujemy 1 część ciasta i przykrywamy drugą. 

Wszystkie składniki na polewę czekoladową wkładamy do niewielkiego rondelka i podgrzewamy na gazie ciągle mieszając aż do zagotowania. Zdejmujemy polewę z ognia odstawiamy do przestygnięcia. Następnie polewamy nim wierzch ciasta. Ciasto wkładamy do lodówki. trening na jędrne pośladki

Tablic
6
Zszywek
19
Ulubionych
265
Aktywność
»
Obserwowanych
953
Obserwuję
80
Obserwują
12

buty

Obserwuj tablicę

dieta

Szukasz przepisu na pyszny ... Tort czekoladowy z fasoli z... Niskokaloryczna zupa krem z... Włoski kociołek błyskawiczn... Ciasto owsiane z rodzynkami...
Obserwuj tablicę

Fotografie

Obserwuj tablicę

Ulubione

... ............ trening na jędrne pośladki diy Polecam! Dosłownie nie mogę... RECEPTA NA ZDROWĄ OPALENIZN... ``` Ćwiczył ktoś? Jakie efekty?... African Dance Cardio Workou...
Obserwuj tablicę

Pomysły

LIFTING POŚLADKÓW....pompuj... sylwestrowy :)
Obserwuj tablicę

Mój styl

kształty ...
Obserwuj tablicę
Następna strona

Witaj na Zszywka.pl!
Załóż konto i zyskaj.

Załóż konto Masz już konto? Zaloguj się »