justlike

justlike
Moje tablice obserwuje 2277 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Suwałki
Komplet bielizny tylko 29,99!
kolor biały
stan: nowy! Spodnie cargo H&M, 59,99 zł *** ... ***
ipola16
Ostrów Maz Obserwuj

Zszywek: 78 · Obserwują ją: 444

Ostatnio dodane:

Kocham koszule! Jakie macie sposoby na piękne, lśniące włosy? Jakich kosmetyków do pielęgnacji używacie? Co sądzicie o keratynowym prostowaniu? #hair #naturalhair #amsterdam #jesienny #outfit ...
natalkaa280
Obserwuj

Zszywek: 1252 · Obserwują ją: 1311

Ostatnio dodane:

REST DIXON37 - W OCZACH ICH FEAT. BONUS RPK, KAFAR, JANO PW, RFZ REST DIXON37 - BLASKI I CIEŃ FEAT. HINOL PW PROD. FLAME KALI x PALUCH - OPARY (OFFICIAL V8T VIDEO) Hinol Polska Wersja - Tabula rasa feat. Dj Lem (prod.Tune Seeker)
ittan
Przemyśl Obserwuj

Zszywek: 299 · Obserwują ją: 467

Ostatnio dodane:

piórniki, torebki, biżuteria, maskoty, broszki.... idealne na prezenty dla najbliższych :) zapraszam :) bukietkowo@gmail.com piórniki, torebki, biżuteria, maskoty, broszki.... idealne na prezenty dla najbliższych :) zapraszam :)bukietkowo@gmail.com Nówka-sztuka, średnica 30cm :) się szyje się :)

zapraszam - Moje Bukietkowo
patex
Obserwuj

Zszywek: 359 · Obserwują ją: 27

Ostatnio dodane:

tak tak genetyka:P urocze ^^ ciekawe:P hahaha :DD
greenjulka1
daleko nad chmurami Obserwuj

Zszywek: 613 · Obserwują ją: 2648

Ostatnio dodane:

... ... .... ....
Gosia200
stalowa wola Obserwuj

Zszywek: 425 · Obserwują ją: 241

Ostatnio dodane:

Bluza Barbie sprzedam 55 zł Sprzedam tunika plazowa 55 zl Sprzedam Sprzedam zapraszam
kawazmlekiem
Kraków Obserwuj

Zszywek: 1385 · Obserwują ją: 18803

Ostatnio dodane:

Ciasto Śnieżny puch Składniki: (na blaszkę 24x24 cm) Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 2 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szkl mleka 2 galaretki (u mnie agrestowe, mogą być również cytrynowe) 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser, krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę strumyczkiem wlewać do masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą. Masę śmietanowo-serową wylać na herbatniki. Schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować kokosową posypkę: Masełko stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się zarumieni. Ważne, by nieustannie mieszać, by wiórki się nie przypaliły. Ostudzoną posypką kokosową posypać Śnieżny puch. "[...]" Prosta kartka dla matematyka Jeden z piękniejszych prezentów.
bjorkowa
Gdynia Obserwuj

Zszywek: 363 · Obserwują ją: 243

Ostatnio dodane:

cynkowy banerek z imieniem 50. rocznica kartka na pożegnanie koleżanki z przedszkola środek albumu halloweenowego
Magnato
Kraków Obserwuj

Zszywek: 16422 · Obserwują ją: 10341

Ostatnio dodane:

moj salonik kosmetyczny ;)
Warszawa :)
kosmetologia estetyczna + stylizacja rzęs kliknij w zdjęcie i przejdź do sklepu kliknij w zdjęcie i przejdź do sklepu kliknij w zdjęcie i przejdź do sklepu
Klaudek
Mińsk Mazowiecki Obserwuj

Zszywek: 7861 · Obserwują ją: 3863

Ostatnio dodane:

/// *** Kitchen <3 ...
carmel
Ostróda Obserwuj

Zszywek: 289 · Obserwują ją: 1747

Ostatnio dodane:

kule choinki ozdoba z kartonu ...
biedroneczka1993
Kraków Obserwuj

Zszywek: 1098 · Obserwują ją: 853

Ostatnio dodane:

SERNIK CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWY 



Składniki na spód:
160 g ciastek pełnoziarnistych typu digestive
40 g masła, roztopionego
Ciastka i masło umieścić w malakserze i zmiksować do momentu otrzymania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku. W przypadku braku malaksera - ciastka umieszczamy w mocnym woreczku (np. z zapięciem) i uderzamy mocno wałkiem lub tłuczkiem, do ich pokruszenia, na końcu łączymy z roztopionym masłem.
Formę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód. Masę ciasteczkową wysypać na spód formy, wyklepać z niej spód, wyrównując łyżką. Odstawić do lodówki.
Masa serowa:
300 ml śmietany kremówki 36%
200 g czekoladek Terry's 
500 g serka kremowego typu philadelphia, schłodzonego
Śmietanę kremówkę podgrzać w małym garnuszku, do wrzenia, zestawić z palnika. Wsypać czekoladki Terry's, odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać, do roztopienia się czekolady (w razie konieczności przetrzeć przez sitko by sos czekoladowy był jednolity, bez grudek). Wystudzić, wstawić do lodówki do schłodzenia na minimum 12 godzin.
Schłodzoną masę czekoladową wyjąć z lodówki i ubić (końcówkami miksera do ubijania białek), do otrzymania gęstego kremu. Dodawać serek kremowy, w trzech turach, ubijając po każdym dodaniu. Ubijać do powstania jednolitej masy serowej, nie dłużej.
Masę serową przełożyć na schłodzony spód, wyrównać. Odłożyć do lodówki do całowitego stężenia, najlepiej na całą noc. 
Polewa czekoladowa:
80 g mlecznej czekolady, posiekanej
40 ml śmietany kremówki 36%
Śmietanę kremówkę podgrzać w małym garnuszku, do wrzenia, zestawić z palnika. Wsypać posiekaną czekoladę i odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymieszać, do roztopienia się czekolady (w razie konieczności przetrzeć przez sitko by sos czekoladowy był jednolity, bez grudek). Poczekać chwilę, do lekkiego zgęstnienia.
Dodatkowo:
150 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
1 łyżeczka cukru pudru
czekoladki Terry's do ozdoby
Sernik uwolnić z tortownicy i polać polewą czekoladową, odstawić do lodówki do zgęstnienia. 
Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Udekorować sernik wyciskając bitą śmietanę z rękawa cukierniczego zakończonego tylką z wciętą gwiazdką np. Wilton 1M. Ozdobić czekoladkami.
Przechowywać w lodówce. BABECZKI CZEKOLADOWE Z SYROPEM KAWOWYM

Rewelacyjnie sprawdzają się przy podwieczorkowej kawie :)

Składniki na 12 sztuk:
50 g kakao
200 g miałkiego brązowego cukru np. muscovado
125 ml wrzącej wody
85 g deserowej czekolady, posiekanej
2 żółtka, z dużych jajek
30 g zmielonych migdałów
50 g mąki orkiszowej razowej
4 białka, z dużych jajek
Wszystkie składniki powinny być w tempraturze pokojowej.
Do naczynia przesiać kakao, dodać cukier i wrzątek. Wymieszać do połączenia. Dodać posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty, wymieszać do powstania gładkiego sosu czekoladowego. W razie konieczności przetrzeć przez sitko. 
Do sosu czekoladowego dodać 2 żółtka, natychmiast wymieszać rózgą kuchenną. Dodać migdały, mąkę i wymieszać rózgą kuchenną tylko do połączenia się składników.
W osobnym naczyniu ubić białka. Dodać je do ciasta czekoladowego, w 3 turach, delikatnie wymieszać w celu rozluźnienia struktury ciasta. 
Formę na muffiny (standardową, na 12 sztuk) wysmarować masłem i oprószyć maką pszenną; nadmiar mąki strzepać. Ciasto rozdzielić równo pomiędzy gniazda w formie. 
Piec w temperaturze 160ºC przez 18 - 20 minut. Wyjąć z piekarnika, chwilę odczekać, następnie każdą babeczkę podważyć nożem, wyjąć z formy, przestudzić.
Przed podaniem polać syropem kawowym.
Syrop kawowy:
140 g miałkiego brązowego cukru np. muscovado
160 ml wody
1 łyżka kawy instant w proszku
Cukier i wodę umieścić w małym ganuszku. Zagotować i gotować bez przykrycia przez około 15 - 20 minut do zgęstnienia syropu (pamiętając, że syrop gęstnieje również podczas studzenia). Pod sam koniec dodać kawę i wymieszać. Przestudzić. TARTA CZEKOLADOWA Z MUSEM MLECZNEJ CZEKOLADY I MALINAMI 

Tarta jest idealna na okres letni, mało wytrawna - to raczej słodka wersja dla łasuchów 
Składniki na spód:
300 g ciastek czekoladowych z nadzieniem czekoladowym (tzw. markizy czekoladowe)
50 g mlecznej czekolady, połamanej i roztopionej
50 g masła, roztopionego
350 g malin
Wszystkie składniki (oprócz malin) włożyć do malaksera i zmiksować do powstania masy ciasteczkowej.
Przygotować formę do tarty z wyjmowanym dnem o średnicy dolnej 22 cm, górnej 26 cm i wysokości 5 cm (forma jest wysoka, można więc wykorzystać tortownicę o średnicy 24 cm i wyłożyć jej boki ciasteczkami do 3,5 cm wysokości). Wysypać do niej ciasteczkową masę, wcisnąć w dno i boki formy, lekko uklepać i wyrównać. Na dnie ułożyć maliny, dość blisko od siebie - ale nie ściśle, grzbietami do góry. Schłodzić, do momentu przygotowania nadzienia.
Składniki na mus z mlecznej czekolady:
500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
200 g mlecznej czekolady, posiekanej
50 g gorzkiej czekolady, posiekanej
2 łyżki likieru Amaretto
1 łyżeczka żelatyny w proszku lub 1 listek żelatyny
Żelatynę w proszku zalać małą ilością wody (tylko do jej przykrycia), odstawić na 10 minut do napęcznienia. 
180 ml śmietany kremówki podgrzać w małym garnuszku, prawie do wrzenia, zdjąć z palnika. Dodać napęczniałą żelatynę, wymieszać do jej rozpuszczenia. Dodać likier amaretto, obie czekolady, odstawić na 2 minuty, bez mieszania. Po tym czasie wymieszać, do roztopienia się czekolady. Odstawić do przestudzenia, sos czekoladowy powinien być wystudzony do temperatury pokojowej lecz powinien pozostać płynny.
W misie miksera ubić resztę śmietany kremówki, na sztywno. 
Stopniowo, w 3 turach dodawać do ubitej kremówki sos czekoladowy, delikatnie mieszając rózgą kuchenną, tylko do połączenia.
Tak przygotowany mus czekoladowy przelać na spód tarty i na maliny. Schodzić przez noc w lodówce.
Kolejnego dnia tartę wyjąć z formy, podawać z dodatkowymi malinami na wierzchu.
Przechowywać w lodówce. SERNIK Z MUSEM CYTRYNOWYM I BEZĄ

Składniki na spód:
140 g herbatników typu 'petitki'
50 g masła, roztopionego
Ciastka i masło wrzucić do malaksera i zmiksować do otrzymania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku.
Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Na papier wysypać ciasteczka. Wyrównać, dokładnie wklepać w dno formy. Podpiec w temperaturze 175ºC przez około 12 minut lub do zarumienienia. Wyjąć, lekko przestudzić przez czas przygotowania masy serowej.
Składniki na masę serową:
500 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie
250 ml śmietany kremówki 36%
3 duże jajka
3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków
skórka otarta z 1 cytryny (umytej i wyparzonej)
3 łyżki mąki pszennej
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
W misie miksera umieścić wszystkie składniki. Zmiksować do połączenia lub wymieszać rózgą kuchenną; nie miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej - napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem opadnie. Nie chcemy tego; sernik po upieczeniu powinien być równy jak stół.
Masę serową przelać na ciasteczkowy spód i piec w kąpieli wodnej* w temperaturze 160ºC przez około 45 - 50 minut. Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta przy dotyku patyczkiem. W razie konieczności lekko wydłużyć czas pieczenia. Wyjąć z piekarnika, wystudzić w temperaturze pokojowej.
Mus cytrynowy:
400 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
125 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny
2,5 łyżeczki żelatyny w proszku lub 2,5 listka żelatyny
7 - 8 łyżek cukru pudru (lub do smaku)
odrobina (na czubku ostrza noża) żółtego barwnika spożywczego (użyłam Wiltona 'lemon'); niekoniecznie
Żelatynę w proszku zalać małą ilością wody, tylko do jej przykrycia, odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny lub podgrzać w mikrofali. Nie doprowadzać do wrzenia (żelatyna straci swoje właściwości żelujące). Zdjąć z palnika, lekko przestudzić. Wymieszać z sokiem cytrynowym.
W misie miksera umieścić śmietanę kremówkę i cukier puder. W miarę ubijania dodawać barwnik obserwując kolor śmietany. Ubić do sztywności. Sok cytrynowy z żelatyną wymieszać z 3 łyżkami bitej śmietany. Następnie taki wymieszany sok dodać do reszty ubitej śmietany, delikatnie mieszając rózgą kuchenną, do wymieszania się składników. Skosztować - jeśli mus jest zbyt kwaśny dodać cukru pudru i delikatnie wymiesza...
kassiekk
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 4234 · Obserwują ją: 8723

Ostatnio dodane:

Charlie - Jack Reacher: Jednym strzałem Hannah Clint- Men, women and children Tim Mooney- Men, women and children Patricia Beltmeyer- Men, women and children
all4u
internet Obserwuj

Zszywek: 13579 · Obserwują ją: 21896

Ostatnio dodane:

Volkswagen Amarok OverLimit specjalna wersja stworzona z myślą o ekstremalnej jeździe w terenie, turystyce 4x4 i rajdach. Więcej po kliknięciu w dużą zszywkę. Kostka do kąpieli BadeFee z nutą truskawki i rabarbaru. Więcej informacji po kliknięciu w duże zdjęcie. Kosmetyki SPA BadeFee do relaksującej kąpieli. Na zdjęciu babeczka kąpielowa z nutką mięty, więcej po kliku w dużą zszywkę. Kostka do kąpieli BadeFee z owocami cytrusowymi i nutką wanilii.
Jagoda_91
Chorzów Obserwuj

Zszywek: 397 · Obserwują ją: 213

Ostatnio dodane:

beż :) ... ... ...
kombinatorka
Northampton Obserwuj

Zszywek: 118 · Obserwują ją: 245

Ostatnio dodane:

prezent dla nauczycielki emotki bałwan podglądacz snow penguin
dklopot
Obserwuj

Zszywek: 19 · Obserwują ją: 32

Ostatnio dodane:

kolorowa opaska Kolorowe muszki dla chłopców na szrokiej opasce opaska + spinka
kruszynka0093
... Obserwuj

Zszywek: 1202 · Obserwują ją: 3472

Ostatnio dodane:

Hej dziewczyny, planuję zrobić swój pierwszy tatuaż. Może doradzi mi, najlepiej ktoś, kto już ma, jak wybrałyście swój pierwszy wzór? Czy tatuaż musi mieć jakieś znaczenie? Znalazłyście wzór, zaprojektowałyście czy ktoś wam zaprojektował? ... Fajny pomysł *.* prezent 30 urodziny
Pakamera_pl
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 51987 · Obserwują ją: 12632

Ostatnio dodane:

Wynurzenie Lampa Wisząca BAMBOU NATUREL 35 cm AY 1 CORNFLOWER worek plecak fluo - grey&orange fluo -
ZszywkaPL
Profil oficjalny
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 5917 · Obserwują ją: 2910460

Ostatnio dodane:

Streetwear - co kryje się pod fascynacją tym stylem ubierania się? Biżuteria ze stali chirurgicznej - sprawdź, co jest obecnie modne! Chcesz kupić sneakersy? Na to musisz zwrócić uwagę Jaki blender wybrać do kuchni: ręczny czy kielichowy?