maxiorek_2006

maxiorek_2006
Moje tablice obserwuje 324 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Świebodzin
Czas : posiada cudowny sposób pokazania nam co jest naprawdę ważne . .............. ... Niby pytanie łatwe, a jednak.. Nie mija całkowicie...
zaazdrosnaa
Siedlce Obserwuj

Zszywek: 3755 · Obserwują ją: 5241

Ostatnio dodane:

::::: Warstwowa sałatka z kurczakiem, fetą i brokułami *** Meksykańska kolacja●Składniki na farsz •mięso mielone 300g(u mnie cielęcina)•1 duża papryka•pół kolby kukurydzy(może być z puszki)•1 średniej wielkości cebula•2 suszone papryczki Trinidad Moruga Scorpion-wybiwram tę ze względu na wyśmienity smak(może być inna z ostrych)•oraz 1 duża słodka papryka●Składniki na sos•łyżka masła•łyżka mąki•mleko•szczypta soli•szczypta pieprzu•papryka słodka w proszku•szczypta gałki muszkatolowej•kilka ziaren z papryki ostrej•zioła do smaku(ja dodaje pietruszkę, odrobinę oregano)●pozostale skladniki-tortille, ser .●●Na sam początek kroimy bardzo drobno paprykę razem z nasionami(odkładamy trochę do sosu)i robimy z nich wywar w pół szklance wrzątku, następnie kroimy i podsmażamy cebulkę, dodajemy mięso i pozostałe składniki-smazymy i dodajemy wywar do smaku(ja lubię ostre wiec dodałam całe pół szklanki-bez drobinek)●sos to zwykły beszamel-najpierw masło , później mąka mieszając dodajemy mleko i pozostałe składniki. Wykładamy farszem tortille(ja zrobiłam sama ale mogą być kupne -wykrawamy okręgi i wkładamy do okrągłych foremek i podgrzewamy w piekarniku(tak uzyskamy miseczki ) dodajemy sos i przykrywamy serem-wkladamy do piekarnika do momentu stopienia sera. Podajemy z pomidorami.
magzyg
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 56 · Obserwują ją: 34

Ostatnio dodane:

Bomby serowo-czosnkowe Skladniki: 1 puszka herbatnikow premade( opakowanie bulek mlecznych) 20 kwadratow sera typu cheddar 3 lyzki stolowe masla 1 zgnieciony zabek czosnku 1/3 filizanki sera typu parmezan 2 lyzeczki suszonej pietruszki Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Bulki przekroj i rozwalkoj Wloz do srodka kostke sera Bulke zloz,tak aby nie bylo wolnych przestrzeni Maslo z czosnkiem roztop w mikrofalii W oddzielnej misce zmieszaj ser i pietruszke Zanurz buleczki najpierw w maslanej mieszance a nastepnie w serze i pietruszce Piecz 10-15 minut Jagodowa bułka Dla ilu osób: 10 porcji Składniki 3 duże rogale, pokrojone 1 szklanka świeżych lub mrożonych jagód 1 opakowanie twarogu ⅔ szklanki cukru 2 jajka 1 łyżeczka wanilii 1 szklanka mleka Instrukcje Rozgrzej piekarnik do ok.175 stopni C. Umieść rogale w blaszce do pieczenia. Posypać jagodami. Zmiksować twaróg, cukier, jajka i wanilię w średniej misce. Stopniowo dodawać mleko, mieszając dobrze po każdym dodaniu. Wylać równomiernie na kawałki croissanta. Odstawić na 20 minut. Piec w temperaturze 175 ° C przez 35 do 40 minut lub do uzyskania złotego koloru. Można przykryć folią przez ostatnie 10 minut, jeśli wierzchołki są zbyt rumiane. Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem. Skladniki: 500 g makaronu rurki 350 g sera typu cheddar 11/4 filizanki mleka 1/2 filizanki maki 1/4 filizanki masla 2 jajka 3 filizanki bulki tartej sol i pieprz do smaku olej roslinny do smazenia Przygotowanie: Makaron ugotuj i odcedz Ser zetrzyj W duzym garnku na srednim ogniu roztop maslo Do masla dodaj make i jedna filizanke mleka Wymieszaj i dodaj starty ser Mieszanka serowa powinna byc gladka Do sosu dodaj makaron,dokladnie wymieszaj Dodaj sol i pieprz Makaron wraz z sosem wloz do lodowki na ok.1 h Z makaronu uformuj kulki Ubij jajka i dodaj do nich 1/4 filizanki mleka W jajkach zamocz kulki Makaron obtoczyc w bulce tartej Wloz do frytkownicy i smaz w temperaturze 320 stopni ROGALIKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM SEROWO-BUDYNIOWYM ilovebake.pl
agalipa12
Dublin, Ireland Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 0

aniula44
na koncu swaita Obserwuj

Zszywek: 20703 · Obserwują ją: 40055

Ostatnio dodane:

sałatka z ryżem i kurczakiem, przepis po kliknięciu na zdjęcie Kurczak po włosku w pomidorach z mozarellą, przepis po kliknięciu na zdjęcie. Kurczak w sosie szpinakowo-serowym kurczak pieczony w musztardzie, przepis po kliknięciu na zdjęcie
ziemcent
Warsaw, Poland Obserwuj

Zszywek: 31 · Obserwują ją: 25

Ostatnio dodane:

wielkanocne pisanki moje nowe jajko :-D jajo takie prawdziwe....
joannab_nelly
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 36

Ostatnio dodane:

Nelcia w mamusinej czapeczce:)
menka1800
Obserwuj

Zszywek: 48 · Obserwują ją: 45

Ostatnio dodane:

qqq eko na kwiaty Nie tylko na gumiaki ;)
Paulla10
Daleko Obserwuj

Zszywek: 329 · Obserwują ją: 153

Ostatnio dodane:

Makaronowa zapiekanka z warzywami kolorowa sałatka . Składniki: 1 kalafior 4 pomidory 5 ogórków gruntowych 6 jajek 6 rzodkiewek 4 łyżki majonezu pęczek szczypiorku sałata do dekoracji Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, zaś kalafiora gotujemy tak aby się nie rozpadał oczywiście w osolonej wodzie Pomidory, rzodkiewki i jajka kroimy w ćwiartki. Ogórki kroimy w słupki. Na dużym półmisku układamy sałatę, a na niej kalafior, pomidory, ogórki, jajka i rzodkiewki. Układamy tak jak nam się podoba, półmisek ma po prostu wygladać ładnie Równomiernie na warzywach robimy kleksy z majonezu. Całość posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem Sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską – składniki: 1 pierś z kurczaka 1 kapusta pekińska 150 g sera pleśniowego 1 czerwona papryka garść czarnych oliwek 200 g ananasa z puszki 50 g sezamu oliwa, sos sojowy, sól, pieprz Dressing: 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki miodu 1 łyżka oliwy sól 0.5 łyżeczki imbiru (opcjonalnie) 1. Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać 1-2 łyżki oleju sezamowego, wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). 2. Na małej ilości oliwy usmażyć kurczaka na złoty kolor. Odstawić do wystygnięcia. Salatka z kurczakiem 3. Kapustę poszatkować. Paprykę pokroić w kostkę. Ser pleśniowy pokroić w kostkę lub rozdrobnić. Ananasa odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. 4. Nasiona sezamu stostować na suchej patelni teflonowej na złoty kolor. Salatka z kurczakiem 5. Wszystkie składniki dressingu wymieszać. 6. Kurczaka, kapustę pekińską, paprykę, ser pleśniowy, ananasa i oliwki wymieszać. Doprawić solą. Polać dressingiem i posypać ziarnami sezamu. Tort Zimowy [przepis-klik]
Kobrix
Warsaw, Poland Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 0

zalesia
Obserwuj

Zszywek: 8 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

pled oko retro walizeczka kokarda z paska
Shaiya
Wroclaw, Poland Obserwuj

Zszywek: 6 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

OMBRE! ... ... KREM BOUNTY

Masa kokosowa:
 •50g wiórków kokosowych
 •30g białej czekolady dobrej jakości (jak zwykle użyłam niemieckiej)
 •50ml słodkiej śmietanki 30%
 •50ml mleka
 •30g masła
 
 
 
Masa czekoladowa:
 •50g mlecznej lub gorzkiej czekolady
 •25ml słodkiej śmietanki 30%
 •1 łyżeczka masła 


W garnuszku umieścić połamaną czekoladę, wlać śmietankę, dodać masło i podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż masa się rozpuści. Wstawić masę do lodówki.
 
W czasie, kiedy czekoladowa masa stygnie wziąć drugi garnuszek i dodać do niego wszystkie składniki na masę kokosową. Gotować całośc około 10 minut, cały czas powoli mieszając, aż kokos trochę zmięknie. 
 
Słoiczek wyparzyć i nałożyć do niego połowę masy kokosowej, rozłożyć równomiernie masę czekoladową, wstawić na 10 minut do lodówki, po czym czynność powtórzyć dopełniając słoiczek do końca.
 
Krem przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
marym98
Obserwuj

Zszywek: 397 · Obserwują ją: 90

Ostatnio dodane:

..... ... +++ ...
wyjebane1999
Obserwuj

Zszywek: 623 · Obserwują ją: 596

Ostatnio dodane:

Jeden z moich uniwersalnych ulubieńców:) W domu zawsze mile widziany w każdej ilości. Używany jako pomadka, na łokcie, na przesuszoną skórę, do zniszczonej skóry rąk, do stóp... K2 ft. Buka - 1 moment (official video) prod. Subbassa Garnier Skin Naturals Essentials Classic

Garnier Essentials Tonik do cery suchej i wrażliwej 200ml Garnier Skin Naturals Essentials Classic

Garnier Essentials Mleczko do demakijażu do cery suchej i wrażliwej
dixiatko
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

kolczyki
madzik2207
Obserwuj

Zszywek: 3 · Obserwują ją: 12

Ostatnio dodane:

Na lato do sandałków śliczne. ... piękna maxi
ASIULEK123
Skierniewice Obserwuj

Zszywek: 7775 · Obserwują ją: 8235

Ostatnio dodane:

Wiosenne stylizacje ze spódnicą mini ... Klasycznie czarno ...
jamaj_ka
Wrocław-Konin Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 20

blanka123123
Obserwuj

Zszywek: 12 · Obserwują ją: 8

Ostatnio dodane:

pomysł na bluzkę ... spodenki Pareo
Dorota2706
Obserwuj

Zszywek: 15 · Obserwują ją: 16

Ostatnio dodane:

naszyjnik w 6 kroków, łatwo i stylowo ... 263 sutasz soutache M?ka, cukier, woda i bia?y ocet = lepsze, ta?sze Podge Mod.
100noga
bdg Obserwuj

Zszywek: 684 · Obserwują ją: 894

Ostatnio dodane:

,,, cudoo *.* Kokosowe ptasie "mleczko" w wersji jogurtowej


400g jogurtu naturalnego, 
4 łyżki cukru pudru, 
szklaneczka wiórków kokosowych, 
1/3 szklanki gorącej wody, 
3 łyżeczki żelatyny w proszku

Do miski przekładam jogurt i mieszam go aby rozluźnić masę. Przesiewam do tego cukier puder, mieszam dokładnie, kosztuję, jeżeli nadal jest dla Was za mało słodkie to dodawajcie po łyżeczce cukru pudru, aż uzyskacie odpowiedni poziom słodkości. Następnie przesypuję wiórki kokosowe, mieszam dokładnie i odstawiam na bok.Do 1/3 szklanki gorącej, przegotowanej wody przesypuję żelatynę i dokładnie mieszam aż się całkowicie rozpuści, odstawiam do ostygnięcia. Jak żelatyna jest już chłodna to przelewam ją do masy jogurtowej, stale ją mieszając. Przygotowuję naczynie, w którym będę chłodzić masę w lodówce, wykładam je najlepiej dwiema warstwami foli aluminiowej, dzięki temu łatwo wyjmiemy masę. Przelewam wszystko do formy, rozsmarowuję równo, od wierzchu przykrywam folią, żeby nie przeszło zapachami z lodówki i wstawiam do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia wyjmuję formę z lodówki, delikatnie wyjmuję folię aluminiową z masą, delikatnie odrywam ją od brzegów masy. Przygotowuję w dzbanku bardzo ciepłą wodę, w której będę moczyć nóż po każdym cięciu, dzięki temu wyjdą równe krawędzie. Odkrawam nierówne krawędzie a resztę kroję w kostkę ok 2x2cm. Przekładam na talerz i podaję, w razie co przechowuję w lodówce. Pasty naturalne do zrobienia w domu
Lott
Obserwuj

Zszywek: 22 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

cudne ^^ Peeling cukrowy do ust DIY Odrobinę balsamu ochronnego do ust wymieszać z paroma kroplami olejku rycynowego,awokado,a także z odrobiną miodu i poł łyżeczki oleju kokosowego. Całość dokładnie wymieszać a następnie dodać ok. 2 łyżeczek cukru. Dokładnie wymieszać i przełożyć do pojemniczka. Można dodać opcjonalnie jakiś barwnik,lub olejek zapachowy. Oj,oj :3 Doodle!
gosiamagda
Obserwuj

Zszywek: 292 · Obserwują ją: 38

Ostatnio dodane:

lili ślimaczek misiowo ...
IIKarolciaII
B Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 14

Ostatnio dodane:

Czy opłaca się kupić tańsze lakiery hybrydowe? Może ktoś podzieli się swoją opinią ;) Zapraszam do rejestracji. Darmowe kosmetyki. Ciasto 3BIT. Kliknij po przepis :) Fajne:-)
magdziarenia
Sanok Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 16

Ostatnio dodane:

Kartka świąteczna z obrazkiem 3d. - metodą quilling. myszka bombki wow...
emiliabielecka
Obserwuj

Zszywek: 286 · Obserwują ją: 33

Ostatnio dodane:

Pierniczki miękkie, jak alpejskie Zapiekanka mięso-makaronowa z patelni FIT. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Słodkie zpaomnienie Sałatka z cukinii- do słoików Składniki: 2 kg cukinii 2 cebule 2 marchewki pół kilograma papryki (użyłam żółtej i czerwonej) 4 łyżki soli olej lub oliwa- około 8-10 łyżeczek Zalewa: 1 szklanka octu 6% 1 szklanka cukru 6 ziarenek pieprzu 6 ziarenek ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 łyżka ziarenek gorczycy *** Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do cukinii. Wszystko umieszczamy w dużej misce, solimy (4 łyżki soli), mieszamy i odstawiamy na 2 godziny *** *** Po tym czasie warzywa odciskamy z soku (całość umieściłam na durszlaku – docisnęłam dłonią) i mieszamy z marchewką startą na tarce o dużych oczkach oraz pokrojoną w paseczki papryką ***** Z podanych składników gotujemy zalewę- tak długo aż cukier się rozpuści. Gorącą mieszamy z warzywami i całość odstawiamy na 2 godziny ****** Następnie surówkę przekładamy do słoików i na wierzch każdego wlewamy łyżeczkę oliwy lub oleju. Zakręcamy i pasteryzujemy około 10 minut po zagotowaniu ***
kati19822
Friedrichsdorf Obserwuj

Zszywek: 10 · Obserwują ją: 1

Ostatnio dodane:

tunika jutro robię drugie:)śliczne prawda? Kapcie aniołek od synka:)))
kasomota
MMmm Obserwuj

Zszywek: 61 · Obserwują ją: 16

Ostatnio dodane:

Mogłybyście podać wasze wypróbowane przepisy na pancakes ? :3 Zapach cudowny ^^ Geje są słodzcy :3 :))
galaxyeditor
wawa Obserwuj

Zszywek: 123 · Obserwują ją: 366

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
mad_gers
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

witraż śnieżynki plamy? Jabłkowy chlebek odrywany. jak prosto narysować zwierzeta
Karmelek_
Obserwuj

Zszywek: 136 · Obserwują ją: 23

Ostatnio dodane:

Czy ktoś wie gdzie mogę kupić? ... .... wyjaśnione krok po kroku
Lu_nyan
Polkowice Obserwuj

Zszywek: 240 · Obserwują ją: 404

Ostatnio dodane:

kremowa zupa czosnkowa Rozgrzewająca zupa Meksykańska placuszki brokułowe... potrzebujesz: brokuły, bułke tartą, jajka ser żółty i przyprawy Kopytka szpinakowe Składniki (wystarczyło na obiad dla 2 osób, a potem jeszcze na odsmażenie na patelni:)) : · ok. 500 – 600 g ziemniaków (ok. 1,20zł) · mąka pszenna – ile zabierze ciasto (ok. 1zł) · 200 g mrożonego szpinaku (ok. 2 zł) · 1 jajko (ok. 0,50zł) Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości, odcedzamy i tłuczemy. Szpinak rozmrażamy i na patelni lub w rondelku odparowujemy całą wodę. Szpinak i ziemniaki studzimy, a następnie łączymy razem. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto dodając na raty pszenną mąkę. Mąki dodajemy tyle, aby bez większych problemów dało się formować kluski. Blat lub stolnicę podsypujemy mąką, ciasto dzielimy na części i formujemy wałeczek, który spłaszczamy lekko dłonią, a następnie tępą częścią noża robimy wgłębienia. Odkrawamy pożądanej wielkości kopytka i układamy na blacie. W dużym garnku zagotowujemy mocno osoloną wodę i na wrzącą wkładamy kopytka. Ja nigdy nie mieszam dopóki kopytka nie wypłyną. Wrzucam powoli, po jednym kopytku i po chwili same wypływają, bez konieczności odrywania ich łyżką od dna. Gotujemy 5-7 minut od wypłynięcia. Podajemy polane masełkiem. Smacznego!
hannafelskowska
Kościerzyna Obserwuj

Zszywek: 70 · Obserwują ją: 2

Ostatnio dodane:

Składniki:

 Ciasto miodowe:
 • 3 szklanki mąki pszennej
 • 2/3 szklanki cukru
 • 150 g masła
 • 2 jajka
 • 2 łyżki miodu 
 • 2 łyżeczki sody oczyszczonej

Warstwa orzechowa:
 • 250 g orzechów włoskich
 • 75 g masła
 • 5 łyżek cukru
 • 2 łyżki miodu 

Masa budyniowa:
 • 3 szklanki mleka
 • 3/4 szklanki cukru
 • 250 g masła
 • 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru

Sposób przygotowania:

 1. Przygotowanie orzechowca najlepiej zacząć od zrobienia budyniu. Obydwa budynie w proszku rozmieszać w 1 szklance mleka. 2 pozostałe szklanki mleka zagotować, dodając cukier. Wlać mieszaninę budyniową do gorącego mleka i ugotować budyń. Budyń ostudzić.

 2. Wszystkie składniki na ciasto włożyć do jednej miski, posiekać, zagnieść ciasto i podzielić je na 2 części.

3. Przygotować masę orzechową: masło z cukrem i miodem zagotować w garnuszku.



 4. Gotować do momentu rozpuszczenia się cukru. Wsypać posiekane orzechy, wymieszać, chwilkę pogotować.

 5. Przygotować blaszkę do ciasta o wymiarach 22x37 wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną ciasta część wyłożyć do blaszki,rozwałkować. Ja użyłam do tego celu szklanki.
 Z drugą częścią ciasta postąpić tak samo, na wierzch wykładając masę orzechową.6. Każdy placek piec oddzielnie w temperaturze 180ºC przez 11 minut. Ostudzić na kratce.

 7. Miękkie masło zmiksować na puszystą masę. Dodawać po 1 łyżce ostudzony budyń. 



 8. W blaszce ułożyć pierwszy blat ciasta (bez orzechów). Na nie wyłożyć masę budyniową, przykryć ciastem z orzechami, kt... ... :) ... Bolo <3
Mosiek24
Kowale Obserwuj

Zszywek: 23 · Obserwują ją: 106

Ostatnio dodane:

... Naleśnikiiiii *.* Czeeekoladaaaa *.* ...
jolawols
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

Żyrafka
zephyr
Obserwuj

Zszywek: 241 · Obserwują ją: 109

Ostatnio dodane:

piękności! joga Poranna Joga - startujemy ! oooo
calitero
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Osiołek
leniweoko
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 8

Ostatnio dodane:

Piękny taras *-*