• O Zszywce
  • Popularne
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Wszystkie
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Społeczności
  • Tagi
  • Przycisk dodaj
  • Widget na stronę
  • Pliki cookies
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
ZALOGUJ
ZAREJESTRUJ SIĘ

linka193

linka193
Moje tablice obserwuje 0 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
SCHAB W SOSIE PIECZARKOWYM Przepis na zapiekane burrito z kurczakiem i warzywami, polecam! :) Ciasto jogurtowe z borówkami (bez tłuszczu) Składniki: 225g mąki pszennej + 1 łyżeczka do oprószenia owoców 100g cukru 2 jajka 150g jogurtu greckiego 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150g borówek Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - jajka zmiksować z cukrami, dodać jogurt, ponownie krótko zmiksować - mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy, całość zmiksować do połączenia się składników - borówki oczyścić, osuszyć i oprószyć mąką - keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia - na dno formy wyłożyć 1/3 ciasta, na ciasto wysypać w miarę równomiernie 1/3 borówek, wyłożyć 1/3 ciasta, ponownie wysypać 1/3 borówek, wyłożyć resztę ciasta, na wierzchu ułożyć pozostałe borówki - ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180 stopniach przez 50-60 minut do tzw. suchego patyczka Duża ilość kwaskowatych borówek idealnie komponuje się z lekko słodkim ciastem. Brak tłuszczu w składzie sprawia, że ciasto jest lekkie, a dodatek jogurtu i obecność borówek nadają mu wilgotności. ciastka robi się bardzo prosto i bez pieczenia :P szklanka płatek, szklanka cukru, kakao i trochę masła 100 g i trochę mleka i to wszystko zagotować, wszystko rozkładamy na papierze i czekamy aż wystygnie i zastygnie     Truskawkowy Szał: Składniki:  Mus truskawkowy: 500 g truskawek (kaszubskie) 2 galaretki truskawkowe kardamon mielony Masa budyniowa: 4 budynie waniliowe bez cukru 1l mleka 170 g masła/margaryny 1 szkl cukru dodatkowo: 200 ml śmietany 30%  250 g sera mascarpone 3 łyżki cukru cukier waniliowy czekolada herbatniki Z litra mleka odlewamy ok 300 ml. Większą część mleka zagotowujemy ze szklanką cukru i masłem/margaryną. W pozostałej części rozrabiamy budynie. Kiedy mleko nam się zagotuje wlewamy budynie i gotujemy chwilę intensywnie mieszając. Blaszkę kwadratową ok 24x28 wykładamy folią i układamy na niej warstwę herbatników. Wylewamy na nie gorący tylko co ugotowany budyń i przykrywamy od razu kolejną warstwą herbatników. Odstawiamy do wystudzenia. Galaretki truskawkowe zalewamy ok półtorej szkl zimnej przegotowanej wody i odstawiamy na ok 10 min. Truskawki wkładamy do rondelka i z odrobiną wody doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku odrobiną cukru (pamiętając, że galaretki są słodkie) i kardamonem do smaku. Miksujemy blenderem i ponownie zagotowujemy. Wyłączamy gaz i dodajemy od razu wymieszane galaretki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy aby wystygło. Kiedy mus truskawkowy zaczyna się delikatnie ścinać, a krem budyniowy jest chłodny wylewamy na budyń nasze truskawki i przykrywamy warstwą herbatników. Całość wstawiamy do lodówki, aby dobrze nam zastygło. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym pod koniec dodając ser mascarpone. Całość przykrywamy bitą śmietaną, świeżymi truskawkami i czekoladą. 

Tablic
4
Zszywek
12
Ulubionych
76
Aktywność
»
Obserwowanych
9
Obserwuję
0
Obserwują
0

Fotografie

Obserwuj tablicę

Ulubione

frezje
Obserwuj tablicę

Pomysły

SCHAB W SOSIE PIECZARKOWYM Przepis na zapiekane burrit... Ciasto jogurtowe z borówkam... ciastka robi się bardzo pro...     Truskawkowy Szał: Skła... Urodzinowe muffinki:) Szybkie danie jednogarnkowe... KIEŁBASKA + MAKARON 1. Pods... Babka czekoladowa
Obserwuj tablicę

Mój styl

Obserwuj tablicę
Następna strona

Witaj na Zszywka.pl!
Załóż konto i zyskaj.

Załóż konto Masz już konto? Zaloguj się »