• O Zszywce
  • Popularne
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Wszystkie
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Społeczności
  • Tagi
  • Przycisk dodaj
  • Widget na stronę
  • Pliki cookies
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
ZALOGUJ
ZAREJESTRUJ SIĘ

milafifka

milafifka
Moje tablice obserwuje 68 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Cytrynowe "brownie" Składniki: 160 g masła 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3 duże jajka skórka otarta z 2 dużych cytryn świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny 170 g mąki pszennej Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić masło i cukier. Utrzeć do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. Dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu do dokładnego połączenia (masa maślana może się zwarzyć w tym momencie, ale nie ma to wpływu na wypiek). Dodać skórkę i sok cytrynowy, zmiksować. Dodać przesianą mąkę pszenną, wymieszać szpatułką do połączenia. Formę o wymiarach 28 x 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 150ºC przez około 25 minut lub do tzw. suchego patyczka. Nie pieczemy za długo by nie wysuszyć ciasta, powinno być mokre w konsystencji choć na patyczku włożonym w środek nie powinno być śladów surowego ciasta. Wyjąć, wystudzić. Polać cytrynowym lukrem, pokroić na kwadraty i udekorować świeżymi drobnymi owocami. Lukier cytrynowy: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny skórka otarta z 1 dużej cytryny Wszystkie składniki umieścić w miseczce i rozetrzeć grzbietem łyżki. Jeśli lukier będzie zbyt rzadki - dodać więcej cukru pudru, a jeśli zbyt gęsty - soku z cytryny. Dodatkowo: drobne owoce malin i jagód, do dekoracji nike omomom ... Na tapetę ?

Tablic
9
Zszywek
13
Ulubionych
1387
Aktywność
»
Obserwowanych
55
Obserwuję
4
Obserwują
6

buuu

omomom
Obserwuj tablicę

mraaw

nike ... Na tapetę ? kiss meow
Obserwuj tablicę

>#!

Cytrynowe "brownie&quo...
Obserwuj tablicę

podobają mi się :)

< 3 ...
Obserwuj tablicę

staniki

Obserwuj tablicę

Fotografie

kj,. ,.
Obserwuj tablicę

Ulubione

<3.
Obserwuj tablicę

Pomysły

Obserwuj tablicę

Mój styl

... hair
Obserwuj tablicę
Następna strona

Witaj na Zszywka.pl!
Załóż konto i zyskaj.

Załóż konto Masz już konto? Zaloguj się »