• O Zszywce
  • Popularne
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Wszystkie
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Społeczności
  • Tagi
  • Przycisk dodaj
  • Widget na stronę
  • Pliki cookies
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
ZALOGUJ
ZAREJESTRUJ SIĘ

krajula

krajula
Moje tablice obserwuje 0 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
wiejskie kieszonki



Ulubiony obiad mojego męża, kieszonki naleśnikowe nadziane farszem z kapusty kiszonej, pieczarek i boczku. Najlepiej smakują na ciepło z sosem czosnkowym.

Składniki:
na ciasto:
1,5 szklanki mleka
2 jajka
150 g mąki
1/2 łyżeczki soli
na farsz:
300 g kapusty kiszonej
300 g pieczarek
1 cebula
100 g boczku wędzonego
2 ząbki czosnku
wegeta
pieprz
ostra papryka
na panierkę:
mąka
jajko
bułka tarta
olej do smażenia


Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na kwadrans. Kapustę kiszoną zalać wrzątkiem i gotować przez 10 minut. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć a następnie wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć razem kilka minut. Dodać pokrojoną kapustę kiszoną i podsmażyć razem. 


 
Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładać łyżkę farszu, rozsmarować.






 
 Składać naleśniki w trójkąty i panierować jak kotlety. Smażyć i podawać na ciepło.

Tablic
5
Zszywek
1
Ulubionych
1
Aktywność
»
Obserwowanych
7
Obserwuję
0
Obserwują
0

Moje gotowanie

wiejskie kieszonki



Ulubi...
Obserwuj tablicę

Fotografie

Obserwuj tablicę

Ulubione

Obserwuj tablicę

Pomysły

Obserwuj tablicę

Mój styl

Obserwuj tablicę
Następna strona

Witaj na Zszywka.pl!
Załóż konto i zyskaj.

Załóż konto Masz już konto? Zaloguj się »