kolorowaangie

Angelika,Angie. Wybuchowa,towarzyska,miła.Zawsze ma swoje zdanie i stara się go bronić. Ma słabość do lat 80's , szczególnie do wizerunku tamtejszych gwiazd. Stara się poznawać wszystkie gatunki muzyki. Lubi śpiewać,tańczyć. Nienawidzi samo
kolorowaangie
Moje tablice obserwuje 291 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Domowe ciastka pieguski ; ) Przepis KLIK w zdjęcie. serowo-ziemniaczane kule z sosem JABŁKOWO-BANANOWE CIASTO BEZ TŁUSZCZU Dietetyczne ciasto marchewkowe Arancini (kulki ryżowe) składniki: 2 szklanki gotowanego białego ryżu, schłodzić 1/2 szklanki startego parmezanu 3 jajka 8 małych kostek świeżej mozzarelli 1 szklanka bułki tartej Olej do smażenia 1 szklanka sosu marinara lub jakiegoś pasującego do ryżu Wykonanie Ustawić patelnię na średnim ogniu i dodać tyle oleju roślinnego wzrośnie 4 cale w garnku. Połączyć ryż z parmezanem i 1 jajkiem w naczyniu i używając rąk dokładnie połączyć mieszankę. Pobrać niewielkie części mieszaniny, ściskając je mocno i wpychając jedną kostkę mozzarelli wewnątrz każdej kulki. Powtórzyć ten proces, aby utworzyć 8 arancini. Wymieszać pozostałe 2 jajka. Zanurzyć każde arancini w jajach, a następnie w bułce tartej, zrzucić nadmiar. Kiedy olej osiągnie 190ºC, dodawać panierowane Arancini do garnka i smażyć na złoty kolor . Łyżką cedzakową usunąć smażone arancini z garnka i przenieść je na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz. Posolić do smaku. Podawać Arancini z ciepłym sosem Uwagi: Do Arancini należy użyć ryżu kleistego aby było łatwiej formować kulki