ko_ot

ko_ot
Moje tablice obserwuje 62 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Pysznne, zdrowe placuszki bez cukru! Idealne na śniadanie i na deser :) Przepis po kliknięciu w obrazek Puszyste pankejki owsiano-kokosowe bez cukru i bez mąki. Przepis po kliknięciu w zdjęcie Sos Czekoladowy bez Cukru! Przepyszny i prosty!
Przepis po kliknięciu w zdjęcie Owsiane gofry! Bez cukru, jedynie z 3 składników. Genialne na śniadanie! Przepis po kliknięciu w zdjęcie Chrupiące gofry owsiane. Jedynie 3 składniki. Idealne na śniadanie! Przepis po kliknięciu w zdjęcie
jogurtnaturalny
Obserwuj

Zszywek: 19 · Obserwują ją: 66

Ostatnio dodane:

Szukasz przepisu na pyszny chleb bezglutenowy? Zapraszam! ... ............ Tort czekoladowy z fasoli z nadzieniem truskawkowym
Składniki:
Na blat:

    1 puszka fasoli
    3 jajka
    1/3 szklanki mleka w proszku odtłuszczonego
    4 łyżki jogurtu naturalnego 0% tłuszczu
    6 łyżek fruktozy/ ksylitolu/ stewii/ cukru (lub więcej wg uznania)
    1 łyżka mielonego lnu
    1 łyżka miodu
    1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia lub zwykłego
    1/2 łyżeczki sody
    5-6 łyżek kakao odtłuszczonego, bez dodatku cukru

Dodatkowo:

    1/2 słoika dżemu np. truskawkowego
    1 galaretka np. truskawkowa

Polewa:

    4 łyżki kakao
    4 łyżki cukru
    4 łyżki masła
    2 łyżki wody


Wykonanie:

Fasolę wyjmujemy z puszki i płuczemy pod wodą, osuszamy a następnie gnieciemy ugniataczką do ziemniaków lub w blenderze na puree. Wszystkie pozostałe składniki dodajemy do fasoli i mieszamy ze sobą. Ciasto przelewamy do formy o okrągłym kształcie (świetnie sprawdzają się formy silikonowe), tortownicy lub innej którą macie pod ręką.
Ciasto pieczemy przez 30-40 minut na 170-180 ̊. 

Po upieczeniu ciasto wyciągamy z piekarnika i zostawiamy aby wystygło. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody. Gdy galaretka ostygnie dodajemy do niej pół słoika dżemu. Po wystudzeniu ciasto dzielimy je na 2 części. Tak przygotowaną i tężejącą masą smarujemy 1 część ciasta i przykrywamy drugą. 

Wszystkie składniki na polewę czekoladową wkładamy do niewielkiego rondelka i podgrzewamy na gazie ciągle mieszając aż do zagotowania. Zdejmujemy polewę z ognia odstawiamy do przestygnięcia. Następnie polewamy nim wierzch ciasta. Ciasto wkładamy do lodówki.
polandi
Jelenia Góra Obserwuj

Zszywek: 459 · Obserwują ją: 3357

Ostatnio dodane:

Czarne buty z uszami króliczka Slip on z uszami króliczka Leanna Beżowe buty damskie Calliope Szaro oliwkowe buty mokasyny Callie
aniula44
na koncu swaita Obserwuj

Zszywek: 20703 · Obserwują ją: 40170

Ostatnio dodane:

sałatka z ryżem i kurczakiem, przepis po kliknięciu na zdjęcie Kurczak po włosku w pomidorach z mozarellą, przepis po kliknięciu na zdjęcie. Kurczak w sosie szpinakowo-serowym kurczak pieczony w musztardzie, przepis po kliknięciu na zdjęcie
annape89
Obserwuj

Zszywek: 1156 · Obserwują ją: 612

Ostatnio dodane:

SHOT NUTELLA – PRZEPIS
Składniki:

1/3 syropu orzechowego
1/3 likieru kakaowego (Creme de cacao)
1/3 wódki o smaku orzechów laskowych
kilka kropli mleczka skondensowanego
Nutella do dekoracji
Przygotowanie:

Zaczynam od udekorowania kieliszka – obtaczam brzegi w Nutelli. Następnie wlewam kolejno składniki: syrop, likier i wódkę. Dwa ostatnie powoli, po ściankach kieliszka – najlepiej użyć nalewaka i pomóc sobie odwróconą łyżeczką. Na zakończenie dodaję kilka kropli mleczka skondensowanego – tu używam słomki, za pomocą której przenoszę mleczko z buteleczki do kieliszka. Zamiast słomki może być mała łyżeczka. Pyszny Deser z Galaretką – TOP 12 Cudownych Przepisów Które Was Zachwycą! Chatka puchatka z bananami Ryba po grecku
Zura90
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 39 · Obserwują ją: 45

Ostatnio dodane:

Nice ... ... ...