modowisko

modowisko
Moje tablice obserwuje 67 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Jak przerobić bluzę męską na damską? zobacz na modowisko.pl Jak przerobić nudny sweterek ?
modowisko.pl Jak zrobić bluzkę z myszką miki? zobacz na modowisko.pl jak przerobić sweterek? doszyć guziki 
modowisko.pl Jak przerobić tunikę na bluzkę ciążową ? zobacz na modowisko.pl
SOPSI
Częstochowa Obserwuj

Zszywek: 226 · Obserwują ją: 1725

Ostatnio dodane:

Nowy film na YouTube ✂️ More in YouTube ✂️ Nowy film na YouTube ✂️ Nowy film na YouTube ✂️
Kanon
Polska Obserwuj

Zszywek: 19156 · Obserwują ją: 192758

Ostatnio dodane:

... ... Słodko. Cudo
Kaja54321
Gostynin Obserwuj

Zszywek: 1508 · Obserwują ją: 698

Ostatnio dodane:

diy dream catcher ... awww..+.+ ...
mejzi29
Obserwuj

Zszywek: 1036 · Obserwują ją: 298

Ostatnio dodane:

Nike Air Force. air force Białe nike air force nike air force 1 ♥
iamsomadbro.tumblr.com
ubi79
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorami gotowany w kociołku węgierskim - g...
danka12
GDYNIA Obserwuj

Zszywek: 4597 · Obserwują ją: 25436

Ostatnio dodane:

Szakszuka- pysznie i kolorowo Muffiny jajeczne <<~>> misio - film śliczne
edus87
NS Obserwuj

Zszywek: 1014 · Obserwują ją: 1255

Ostatnio dodane:

fajny na lato surowka z kapusty i szcypioru Pyszna surówka z pora kapusty i marchewki Sos pieczarkowy ze śmietaną jak zrobić
beciusia
jastrzebie Obserwuj

Zszywek: 728 · Obserwują ją: 101

Ostatnio dodane:

Roladki z chleba tostowego 


Śniadanie doskonałe lub przekąska idealna:). Fantastycznie prezentuje się na imprezowym stole. Smakuje zwłaszcza podane na ciepło - wygląda jak mięsne roladki, dlatego można się nieźle zdziwić:). 
Jeśli zrezygnujemy z boczku, roladki będą 
chrupiące. 

8 kromek chleba tostowego
8 plastrów sera
8 plastrów boczku wędzonego
1 papryka
majonez
keczup

1. Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkowujemy cienko za pomocą wałka. 
2. Smarujemy keczupem, majonezem, układamy ser i paprykę. Zwijamy w roladki, każdą z nich owijamy plastrem boczku. Spinamy wykałaczkami, które wyciągamy przed podaniem roladek.
3. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut. KNOPPERS domowym sposobem... BOMBA!!!
SKŁADNIKI: Masa mleczna: -1/4 szklanki mleka, -4 łyżki cukru, -175 g miękkiego masła, -1 szklanka mleka w proszku. Masa czekoladowa: -100 g masła, -160 g nutelli, -1 łyżka kakao, -2 czubate łyżki zmielonych orzechów laskowych, -100 g orzechów laskowych. Dodatkowo: -3 suche wafle, -50 g czekolady, -50 g czekolady gorzkiej. WYKONANIE: Masa mleczna: Mleko wlać do małego garnuszka, dodać do niego cukier i zagotować, cały czas mieszając. Gdy cukier się rozpuści, zdjąć z palnika i ostudzić. Masło zmiksować mikserem na białą, puszystą masę. Ucierając dodawać, stopniowo po łyżce ostudzone mleko (zbyt szybkie dodanie mleka grozi zwarzeniem się masy). Miksować tak długo, aż masa będzie gładka. Następnie dodać mleko w proszku i zmiksować. Masa czekoladowa: Orzechy uprażyć na suchej patelni teflonowej pod przykryciem, na małym ogniu (od czasu do czasu potrząsnąć patelnią, żeby nie przypalić orzechów) i zetrzeć z nich skórkę. Uprażone orzechy posiekać na kawałeczki. Masło zmiksować, dodać do niego nutellę, kakao i dalej miksować. Następnie dodać zmielone i posiekane orzechy i dokładnie wymieszać. Składanie: Na dużą deskę położyć pierwszy wafel, posmarować go masą czekoladową i przykryć drugim waflem. Następnie posmarować mleczną masą i ponownie przykryć waflem. Obciążyć drugą deską i wstawić, na lekkie stężenie kremów do lodówki, na około 2 godziny. Po stężeniu i sklejeniu się wafli, posmarować je roztopioną czekoladą (czekolady roztopić w kąpieli wodnej) od strony kremu mlecznego. Odstawić do lodówki (już bez obciążenia), by czekolada stężała. Po stężeniu czekolady pokroić w kwadraty. Smacznego Pulpety z makaronem w sosie pieczarkowo porowym 

Składniki:


    500 g karkówki
    1 jajko
    1 cebula
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    0,5 łyżeczki słodkiej papryki
    sól, pieprz do smaku
    300 g makaronu rurki
    1 por
    250 g pieczarek
    250 ml śmietany kremówki
    2 żółtka
    sól,pieprz do smaku
    olej do smażenie

Przygotowanie:

Mięso zmielić. Cebulę pokroić i zrumienić na oleju dodać do mięsa. Wbić jajko dodać bułkę tartą, musztardę, paprykę, doprawić do smaku i wymieszać. Uformować małe klopsiki, obtoczyć w mące i na patelni w której zrumienialiśmy cebulkę podsmażyć na oleju klopsiki z wszystkich stron. Zdjąć klopsiki i podsmażyć pokrojony por i pieczarki. Po chwili dodać klopsiki i chwilkę podsmażać. Śmietanę zmiksować z żółtkami, doprawić do smaku i wlać na patelnię. Dodać ugotowany al dente makaron i całość gotować aż sos zgęstnieje. Przed podaniem posypać pokrojonym szczypiorkiem. Sałatka meksykańska

Sałatka dla niezapowiedzianych gości. Robi się ją szybko co ma dla mnie duże znaczenie, jesienią często miewam gości. Dobrze smakuje i ładnie się prezentuje na stole :)
anusiek20
Włoszczowa Obserwuj

Zszywek: 127658 · Obserwują ją: 8058

Ostatnio dodane:

Serowo-ziemniaczane kule z sosem ... ... Onion soup