mala_jaga_

Dla całego świata możesz być nikim, lecz dla mnie jesteś całym światem.
mala_jaga_
Moje tablice obserwuje 118 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
na spacerze :) """" ... padłam xd ,....
tyranda
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

Zaczynam zabawę z żelowym wydłużaniem :)
olapink666
nieznane Obserwuj

Zszywek: 174 · Obserwują ją: 411

Ostatnio dodane:

ubior sylwestrowy w domowym zaciszu Moje szczęście moja miłość Mariolka Stas sie opala ;) Krótkie spodenki na dzis idealne
malpka920
wawa Obserwuj

Zszywek: 10202 · Obserwują ją: 1663

Ostatnio dodane:

czapeczki na choinke - diy ... Makowiec japoński na cieście orzechowym Kruche ciasto: - 250 g mąki pszennej - 150 g zmielonych orzechów laskowych - 2 żółtka - 100 g cukru trzcinowego - 200 g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa makowo-jabłkowa: - puszka masy makowej (ok. 900 g) - 120 g masła - 30 g cukru trzcinowego - 2 żółtka - 40 g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 40 g kaszy manny - 100 g rodzynków - ok. 400 g jabłek (waga po obraniu i wykrojeniu gniazd nasiennych) - 4 białka Kruche ciasto: Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, wymieszać z cukrem i zmielonymi orzechami. Dodać pokrojone na kawałki masło, posiekać razem. Następnie dodać żółtka, wymieszać i wyrobić palcami na kruszonkę. Gdyby jednak ciasto było zbyt klejące aby powstała kruszonka, można je zagnieść i uformować wałek. Następnie podzielić na dwie części (mniej więcej 2/3 i 1/3), zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na 2 godziny lub do lodówki na kilka godzin. Kruszonki nie musicie schładzać, ale możecie. Ja swoją wsypałam do plastikowego pojemnika i wstawiłam do lodówki na całą noc. Większą częścią kruszonki (lub startego ciasta) posypać równomiernie dno blaszki (23 x 33 cm), wyścielonej papierem do pieczenia. Podpiec wstępnie w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 10-12 minut (ciasto powinno pozostać blade). Odstawić do wystygnięcia. Masa makowo - jabłkowa: Masło roztopić i przestudzić. Mąkę wymieszać z kaszą manną oraz proszkiem do pieczenia. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z rodzynkami. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Cały czas miksując wlewać przestudzone masło. Następnie stopniowo dodawać masę makową oraz mąkę z kaszą manną i proszkiem. Dodać starte jabłka z rodzynkami, wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą. Na wystudzony spód wyłożyć przygotowaną masę makową, wyrównać. Wierzch posypać resztą kruszonki (lub pozostałym startym ciastem). Piec w temperaturze 165 st.C przez około 50 minut. Upieczony i wystudzony makowiec można lekko oprószyć cukrem pudrem. Sernik na serku homogenizowanym
ZszywkaPL
Profil oficjalny
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 5761 · Obserwują ją: 2823646

Ostatnio dodane:

Kredyt na zakup domu i inne wydatki. Lepiej gotówkowy czy hipoteczny? Samoopalanie w domowym zaciszu – doradzamy jak uniknąć nieestetycznych plam i zacieków Samoopalanie w domowym zaciszu – doradzamy jak uniknąć nieestetycznych plam i zacieków Zasłony w letnich barwach - przegląd inspiracji.
DO GÓRY