• O Zszywce
  • Popularne
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Wszystkie
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Społeczności
  • Tagi
  • Przycisk dodaj
  • Widget na stronę
  • Pliki cookies
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
ZALOGUJ
ZAREJESTRUJ SIĘ

julkaskupien

julkaskupien
Moje tablice obserwuje 12 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
tort czekoladowo-krówkowy
Składniki:

Biszkopt (dwie tortownice o średnicy 23cm):

100g masła, roztopionego i przestudzonego lekko
8 dużych jaj
300g drobnego cukru do wypieków
200g mąki pszennej
75g ciemnego kakao
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Krem krówkowy:

250g miękkiego masła
180g kajmaku z puszki 
70g cukru pudru
200g masy toffee (użyłam toffee spread marki Deluxe dostępnej w Lidlu, ale możecie ją zastąpić kajmakiem lub krówkami)
Krem czekoladowy:

250g gorzkiej czekolady
1/2 szklanki mleka
250g miękkiego  masła
3/4 szklanki cukru pudru
Wykonanie:

Doprowadź wszystkie składniki na biszkopt do temperatury pokojowej.
Przygotuj dwie tortownice. Boki wysmaruj masłem i oprósz mąką, a dno wyłóż papierem do pieczenia.
Mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz sól wymieszaj dokładnie i odstaw na bok.
Jajka (białka i żółtka razem) ubijaj przez około 6 – 8 minut, aż powstanie gęsta pianka. Przesiej do masy jajecznej wymieszane suche składniki i bardzo delikatnie, ale dokładnie wymieszaj szpatułką. Na koniec dodaj ekstrakt waniliowy oraz przestudzone masło i jeszcze raz delikatnie wymieszaj, do połączenia.

Masę rozdziel pomiędzy tortownice i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 35min
Gdy będą już zimne, każdy przekrój na dwa równe blaty. Sernik malinowy na zimno. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Mmmm... Sałatka z zupek chińskich i kurczakiem Pycha:) Morelowo na śniadanie... POZYTYWNA DAWKA ENERGII OD RANA!!!
SKŁADNIKI na 2 porcje: 4 morele, 400 mg jogurtu naturalnego, 4 łyżki musli ( u mnie Crunchy naturalne Kupiec), ew. stewia lub ksylitol do dosłodzenia. Morele umyj i pokrój w kosteczkę. Do szklanki wkładaj warstwami: morele, jogurt, musli lub crunchy, ponownie jogurt i morele. Na wierzch wylej resztę jogurtu i posyp musli.

Tablic
3
Zszywek
245
Ulubionych
1838
Aktywność
»
Obserwowanych
49
Obserwuję
3
Obserwują
2

Fotografie

Obserwuj tablicę

Kuchnia

tort czekoladowo-krówkowy
S... Sernik malinowy na zimno. P... Mmmm... Sałatka z zupek chińskich i... Morelowo na śniadanie... PO... Ciasto Pepsi

 SKŁADNIKI:
N... Wiśniowy przekładaniec Mmmm...pyszna mrożona kawa ... Domowe wafelki mleczno-orze...
Obserwuj tablicę

Pomysły

.,. Jej <3 Ślicznie to wygląda :) Po co wydawać fortunę na kr... mała wskazówka Zabójczy trening na Nogi i ... Ćwiczenia na Płaski Brzuch ... PLANKI - Najlepsze z Najlep... Tym razem przepis na piękne...
Obserwuj tablicę
Następna strona

Witaj na Zszywka.pl!
Załóż konto i zyskaj.

Załóż konto Masz już konto? Zaloguj się »