kaia94

kaia94
Moje tablice obserwuje 4 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Brak jeszcze zszywek.
magnoliabartosz
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 17545 · Obserwują ją: 1652

Ostatnio dodane:

KUTIA JĘCZMIENNA Domowy chleb żytni z twarogiem Ekstrakt pomarańczowy i cytrynowy Panna cotta
Ganja_
XXX Obserwuj

Zszywek: 75 · Obserwują ją: 488

Ostatnio dodane:

KOKOSOWO - BATATOWE KLUSKI KŁADZIONE NA MLEKU


Przepis:

30g mąki pełnoziarnistej orkiszowej (można zastąpić żytnią lub pszenną pełnoziarnistą)
20g mąki kokosowej 
1 spora łyżka (80g) puree z batata 
1 jajko
1 szklanka (250ml) mleka
sól do smaku
stewia (lub inne słodzidło)


Puree z batata mieszamy z jajkiem, solą i stewią (innym słodzidłem). Dodajemy obie mąki i dokładnie łączymy. Formujemy z masy niewielkie kulki i wrzucamy na gotujące się mleko. Od ponownego zagotowania odczekujemy 3 minuty. Warto co jakiś czas przemieszać kluski, żeby upewnić się czy nie przywierają. Gotowe wlewamy do miseczki. 
Smacznego! KUKURYDZIANY OMLET BANANOWY Z KIWI, BANANEM I DOMOWYM SOSEM CZEKOLADOWYM

Przepis:

40g mąki kukurydzianej
2 jajka
80g banana (1 nieduży)
1 łyżka jogurtu naturalnego
dowolne słodzidło (u mnie stewia)
sól do smaku
aromat arakowy/waniliowy/migdałowy (opcjonalnie, kilka kropel)
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Sos:
1 czubata łyżeczka kakao naturalnego
płaska łyżeczka miodu
3 łyżeczki wody

Jajka, sól, słodzidło, jogurt, rozgnieciony na papkę banan ( zostawiamy trochę na wierzch) i aromat miksujemy na najwyższych obrotach miksera przez minutę. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i na najwolniejszych obrotach miksera mieszamy do połączenia. Wlewamy ciasto na dobrze rozgrzaną, przetartą tłuszczem patelnię i na wolnym ogniu smażymy z obu stron, pod przykryciem.
W międzyczasie przygotowujemy sos: miód rozpuszczamy w 3 łyżeczkach wody. Dodajemy kakao i mieszamy łyżeczką do uzyskania gładkiego sosu. W zależności od potrzeb czy preferencji regulujemy gęstość sosu wodą lub kakao.
Gotowy omlet przekładamy na talerz i podajemy z owocami oraz sosem.
Smacznego! BATATOWY PIANKOWY KREM OWSIANY Z KIWI I MALINAMI


Przepis:

60g płatków owsianych
150ml mleka
150ml wody
80g puree z batata
sól do smaku
dowolne słodzidło
1 białko
1 łyżeczka soku z cytryny
cynamon - do smaku (ilość wedle upodobań)
plastry kiwi
maliny

Wieczorem zalewamy płatki wodą i mlekiem.
Rano przelewamy namoczone płatki do garnuszka, dodajemy sól, słodzidło, cynamon oraz puree z batata i blendujemy wszystko krótko, nie ma potrzeby na gładko. Wstawiamy na wolny ogień. W tym czasie szybko ubijamy białko na sztywną pianę, a następnie zwiększamy gaz i nieustannie, energicznie mieszamy zawartość garnuszka. Gdy krem znacznie zgęstnieje, dodajemy sok z cytryny. Następnie zestawiamy garnuszek z palnika, dodajemy ubite białko i na najwolniejszych obrotach miksera łączymy z kremem. Przekładamy do miseczki i podajemy z kiwi oraz malinami. Smacznego! BANANOWY PUDDING Z BUŁKI Z DOMOWYM SOSEM CZEKOLADOWYM

Przepis:

1 bułka grahamka
1 jajko
100ml mleka
1 banan (100g)
szczypta soli
dowolne slodzidło (u mnie stewia)
1/2 łyżeczki cynamonu

Sos czekoladowy:
1 czubata łyżeczka (5g) kakao naturalnego
3 łyżeczki wody
1/2-1 łyżeczka miodu
opcjonalnie szczypta cynamonu

Nastawiamy piekarnik na 180°C. W tym czasie kroimy bułkę na kromki. Rozgniatamy 3/4 banana na papkę, dodajemy cynamon, sól i słodzidło - mieszamy. Dodajemy jajko oraz mleko i  roztrzepujemy wszystko razem. Kromki bułki maczamy z obu stron w masie jajecznej i trzymamy kilka minut by wsiąknęły jej jak najwięcej. Układamy w naczyńku żaroodpornym, układamy resztę banana pokrojonego w plastry i zapiekamy 30-35 minut.
W międzyczasie przygotowujemy sos: miód rozpuszczamy w 3 łyżeczkach wody. Dodajemy kakao oraz (opcjonalnie) cynamon i mieszamy łyżeczką do uzyskania gładkiego sosu. W zależności od potrzeb czy preferencji regulujemy gęstość sosu wodą lub kakao.
Gotowy pudding wyjmujemy i po lekkim przestudzeniu polewamy sosem czekoladowym.
Smacznego!
2drinkpl
łódź Obserwuj

Zszywek: 642 · Obserwują ją: 2347

Ostatnio dodane:

Kolorowe shoty <3 Grzaniec bezalkoholowy Drink z whisky Shake waniliowo-nutellowy
pati19981
Śląsk Obserwuj

Zszywek: 349 · Obserwują ją: 274

Ostatnio dodane:

Kokosowe ptasie "mleczko" w wersji jogurtowej 400g jogurtu naturalnego, 4 łyżki cukru pudru, szklaneczka wiórków kokosowych, 1/3 szklanki gorącej wody, 3 łyżeczki żelatyny w proszku Do miski przekładam jogurt i mieszam go aby rozluźnić masę. Przesiewam do tego cukier puder, mieszam dokładnie, kosztuję, jeżeli nadal jest dla Was za mało słodkie to dodawajcie po łyżeczce cukru pudru, aż uzyskacie odpowiedni poziom słodkości. Następnie przesypuję wiórki kokosowe, mieszam dokładnie i odstawiam na bok.Do 1/3 szklanki gorącej, przegotowanej wody przesypuję żelatynę i dokładnie mieszam aż się całkowicie rozpuści, odstawiam do ostygnięcia. Jak żelatyna jest już chłodna to przelewam ją do masy jogurtowej, stale ją mieszając. Przygotowuję naczynie, w którym będę chłodzić masę w lodówce, wykładam je najlepiej dwiema warstwami foli aluminiowej, dzięki temu łatwo wyjmiemy masę. Przelewam wszystko do formy, rozsmarowuję równo, od wierzchu przykrywam folią, żeby nie przeszło zapachami z lodówki i wstawiam do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia wyjmuję formę z lodówki, delikatnie wyjmuję folię aluminiową z masą, delikatnie odrywam ją od brzegów masy. Przygotowuję w dzbanku bardzo ciepłą wodę, w której będę moczyć nóż po każdym cięciu, dzięki temu wyjdą równe krawędzie. Odkrawam nierówne krawędzie a resztę kroję w kostkę ok 2x2cm. Przekładam na talerz i podaję, w razie co przechowuję w lodówce. tyłek ma boski  <3 placuszki jaglane Fit oreo
fiteria
Kraków, Poland Obserwuj

Zszywek: 1206 · Obserwują go: 1786

Ostatnio dodane:

Rozdwajające się końcówki – jak zapobiegać? Piękne, jędrne i zgrabne pośladki – nic trudnego! Sałatka z grejpfrutem, łososiem i awokado Tłuste ryby – zdrowie dla serca i nie tylko…
Dziulka92
Obserwuj

Zszywek: 121 · Obserwują ją: 722

Ostatnio dodane:

UWAGA KONKURS ! 
Do wygrania fartuszek kuchenny FITAMINA. 

Weź udział w konkursie na Facebooku:
1. Polub fanpage Fitamina.
2. Polub ten post.
3. Udostępnieni ten post.
Rozstrzygnięcie konkursu 31.10.2016 r. :)
Powodzenia! Jednym z najczęściej zadawanych przez Was pytań jest to czy ćwiczę codziennie ? Niestety często nie jestem w stanie wykonać treningu każdego dnia, ale staram się ćwiczyć 4- 5 razy/tydzień. Tak jak każdy z Was mam lepsze oraz gorsze dni, ale wiem, że nawet w ten "gorszy dzień" warto wykonać trening, ze względu na to, że zawsze po ćwiczeniach poprawia mi się humor i mimo wysiłku zyskuję więcej siły oraz energii do działania. Jeżeli właśnie siedzisz na kanapie i nie masz na nic ochoty, to zrób sobie trening, a gwarantuję Ci, że poczujesz się lepiej ! ;) Nie masz pomysłu na skomponowanie menu na przyjęcie dla swojego dziecka ? Chcesz, aby na stole gościły, także zdrowe przekąski ? Nie wiesz czym poczęstować gości, którzy mają alergie lub nietolerancje pokarmowe ? Nie wiesz jak w kreatywny sposób podać przekąski dla maluchów ? Zgłoś się do mnie, a postaram się sprostać wszystkim Twoim oczekiwaniom. Na stole zagoszczą zdrowe przekąski, które dodadzą dzieciom sił oraz energii do zabawy, a żaden gość nie wyjdzie głody ! Dysponuję zarówno wiedzą, jak i akcesoriami do podawania potraw.
Serdecznie zapraszam,
mgr dietetyk Magdalena Borowiec 
magdalenaborowiec92@gmail.com Odpowiednio zbilansowana dieta + treningi i praca nad ciałem idzie w dobrym kierunku. ;)
badda
hisz Obserwuj

Zszywek: 293 · Obserwują ją: 3007

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
madziadzialke
Obserwuj

Zszywek: 2020 · Obserwują ją: 7712

Ostatnio dodane:

Uwolnij swojego wilka ! Cudowny rysunek ♡! marynarskie pasiaki stylizacje od aniolekzpieklarodem z 6 kwietnia - najlepsze stylizacje i ciuszki Domowe rollsy Składniki: 1 opakowanie tortilli ( u mnie pełnoziarnista) 20 dkg sera edamskiego 18 dkg sera pleśniowego camembert kilka pomidorów koktajlowych świeża bazylia 20 dkg szynki sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki ostrej musztardy sól do smaku Sposób wykonania: Składniki na sos wymieszać. Tortillę posmarować sosem. Na nim ułożyć plastry szynki. Ser edamski zetrzeć na tarce i posypać szynkę. Następnie ułożyć plastry sera pleśniowego i pomidorki koktajlowe. Na końcu ułożyć kilka listków bazylii. Tortillę zwinąć, boki zakładając do środka (patrz zdjęcie). Umieścić w nagrzanym piekarniku. I piec w temp. 200C 10-15 minut. Wyjąć i pokroić na mniejsze kawałki. ...
emiliapasionek
Obserwuj

Zszywek: 2113 · Obserwują ją: 275

Ostatnio dodane:

Szparagi w sosie maślanym Gulasz domowy z wołowiny Świąteczna babka cytrynowa Koktajl z awokado Joli