madziula89

madziula89
Moje tablice obserwuje 1404 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 ŁÓdź
Piękny Ale ładny kwiat kto umie tak narysować daje :) w komentarzu ... Ale fajnie że ktoś ma takie umiejętności plastyczne :) ... ooo Boska fryzura
diyjoy
Obserwuj

Zszywek: 11123 · Obserwują ją: 4090

Ostatnio dodane:

coloringpages coloringpages coloringpages coloringpages
kawazmlekiem
Kraków Obserwuj

Zszywek: 1385 · Obserwują ją: 18803

Ostatnio dodane:

Ciasto Śnieżny puch Składniki: (na blaszkę 24x24 cm) Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 2 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szkl mleka 2 galaretki (u mnie agrestowe, mogą być również cytrynowe) 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser, krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę strumyczkiem wlewać do masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą. Masę śmietanowo-serową wylać na herbatniki. Schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować kokosową posypkę: Masełko stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się zarumieni. Ważne, by nieustannie mieszać, by wiórki się nie przypaliły. Ostudzoną posypką kokosową posypać Śnieżny puch. "[...]" Prosta kartka dla matematyka Jeden z piękniejszych prezentów.
keik0r
Obserwuj

Zszywek: 78 · Obserwują ją: 342

Ostatnio dodane:

Pumpkin latte! Kalafior z sosem beszamelowym 25 pomysłów na dekoracje ścienne [KLIKNIJ w obrazek] 30 pomysłów na boski ogród [KLIKNIJ w obrazek]
stichjoan
Jelenia Góra Obserwuj

Zszywek: 1127 · Obserwują ją: 1763

Ostatnio dodane:

SPIŻARNIA Fajny kosz do segregacji o pojemności 40 litrów. kamizelka kardigan Jedzenie do Pracy – TOP 15 Smacznych Przepisów na Posiłek do Pracy
linda238
Obserwuj

Zszywek: 2178 · Obserwują ją: 3618

Ostatnio dodane:

.......... Najlepszy! Mateusz Grzesiak - Motivational Speech ozdobny recykling
Chcesz wiedzieć jak to pomalować? Wejdź tu:
porannakawaan... ...
natalcia948
Stalowa Wola Obserwuj

Zszywek: 176 · Obserwują ją: 832

Ostatnio dodane:

suknia ślubna Mój asortyment lakierowy. a jak jest u was? też macie takie kolekcje i ciągle brak wam "tego" koloru i trzeba dokupić?? Zastanawiam się nad hybrydą i co ja wtedy z tymi perełkami bym zrobiła?? tutaj hybryda wykonana przez znajomą. Jak myślicie kupić hybrydy dla samej siebie? Co polecacie? Jakie są wasze odczucia? Zastanawiam się od grudnia i nie mam pojęcia co zadecydować. Lubie ten kolor, ten zestaw kolorów u mnie na paznokciach
mawi77
WrocLOVE Obserwuj

Zszywek: 916 · Obserwują ją: 5449

Ostatnio dodane:

kładniki:
Beza:
6 białek
3/4 szklanki cukru pudru
150g wiórków kokosowych
1 szklanka suchego maku
1/4 łyżeczki aromatu migdałowego
1/4 łyżeczki aromatu waniliowego
Krem budyniowy:
6 żółtek
3/4 szklanki cukru
2 czubate łyżki mąki tortowej,
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 litra mleka  
1 kostka miękkiego masła – w temperaturze pokojowej (użyłam 200g)
1/3 łyżeczki aromatu waniliowego (możemy użyć prawdziwej wanilii lub cukru wanilinowego)
Wierzch:
około 100-120g biszkoptów
Polewa:
1/4 kostki margaryny
2 łyżki ciemnego kakao bez cukru
3/4 szklanki cukru
3 łyżki wody
1 łyżka mąki ziemniaczanej
 
pychotka
 
Beza:
1. Białka ubić na sztywną pianę i stopniowo dodawać cukier puder, mieszać mikserem, aż masa stanie się gęsta i lśniąca.

2. Następnie dodać mak, wiórki kokosowe, aromaty i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 33x23cm. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg przez około 20-25 minut (na funkcji góra-dół 180oC), aż ładnie się przyrumieni.
Po wyjęciu z piekarnika odstawić co całkowitego ostygnięcia.

Krem budyniowy:
3. Żółtka z cukrem ubić na białą pianę (mikserem na najwyższych obrotach przez około 5-6minut).

4. Dodać obie mąki, mleko i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do rondelka z grubym dnem i podgrzewać, cały czas mieszając, aż masa się zagotuje (powstanie gęsty budyń). Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia – masa ma mieć temperaturę pokojową, jak masło.

5. Masło utrzeć (ucierać mikserem na najwyższych obrotach przez około 4 minuty).

6. Następnie do masy budyniowej dodawać po 1 łyżce masła, po każdym dodaniu wymieszać krótko mikserem na średnich obrotach, aż składniki się połączą. Na końcu dodać aromat, wymieszać.
 
pychotka
 
7. Gotowy krem wyłożyć równomiernie na upieczonej bezie. Na wierzchu poukładać biszkopty.

Polewa:
8. Do rondelka przełożyć margarynę, dodać kakao, cukier, wodę i zagotować. Wsypać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i energicznie, szybko wymieszać, znów zagotować. Polewę zdjąć z ognia i odstawić na około 15-20 minut do przestygnięcia.

9. Gotową polewę wylać na wierzch biszkoptów. Ciasto odstawić na parę godzin, aż polewa całkowicie ostygnie i bardziej zgęstnieje, a smaki się przenikną.

Udanych wypieków:)
 
pychotka Koktajlove Pachnie wiosną! ...
qwerta
Wrocław Obserwuj

Zszywek: 704 · Obserwują ją: 5644

Ostatnio dodane:

Zestaw ćwiczeń - sexy legs :) Zestaw ćwiczeń od miss_3mma Instagram. :) ABC piękna be-stay-fit.blogspot.com
Zabójcze ćwiczenie na pośladki. Ale warto!