mmaciejka45

mmaciejka45
Moje tablice obserwuje 11474 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Warszawa
czekoladka Ciasto z jabłkami bez pieczenia składniki ( na tortownicę 22 - 23 cm) : - 200 g dowolnych, zwykłych herbatników - 50 g stopionego masła - 1 kg twardych jabłek (u mnie antonówka) - trzy łyżki cukru - galaretka cytrynowa - 1 szklanka kaszy manny - 1 l mleka - 1/2 kostki masła 82% (100 g) - cztery duże, czubate łyżki cukru - 3 łyżki wiórków kokosowych na wierzch - galaretka agrestowa Herbatniki pokruszyć (ręką, przesypując ciastka do plastikowej torebki lub malakserem), dodać stopione masło, wymieszać. Dno i boki tortownicy wyłożyć arkuszem papieru do pieczenia. Wysypać herbatniki na spód, docisnąć łyżką tworząc równą warstwę. Galaretkę agrestową rozpuścić w 350 ml gorącej wody, ostudzić. Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Zasypać cukrem, włożyć do rondelka i podgrzewać chwilę mieszając, aż lekko zmiękną. Zasypać proszkiem galaretki cytrynowej, wymieszać. Mleko zagotować z masłem, cukrem i wiórkami, dodać kaszę i mieszać do zgęstnienia. Na warstwę herbatników wyłożyć połowę jabłek z galaretką, następnie połowę kaszy, ponownie warstwę jabłek i znów warstwę kaszy. Jeśli galaretka agrestowa ma już na wpół stężałą konsystencję, zalać nią wierzch ciasta. Całość wstawić do lodówki, do całkowitego stężenia. Wierzch najlepiej przykryć folią, by ciasto nie złapało innych zapachów. - PRZEPIS POCHODZI Z: niebonatalerzu.blogspot.com czerwone drzewka vvv Co Robić z Dziećmi w Domu? – TOP 30 Kreatywnych Pomysłów na Prace Plastyczne dla Dzieci
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY