karolinar

karolinar
Moje tablice obserwuje 508 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Świdnica
5 prostych sposobów, aby usunąć blizny po trądzikowe naturalnie.

1. Białka jaj – Weź  miskę, ubij 3 białka. Palcami delikatnie rozkładaj białka na skórze - skoncentrować się na obszarach problemowych. Niech białka wyschną na skórze i poczekać kilka minut przed spłukaniem delikatnie wodą umiarkowanie ciepłą . Zrób to 2-3 razy w tygodniu.

2. Soda oczyszczona - Zmieszać małą ilość sody z wodą, aby powstała pasta. Bardzo delikatnie masować sodą skórę , jedną minutę, spłukujemy to letnią wodą. Pamiętaj, aby zawsze nawilżać skórę po zabiegu, ja osobiście wykonuje mały masaż twarzy na która nakładam kilka kropli oliwy z oliwek i działa bardzo dobrze. Powtórz to 2-3 razy w tygodniu.

3. Cytrynowy - Upewnij się, że Twoja skóra jest czysta. Następnie weź miseczkę i wyciśnij 03/01 cytryny albo jeszcze lepiej kupić cały naturalny sok z cytryny z sklepu spożywczego. Weź wacik i nawilż go z sokiem. Stosuj sok na obszarach dotkniętych bliznami, ale nie przesadzaj. Powtórz to 2-3 razy w tygodniu. Pamiętaj, jeśli masz wrażliwą skórę, sok może wywoływać pieczenie, ale prawdopodobnie zdarzy się to tylko za pierwszym razem. Jeśli pieczeniu towarzyszy znaczne zaczerwienienie wtedy przestań wykonywać zabieg! ponieważ Twoja skóra jest zbyt wrażliwa dla tej metody. 

4. Aloe Vera sok - sok z aloesu, jest to fantastyczny sposób, aby usunąć blizny po trądzikowe. Nie tylko łagodzi stan zapalny skóry, ale również wzmacnia system odpornościowy i regeneruje uszkodzone tkanki. Jego łagodny skład zapew... ......... Placuszki śniadaniowe z kaszy manny. Bez mąki. ... Bezy z nutellą

Prezentują się uroczo, mają lekki zapach i smak orzechowy, ale są dosyć słodkie, dlatego proponuję by były dodatkiem do innych deserów.
 

Składniki:

2 białka
150 g drobnego cukru do wypieków
szczypta soli
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki nutelli w temp. pokojowej

Sposób wykonania:

Białka z odrobiną soli ubić na sztywno. Stopniowo, po 1 łyżce dodawać cukier. Miksować, aż cukier będzie całkowicie rozpuszczony, a piana gładka, sztywna i błyszcząca. Na koniec, cały czas miksując dodać mąkę i sok z cytryny. Do gotowej masy dodać nutellę i bardzo delikatnie zamieszać, tylko kilka razy, aby pozostały wyraźne nutellowe smugi. Tak przygotowaną masę umieścić w rękawie cukierniczym.

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać bezy. Suszyć w piekarniku ok 80 minut w temp. 120 C.

Czas i temperatura pieczenia tak naprawdę zależy od tego jakie bezy chcecie osiągnąć, czy mają być ciągnące w środku, czy mają być dłużej przechowywane, a w związku z tym dobrze wysuszone. Ja jestem zwolennikiem suszenia dłużej a w niższej temperaturze np. 120-140 minut w temp. 90C. Suszone w niższej temperaturze mają też jaśniejszy kolor.

Bezy przechowywać w temperaturze pokojowej.

Smacznego :)
Źródło: zjemto.blox.pl