madlene855

początkująca na Zszywce..... A już kochająca Zszywke...
madlene855
Moje tablice obserwuje 321 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
wspomnienia z wakacji,muszelki,kamyki, itp. wspomnienia z wakacji, muszelki,kamyki itp. Morskie słoiczki :3 Morskie buteleczki :D DIY Wiszące lampiony makrama ze słoika i sznurka • origamifrog.pl blog diy
polandi
Jelenia Góra Obserwuj

Zszywek: 459 · Obserwują ją: 3343

Ostatnio dodane:

Czarne buty z uszami króliczka Slip on z uszami króliczka Leanna Beżowe buty damskie Calliope Szaro oliwkowe buty mokasyny Callie
Kanon
Polska Obserwuj

Zszywek: 19156 · Obserwują ją: 192678

Ostatnio dodane:

... ... Słodko. Cudo
little_laught
Katowice Obserwuj

Zszywek: 79 · Obserwują ją: 221

Ostatnio dodane:

Tort Mojito Składniki na biszkopt: 5 dużych jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej /szklanka o pojemności 250 ml/ Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę (uważając, by ich nie 'przebić'). Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać do przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły. Składniki wmieszane szpatułką spowodują, że biszkopt będzie bardzo puszysty i wypełni formę wyrastając do wysokości jej boków. Wymieszanie składników szpatułką jest również metodą najbezpieczniejszą, nie należy mieszać przy pomocy miksera. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić w temperaturze pokojowej. Wystudzony, przekroić na 3 blaty. Uwaga: boki biszkoptu oddzielamy nożykiem od formy dopiero po jego wystudzeniu. Nasączenie biszkoptu: 1/3 szklanki likieru miętowego (Creme the Menthe)* 1/3 szklanki herbaty miętowej (niesłodzonej) 1/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku z limonek Składniki wymieszać. Krem śmietankowo - limonkowy: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru skórka otarta z 2 dużych limonek świeżo wyciśnięty sok z 1 dużej limonki Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Wszystkie składniki na krem umieścić w misie miksera (tak, wszystkie razem) i rozpocząć ubijanie (końcówką miksera do ubijania piany z białek). Ubijać do momentu otrzymania gęstego, ścisłego kremu - mieszadło miksera będzie pozostawiało na nim ślad a krem nie będzie spływał z łyżki. Ponadto: 1 szklanka dżemu z kiwi lub domowej konfitury z kiwi i limonki (cytryny) limonka pokrojona w ósemki wiórki z białej czekolady listki świeżej mięty do dekoracji Wykonanie: Odłożyć 3 - 4 łyżki kremu śmietankowo - limonkowego do wykonania rozetek na torcie. Pierwszy blat tortu ułożyć na paterze, naponczować 1/3 szklanki ponczu (na tej warstwie biszkoptu trzyma się cały tort, nie może być zbyt mokra). Na blat wyłożyć połowę szklanki dżemu, równo wysm... ♥♥♥ Moje nowe buciki Bransoletka Cena 33 zł Zapraszamy na zakupy oraz do polubienia naszego profilu
misia2014
Szczecin, Poland Obserwuj

Zszywek: 41 · Obserwują ją: 175

Ostatnio dodane:

Touch of luxury Lost in time Dandelion Cecile Dreams
nialslovu
Tarnowskie Góry Obserwuj

Zszywek: 397 · Obserwują ją: 2226

Ostatnio dodane:

♥♥♥ ♡♡♡ ♡♥♡ ▶▶◀◀
malakalaq
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 6936 · Obserwują ją: 29805

Ostatnio dodane:

Szybkie mini pizze z kiełbasą Ciasto z borówkami Czekoladowe pierogi z borówkami Drożdżowe rogaliki z budyniem
Emilia_Kurek
Gdansk Obserwuj

Zszywek: 1219 · Obserwują ją: 6002

Ostatnio dodane:

Twarze Róża Choinka Ryba