lucyfraktor69

między prawdą a kłamstwem jest klucz do odpowiedzi bez podpowiedzi być czy nie być - oto jest pytanie nad ranem gdy wstajesz witasz świt pijesz kawę by być między jednym a drugim niby w nim być lojalność i zdrady to słońce i deszcz nie wiesz czy jesteś...
lucyfraktor69
Moje tablice obserwuje 18869 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 odwróć się :)
... ... Składniki na deser z mascarpone i galaretki 1 op turkusowej galaretki 200g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100g gęstej kremówki Galaretkę przygotuj zgodnie z zaleceniami na jej opakowaniu. Wylej do np. miski i pozostaw w lodówce do stężenia. Serek wymieszaj z cukrem oraz kremówką i wstaw do lodówki. Kiedy galaretka stężeje rozdrobnij ją przy pomocy widelca na mniejsze cząstki, nakładaj porcje do pucharków, a pomiędzy poszczególnymi porcjami galaretki nakładaj porcje schłodzonego serka. Podawaj. ... Tarta z budyniem i gruszkami Przepyszna tarta na kruchym spodzie z gruszkami przykrytymi czekoladowym budyniem, wiórkami czekoladowymi i warstwą delikatnej śmietanki z czekoladową kratką. Polecam w sezonie gruszkowym :) Składniki na ciasto: 250 g mąki 125 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko Składniki na ciasto zagnieść i uformować gładką kulkę. Schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Po tym czasie formę do tarty (najlepiej z odpinanym dnem) o średnicy 28 cm wysmarować masłem i obsypać mąką i wylepić ciastem dno i brzegi formy. Podziurkować widelcem i piec w 180oC około 25 – 30 minut (do złotego koloru ciasta). Całkowicie wystudzić. Składniki na nadzienie tarty: 400 ml mleka 1 opakowanie budyniu czekoladowego 4 soczyste, miękkie gruszki 100 g czekolady odrobina soku z cytryny Budyń ugotować wg przepisu w 400 ml mleka. Gruszki obrać pokroić w ósemki, delikatnie skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały i wyłożyć na ciasto. Owoce przykryć ciepłym budyniem i zostawić do ostygnięcia. Na wierzch zetrzeć 100 g mlecznej czekolady. Składniki na krem: 200 g śmietany kremówki 200 g serka waniliowego 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w odrobinie wody 2 łyżeczki cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder i żelatynę. Następnie stopniowo łyżką dodać serek waniliowy i delikatnie wymieszać. Schłodzić w lodówce przez 30 minut i wyłożyć na wierzch budyniu. Dodatkowo do dekoracji: 30 g mlecznej czekolady z kawałkami orzechów lub mlecznej Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i włożyć do foliowego woreczka, odciąć mały rożek i zrobić ozdobną kratę na wierzchu kremu.