kama86mu

kama86mu
Moje tablice obserwuje 1 osoba Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Brak jeszcze zszywek.
aniutek2310
Próchnowo Obserwuj

Zszywek: 2697 · Obserwują ją: 3181

Ostatnio dodane:

piękny bukiet ślubny;) ... ... ...
gp6284
Nowy Sącz Obserwuj

Zszywek: 53 · Obserwują ją: 25

Ostatnio dodane:

*** fajna spiżarka *** drewno w lazience pieczeń ze schabu

Składniki:



* ok. 1,5 kg schabu

* 1 duże jabłko

* 1 duża czerwona cebula

* 1 łyżki dżemu morelowego

* kilka gałązek świeżego tymianku

* 1/4 łyżeczki sproszkowanego chilli

* 2 duże szczypty soli

* 2 łyżki oleju

* drobne ziemniaczki (ilość według zapotrzebowania)



Ziemniaki dokładnie myjemy, przekrawamy na pół (jeśli są drobne) lub kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy je do miski, polewamy łyżką oleju, posypujemy solą i mieszamy.

Umyte i dobrze osuszone mięso nacinamy w taki sposób jak przy krojeniu kotletów, z tą różnicą, że nie docinamy go do końca. Spód mięsa powinien być w jednym kawałku i trzymać poszczególne kawałki razem. 

Mięso oprószamy solą (również między poszczególnymi kawałkami) i nacieramy dżemem. Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki, które podobnie jak plasterki cebuli wkładamy między plastry mięsa. Wierzch posypujemy chilli. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, a dookoła niego umieszczamy ziemniaki. 

Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 2 godziny. 15 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy pokrywę. Dla każdego się coś znajdzie:)
Mi najbardziej odpowiada typ Bianca.
A Wam, dzieweczyny?:)
misbhv142
Obserwuj

Zszywek: 2718 · Obserwują ją: 5743

Ostatnio dodane:

brimstone before i fall the book of love 1 mile to you
Kamycha
Obserwuj

Zszywek: 4153 · Obserwują ją: 15215

Ostatnio dodane:

inspiracja z internetu, wykonanie własnoręczne <3 alternatywa dla koperty Najprostszy domowy puder matujący, który przy okazji działa antybakteryjnie:) 

Skrobia kukurydziana (może być też ziemniaczana) + cynamon (antybakteryjny).

 Najprostsze rozwiązania są najlepsze:) zdrowa przekąska To lubię 22