marlenalechjeden

marlenalechjeden
Moje tablice obserwuje 20 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Wroclaw, Poland
Sernik TWIX Przepis po kliknięciu w zdjęcie! trenujemy? sciagawka. Dla sprostowania: nie chodzi o gotowanie jajka ale doprowadzeniu wody z jajkiem do gotowania się i następnie ściągnieciu z ognia i zostawieniu jajka w wodzie na minut tyle ile komu odpowiada. Gorąca czekolada. Składniki: - mleko (500ml) - tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej, - cukier (jeśli wybrałeś gorzką czekoladę to troche wiecej), - cynamon (tylko do smaku), - szklanka wody (250ml). Sposób przygotowania: 1. Do garnka wlać wodę i postawić na kuchenkę, w ten sposób powstanie łaźnia wodna. 2. Do garnka włożyć miskę, a w niej pokruszyć tabliczkę czekolady. 3. Dolać odrobinę mleka, aby nasza czekolada szybciej się rozpuściła. 4. Do czekolady dodać resztę mleka, jednocześnie mieszając. 5. Dodać cukier, ilość zależy od upodobania. 6. Rozmieszać i wsypać trochę cynamonu, aby lepiej smakowało. 7. Teraz wystarczy przelać do kubka lub szklanki. ½ szklanki miodu ¼ szklanki plus 2 łyżki przesianego i niesłodzonego kakao w proszku 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżka roztopionego masła ¼ szklanki przesianego cukru pudru szczypta soli 1 do 1 ¼ szklanki mleka w proszku W dużej misce wymieszać miód, kakao i ekstrakt za pomocą trzepaczki. Dodać masło i ubij. Dodaj cukier pudrem i szczyptę soli,dokładnie wymieszaj. Dodawaj stopniowo mleko w proszku aż do utworzenia ciasta. Gdy nie można już mieszać łyżką , ugniatać palcami.Dodawaj mleko w proszku aż masa nie będzie bardzo gęsta. Zakończył Ciasto powinno być trwałe i trochę lepkie , ale nie tak lepkie , że nie można sobie z tym poradzić .Ugnieć ciasto w kulę i umieścić na pergamin lekko spryskane olejem. Połóż masę na papier woskowany przez 5-10 minut.Jak nabierze płaski kształt wytnij cukierki,jeśli się przylepiają do noża spryskaj nóż olejem. Cukierki przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce . Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.