kotpijemleko123

kocham życie
kotpijemleko123
Moje tablice obserwuje 117 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 szczecin
.... ... *** ... ...
littlecherry06
Międzyrzecz Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 0

malinka1989
opoczno,warszawa Obserwuj

Zszywek: 27144 · Obserwują ją: 15596

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
aniadalmata5
Łukowa Obserwuj

Zszywek: 4946 · Obserwują ją: 5816

Ostatnio dodane:

Sliczne ••jasmine stitch grey makeup ...
tola16011996
Tu i Tam Obserwuj

Zszywek: 296 · Obserwują ją: 384

Ostatnio dodane:

Krasza - Zaśpiewałbym Ci Do Snu (Audio) Rozbójnik Alibaba & Jan Borysewicz ft. Bezczel - Zakazany owoc Pawbeats ft. Zeus - Widnokrąg Pawbeats ft. Quebonafide, Kasia Grzesiek - Euforia
basia57
Obserwuj

Zszywek: 834 · Obserwują ją: 1851

Ostatnio dodane:

Sernik chałwowy bez pieczenia 

Przepis jest do wykorzystania w tortownicy o średnicy 18cm, na większą tortownicę należy wykorzystać większą ilość składników.

MASA SEROWA
10 okrągłych biszkoptów
0,5 szklanki śmietanki 30%
0,5 kg twarogu sernikowego z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego
250g chałwy waniliowej
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki żelatyny
0,5 szklanki wody

POLEWA CHAŁWOWA
150ml śmietanki 30%
200g chałwy waniliowej

tłuszcz do wysmarowania formy 
Wykonanie:

- tortownicę posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia (spód i boki)
- w 0,5 szklanki śmietanki 30% moczyć biszkopty i układać w tortownicy, część z nich kruszyć na mniejsze kawałki i wypełniać nimi luki między już ułożonymi biszkoptami
- chałwę pokruszyć na drobniejsze kawałki i przełożyć do wysokiego naczynia, dodać do niej śmietankę, w której moczyliśmy biszkopty, łyżką wymieszać chałwę ze śmietanką
- masę chałwową rozdrobnić blenderem, robić to przez kilka minut do momentu powstania jednolitej, ciągnącej masy
- twaróg przełożyć do miski, miksować, stopniowo dodając masę chałwową
- do powstałej masy dodać cukier puder (najlepiej przed dodaniem spróbować masę, gdyż chałwa nada już pewną słodycz i od naszych preferencji może zależeć ilość cukru, jaką dodamy), zmiksować
- żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki zimnej wody, wstawić ją na 15-20 sekund do kuchenki mikrofalowej, ponownie wymieszać do rozpuszczenia się żelatyny
- do ciepłej żelatyny dodać stopniowo 2-3 łyżki masy serowej, za każdym razem dokładnie mieszając, to zahartuje żelatynę i pozwoli uniknąć powstania w masie grudek ze zbyt szybko zastygłej żelatyny
- żelatynę stopniowo wlewać do masy, cały czas miksując do uzyskania jednolitej masy
- masę wylać na biszkopty, wyrównać łyżką i wstawić do lodówki na 1-2 godziny
- chałwę rozkruszyć i zalać śmietanką, podgrzewać do lekkiego zgęstnienia (należy uważać, by masa się nie przypaliła), mieszając doprowadzić do rozpuszczenia chałwy
- jeśli chałwa nie do końca się rozpuściła, po zdjęciu z ognia rozdrobnić ją przy pomocy blendera
- polewę pozostawić do ostygnięcia, co jakiś czas lekko mieszając
- ostudzoną polewę wylać na wierzch schłodzonego sernika, całość schłodzić ponownie w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc
Sernik chałwowy ładnie prezentuje się na talerzu dzięki równej, błyszczącej warstwie polewy w kolorze chałwy. Jest ona lekko ciągnąca, sernik należy więc kroić delikatnie, najlepiej podawać schłodzony, gdyż pod wpływem ciepła polewa może zacząć spływać po... Babka drożdżowa z czekoladą i kruszonką – przepis CIASTO MARCHEWKOWE, KTÓRE ZAWSZE WYCHODZI :) Rożki z mięsem mielonym  Składniki  Rożki waflowe  50dkg mielonej łopatki wieprzowej  1 marchewka  1 cebula  2 łyżki gęstej śmietany 18 %  2 łyżki bułki tartej  natka pietruszki  sól,pieprz, vegeta, dowolne przyprawy  Do panierowania:  2 jajka, 1 łyżka mąki  bułka tarta  olej do smażenia  Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę , zeszklić na maśle,dodać do niej marchewkę startą na średniej tarce i chwilę razem smażyć. Mięso mielone przełożyć do miski,dodać usmażoną cebulę z marchewką,śmietanę,natkę pietruszki,bułkę tartą,przyprawy i wymieszać. Masą mięsną nadziać rożki waflowe. Panierować najpierw w jajku z dodatkiem mąki ,a później w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu z każdej strony. Doskonale smakują na ciepło, jak również na zimno z sosem czosnkowym.
Jeannette222
Obserwuj

Zszywek: 87 · Obserwują ją: 792

Ostatnio dodane:

Ćwiczenia na pośladki i nie tylko Sen dla Urody. Kilka wskazówek. PAPIEROWA CHOINKA Detox to nic innego jak oczyszczenie organizmu z toksyn. Szczególnie poleca się to przy odchudzaniu. Nie trzeba jednak wydawać dużej ilości pieniędzy aby zafundować to sobie w domu. Fajnym sposobem na taki domowy detoks jest specjalna woda. Jak ją zrobić? Do butelki z wodą wrzucamy 2-3 plasterki pomarańczy, 3-4 plasterki ogórka, 2-3 plasterki cytryny, 3 listki mięty. Pamiętajmy aby plastry były w miarę cienkie. Składniki wrzucamy i ugniatamy bądź zakręcamy i wstrząsamy przez około minutę. Taka woda oczyści nasz organizm z toksyn, ujędrni skórę i wyszczupli ciało. Dla lepszego efektu pijemy wodę podczas treningu. Detox w ten sposób najlepiej jest przeprowadzać co 2 dzień przez okres około 2 tygodni.
dominikanika117
Witkowo 62-230 Obserwuj

Zszywek: 45 · Obserwują ją: 43

Ostatnio dodane:

... omnomonomonom Love sport ☻ miłość i sport
jola11180
Obserwuj

Zszywek: 36 · Obserwują ją: 50

Ostatnio dodane:

gallantly.blogspot.com diy, paper, butterfly, mobile super opcja! pracochłonne, ale efekt jest tego wart:)