magg265

magg265
Moje tablice obserwuje 146 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Londyn
Moja mała zmiana , nie jest do konca tak jak chce ale sie nie poddaje :) moje dziełko! ♡♡♡ <3 <3 <3 ***
SOPSI
Częstochowa Obserwuj

Zszywek: 203 · Obserwują ją: 1377

Ostatnio dodane:

Indywidualny projekt sukni ślubnej ✂️ #sewing#sewingproject #sewingtutorial #tutorial #szycie#tulle #sukienkatiulowa #tiul #dress #weddingdress #wesele #wesele2020 #fashion#instastyle#pinterest #instadress #voguepolska #czestochowa #kobieta #polskadziewczyna #burda#kochamszycie #szycie #szycienamaszynie #sew #follow #fashiondesigner #youtube #sukienkawieczorowa #modeling #handsewing #sewing #hautecouture #couture #fashion#moda #czestochowa #designer#deign#flowers #tulleskirt #tulledress #dress #sukienka#sukienkanawesele #wesele2020 #kobieta#dziewczyna#woman #style #sewing#dress#sewingproject #czestochowa #tulledress #youtube #model #project #polskadziewczyna #polskakobieta #pasja #mojapasja #photooftheday #turkus #zielony #bohowedding #weddingdress #kochamszycie #burda #voguepolska #vogue #girl #girlpower#work #polska
pinky24
dalekoooo Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 119

Ostatnio dodane:

Który dom ? Ja Ślizgonka ...
Asiula24h
Jasło Obserwuj

Zszywek: 464 · Obserwują ją: 4507

Ostatnio dodane:

diy babeczki na każdy dzień miesiąca :) ... sposób na brwi
polandi
Jelenia Góra Obserwuj

Zszywek: 459 · Obserwują ją: 3329

Ostatnio dodane:

Czarne buty z uszami króliczka Slip on z uszami króliczka Leanna Beżowe buty damskie Calliope Szaro oliwkowe buty mokasyny Callie
Kanon
Polska Obserwuj

Zszywek: 19155 · Obserwują ją: 192665

Ostatnio dodane:

... Słodko. Cudo ...
myszynia123
tam gdzieś, gdy... Obserwuj

Zszywek: 68 · Obserwują ją: 454

Ostatnio dodane:

:( przykre a takie prawdziwe ..♡ Moje Bamboszki :") ...
MaDzia9876543210
Obserwuj

Zszywek: 57 · Obserwują ją: 2520

Ostatnio dodane:

Przyjaźń, Młodość, Wolność! Tomek i Marcel KNS <3 Marcel Sabat <3 Idealny pod każdym względem ^^ Najlepsi <3 Marcel Tomek Kamil <3 Najprxystojniejsi aktorzy w polsce. Dodawajcie lub piszcie nazwy :*
dysia99
Lublin Obserwuj

Zszywek: 45 · Obserwują ją: 888

Ostatnio dodane:

Polecam!!! Efekty są niesamowite! ❤❤❤ sernik czekoladowo-orzechowy Domowe BATONIKI DAIM! Najlepszy przepis! Nieodpowiedni styl życia, dużo stresu, ciąża i fatalne odżywianie są zwykle przyczyną nadmiernego wypadania włosów. W niektórych przypadkach winne są geny lub przebyte choroby. Zbyt obfite wypadanie włosów dokucza zarówno kobietom, jak i dla mężczyznom. Utrata włosów kojarzy się z mniejszą atrakcyjnością, co często prowadzi do kompleksów. Warto więc dbać o włosy i zapobiegać łysieniu. Pozwala na to wiele domowych sposobów.
ChicDresses
Global Obserwuj

Zszywek: 927 · Obserwują ją: 5773

Ostatnio dodane:

Brykiet z pieniędzy - 200 zł Awaryjny brelok - Pocisk Biurkowy dzwonek na sex - C... Dwa Gorące Serduszka
BadAngel169
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 167

Ostatnio dodane:

Który zestaw wybieracie ? ;p chciałabym tam byc
wera14i
Hshshs Obserwuj

Zszywek: 55 · Obserwują ją: 43

Ostatnio dodane:

Kurczak z suszonymi pomidorami i makaronem w kremowym sosie z mozzarelli

3- 4 porcje

składniki:
- 500 g piersi z kurczaka
- 240 g suchego makaronu wstążki
- 300 g śmietanki kremówki 30% lub 12%- słodkiej!
- 1 szklanka startej mozzarelli- ok 1.5 kulki
- 125 ml wody z gotowania makaronu
- 5 suszonych pomidorów w oleju
- 1/2 łyżeczki bazylii suszonej
- 1/2 łyżeczki czerwonej pasty curry
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz, papryka wędzona mielona ostra

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej
Pierś dokładnie obrać z wszelkich błon, następnie pokroić w większą kostkę i doprawić solą, pieprzem oraz papryką wędzoną. Na patelni rozgrzać ok 2 łyżki oliwy, po czym wrzucić kurczaka i smażyć na dosyć dużym ogniu do zrumienienia, odstawić na talerz. Kurczak powinien być prawie usmażony.
Do tej samej patelni wrzucić pokrojone w większe kawałki suszone pomidory oraz drobno posiekany czosnek, wszystko smażyć paręnaście sekund. Do patelni dodać kremówkę, pastę curry oraz bazylię, zagotować i dorzucić mozzarellę. Mieszać, czekając, aż się rozpuści.*
W międzyczasie ugotować makaron al dente. Podczas odsączana makaronu zachować 125 ml wody po gotowaniu.
Kiedy sos będzie gęstnieć dodać kurczaka, następnie makaron. Wszystko dobrze wymieszać ze sobą, przyprawiając solą i pieprzem. Jeśli sos będzie za gęsty dolewać stopniowo wodę z makaronu i rozrzedzić sos. Podawać natychmiast.
Smacznego!

* jeśli mozzarella nie będzie chciała się do końca rozpuścić, dodajcie makaron oraz wodę po makaronie, wszystko trochę pogotować -sos w tym momencie powinien zrobić się absolutnie kremowy szpinakowe naleśniki Składniki na około 13 sztuk: 1 szklanka mleka 1 szklanka gazowanej wody 3 duże jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 80 g świeżego szpinaku 'baby' 1 łyżka oleju rzepakowego lub roztopionego masła szczypta soli Do blendera kielichowego (można też użyć zwykłego blendera) wlać mleko i dodać szpinak. Zmiksować przez dłuższą chwilę do momentu otrzymania gładkiego zielonego koloru, bez najmniejszych widocznych drobinek szpinaku. Do blendera dodać pozostałe składniki i zmiksować do otrzymania gładkiego ciasta naleśnikowego. Odstawić na 15 minut. Po odstaniu ciasto wymieszać. Wlewać na patelnię nieduże porcje ciasta i smażyć na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu lub tylko z niewielkim dodatkiem oleju), z obu stron, do lekkiego zarumienienia. Wystudzone naleśniki ułożyć jeden na drugim, przykryć. Można przechowywać w lodówce do 2 dni lub zamrozić na kilka tygodni. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-). ciastka z płynną czekoladą w środku Ten deser robi wrażenie. W niepozornie wyglądającym czekoladowym ciasteczku znajduje się prawdziwa fontanna płynnej czekolady. Ciasto równie delikatne jak brownie w połączeniu z rozpływającą się w ustach czekoladą daje wprost niesamowity efekt. Gdy go skosztujesz, zrozumiesz czym naprawdę jest czekoladowa rozkosz. Przedstawiam ci przepis na coś, co fachowcy nazywają fondant czekoladowy. Rzeczy, których potrzebujesz: 115g masła + odrobina do natłuszczenia foremek, 120g dobrej jakości gorzkiej czekolady, 2 jajka, 2 żółtka, ¼ szklanki cukru, 2 łyżeczki mąki + odrobina do posypania 1 Roztop czekoladę i masło w kąpieli parowej (umieszczając naczynie nad garnkiem z gotującą się wodą). Poczekaj, aż czekolada prawie całkowicie się rozpuści. 2 W międzyczasie ubij razem jajka, żółtka i cukier. Użyj w tym celu trzepaczki lub miksera. Gotowy krem powinien mieć jasny kolor i gęstą konsystencję. 3 Zmieszaj roztopioną czekoladę z masłem. Powinny być dość ciepłe. Wlej do masy krem jajeczny i szybko dodaj mąkę, mieszając jedynie do momentu całkowitego połączenia składników. 4 Natłuść i lekko oprósz mąką cztery duże formy na babeczki (o pojemności 120 ml każda). Strzep nadmiar mąki, a następnie natłuść i posyp je mąką ponownie. 5 Ciasto rozdziel równomiernie na wszystkie foremki. 6 Rozgrzej piekarnik do 225°C. Piecz babeczki przez 6-7 minut. Ich środek będzie dość miękki, ale z zewnątrz ciasto upiecze się. 7 Gotowe ciastka wyłóż na talerz i pozostaw na 10 sekund. Dopiero po tym czasie wydobądź je z foremek. Po prostu oderwij jeden brzeg foremki, a ciastko wysunie się samo. 8 Podawaj natychmiast po upieczeniu. Ciastka muszą być ciepłe. indyjska kofta - chrupiące paluszki ziemniaczane, przepis po kliknięciu w zdjęcie
twojmakeup
Obserwuj

Zszywek: 6 · Obserwują ją: 200

Ostatnio dodane:

Christmas mood ;) #beagle #dog # christmas Sałatka meksykańska Składniki: 200 g sera żółtego (1 kostka) 1 duża czerwona papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasów 1 por (biała część) 4-6 łyżek majonezu sól świeżo mielony pieprz Białą część pora kroję w talarki, przelewam wrzątkiem, odczekuję ok. 5 sekund, następnie przelewam zimną wodą i odcedzam na durszlaku. Dzięki temu por będzie miękki i zyska piękny kolor. Ananasa odsączam z zalewy, kukurydzę oraz fasolę przekładam na durszlak, dokładnie płuczę pod zimną wodą i pozostawiam na chwilę, aby woda całkowicie ociekła. Ser żółty ścieram na tarce o grubych oczkach, ananasa kroję w paseczki. Wszystkie składniki przekładam do miski, dodaję majonez, przyprawiam do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie mieszam. Sałatkę przed podaniem wstawiam do lodówki na ok. 30 minut. # zoeva #zoeva smokey Genialna paleta! polecam♡♡ :) moje maleństwa
Ewaaa3
Obserwuj

Zszywek: 16 · Obserwują ją: 5

Ostatnio dodane:

Dwa Razy ^_^ ..... Najlepsza stylizacja z 28 marca: insp 11 od: WildCheetah .♥.
kaktus4334
Obserwuj

Zszywek: 138 · Obserwują ją: 40

Ostatnio dodane:

""" Blok waniliowy z pistacjami, żurawiną i orzechami

Składniki:

- 300 g mleka w proszku
- 100 g orzechów laskowych
- 100 g orzechów włoskich
- 80 g żurawiny
- 80 g obranych pistacji
- 12 herbatników
- 120 g masła
- 1/3 szklanki cukru
- 3/4 szklanki wody
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego


Mleko w proszku mieszamy z bakaliami i pokruszonymi herbatnikami. W rondelku umieszczamy masło, cukier i wodę. Gotujemy na małym ogniu, do połączenia się składników. Masę odstawiamy, aby trochę przestygła. Keksówkę (u mnie 26x14) wykładamy folią spożywczą. Folia powinna wystawać za foremkę, aby łatwiej wyciągało się blok. Przestudzoną, letnią masę wlewamy do mleka z bakaliami. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do keksówki. Masę dociskamy łyżką, przykrywamy folią i umieszczamy w lodówce. Najlepiej na całą noc. Ciasto "Użądlenie pszczoły"

Składniki: ( na formę o wym. 22 x 32cm )

kruche ciasto:

400 g mąki tortowej
250 g zimnego masła
2/3 szklanki cukru pudru
2 żółtka
1 łyżka kwaśnej śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia

krem budyniowy: (można zastąpić ulubioną masą karpatkową)

6 żółtek
2 szklanki mleka
220 ml śmietanki 30%
150 g cukru
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią (można zastąpić cukrem wanilinowym)
1 pełna łyżka mąki pszennej
3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
220 g masła w temp. pokojowej
karmelizowane migdały:

70 g cukru pudru
70 g miodu
70 g śmietanki 30%
100 g masła
200 g płatków migdałów

Sposób wykonania:

Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać pokrojone w kostkę masło, cukier, żółtka i śmietanę. Wszystko siekać nożem, a następnie szybko zagnieść jednolite ciasto. Podzielić je na 2 części, lekko spłaszczyć, zawinąć w folię i wstawić na 1 godzinę do lodówki.

W czasie, gdy ciasto się chłodzi przygotować masę migdałową.

W garnuszku z grubym dnem umieścić miód, śmietankę, cukier i masło. Podgrzewać do połączenia składników. Dodać płatki migdałów. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotować razem ok. 1 minuty. Odstawić z palnika.

Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Cienko rozwałkować pierwszy kawałek ciasta. Wyłożyć nim spód formy. Ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 C ok. 15 minut, aż ciasto ładnie się zezłoci.

Drugi placek rozwałkować, wyłożyć nim dno formy, ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Podpiec 8 minut. Ciasto wyjąć, wyłożyć masę migdałową i piec kolejne 10-15 minut. Gdyby wierzch migdałowy za bardzo się rumienił, przykryć folią aluminiową.

Przygotować krem:

Żółtka, obie mąki i pól szklanki mleka zmiksować. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem z wanilią. Dodać śmietankę, wymieszać i zagotować. Teraz dodać wcześniej przygotowane żółtka z mąkami. Wszystko energicznie mieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować około minuty. Powinien powstać aksamitny budyń. Garnuszek z budyniem przykryć i odstawić do całkowitego wystygnięcia.

Miękkie masło utrzeć na puch. Stopniowo, łyżka po łyżce dodawać budyń.

Masę budyniową wyłożyć na pierwszy placek ciasta. Równomiernie rozprowadzić. Przykryć plackiem z migdłami. Docisnąć. Wstawić do lodówki, by masa stężała.

Ciasto wyjąć z lodówki. Pokroić (łatwiej się kroi, gdy jest schłodzone) i odczekać, aż osiągnie temperaturę pokojową. Masa ma wtedy odpowiednią konsystencję i smak.

Smacznego :)