milla2016

milla2016
Moje tablice obserwuje 25 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
:-) CIASTO CZEKOLADOWE Z PŁATKÓW OWSIANYCH FIT


składniki: 

płatki owsiane (250 gram)
cukier (150 gram)
cukier brązowy (100 gram)
masło (125 gram)
jajka (2 sztuki)
mąka (200 gram)
kakao (1 łyżka)
soda oczyszczona (1 łyżeczka czubata)
sól (szczypta)
czekolada gorzka (180 gram , posiekana)
orzechy włoskie (100 gram , posiekane)
woda [400 ml] (wrzątek)
przyrządzanie:
1 . Płatki zalać wrzątkiem w dużej misce, wymieszać i odstawić na 15 minut do nasączenia.

2 . Do płatków dodać cukier, masło, jajka i zmiksować.

3 . Nadal miksując dodać mąkę wymieszaną z kakao, sodą i solą.

4 . Dodać posiekaną czekoladę oraz połowę orzechów i WYMIESZAĆ łyżką.

5 . Wylać ciasto do formy ( tortownica o średnicy 24 cm, dno wyłożone papierem do pieczenia ) i posypać pozostałymi orzechami .

6 . Piec w temperaturze 200 ° C przez około 60 minut ( polecam metodę ‘ suchego patyczka ‘, ciasto w środku nie może być nieupieczone, ale trzeba też uważać żeby nie spalić orzechów na wierzchu, moje ciacho siedziało w piekarniku 80 minut 2 marchewki
2 ząbki czosnku
2 cukinii
2 duże jajka
2/3 szklanki mąki
1/3 szklanki plasterki szalotki (zielone i białe części)
olej roślinny

Podawać z jogurtem ... MINI PIZZERKI

ciasto francuskie
 koncentrat pomidorowy
zioła prowansalskie
salami
żółty ser

Z ciasta francuskiego wykrajać koła.
Każde koło posmarować koncentratem i posypać ziołami.
Salami pokroić w paseczki i układać na pizzerkach.
Ser zetrzeć na tarce i rozłożyć na wierzchu.
Piec 10 minut w temp. 200 st.C.