lubiepomagam

Jesteśmy maniakami kampanii zdrowotnych, którzy dzięki ludziom budujemy świadome i zdrowe społeczeństwo!Więcej o naszej akcji możesz dowiedzieć się na facebook'u. A może zostaniesz naszym Bohaterem? :)
lubiepomagam
Moje tablice obserwuje 34 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Warszawa
Pięknie dzisiaj jest! :) Taki sympatyczny członek zespołu! :) Składniki: 

0,8kg filetów z ryby o białym mięsie
1/2 dyni hokkaido
1 pęczek tajskiej bazylii
1 duża cebula
1 puszka mleka kokosowego
6 łyżek sosu rybnego
1 łyżeczka mielonych papryczek chili
4 ząbki czosnku
3 łyżki oleju arachidowego

Wok lub patelnia
Deska do krojenia
Ostry nóż
Wyciskarka do czosnku

Przepis:

1. Z bazylii odrywamy liście i odkładamy je na później
2. Dynie kroimy na pół, usuwamy nasiona i włókna ze środka. Pozostałą część dyni kroimy w kostkę 3x3cm
3. Rybę kroimy w kostkę 3x3cm
4. Czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę
5. Cebulę obieramy, kroimy na pół a następnie w 1mm piórka
6. W woku lub patelni rozgrzewamy olej
7. Dodajemy czosnek i smażymy 30 sekund
8. Dodajemy cebulę, dokładnie mieszamy, aby usunąć czosnek z dna i smażymy przez 3 minuty
9. Dodajemy dynię i smażymy przez 2 minuty
10. Zmniejszamy ogień do połowy, dodajemy mleko kokosowe, sos rybny, tajską bazylię, oraz chili i gotujmy dynię przez 10 minut aż zacznie się robić miękka
11. Dodajemy rybę i dusimy przez 5 minut, aż ryba będzie dobra
12. Podajemy z ryżem jaśminowym
13. Smacznego! Tak właśnie działamy! Przyłącz się do nas i obserwuj! :) Czy Wy też zamykacie oczy, tak jak nasz Gizmo, kiedy wkładacie język do nosa?  :)