myslalby_kto

myslalby_kto
Moje tablice obserwuje 105 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
... rogaliki drożdżowe Ptasie mleczko z chia ptasie mleczko z nasionami chia LUSTRZANA GLAZURA (POLEWA) DO DESERÓW I TORTÓW Przepis 1 Lustrzana glazura z dodatkiem mleka skondensowanego: 350 g czekolady (białej, mlecznej lub gorzkiej), posiekanej 150 ml wody 300 g cukru 200 g mleka skondensowanego słodzonego 20 g żelatyny w proszku barwnik spożywczy (używam barwników Wiltona w kubeczkach) - tylko z dodatkiem białej czekolady do polewy Żelatynę w proszku zalać wodą tylko do jej przykrycia, odstawić na 10 minut do napęcznienia. W garnuszku umieścić cukier i wodę. Podgrzać do rozpuszczenia się cukru. Dodać mleko skondensowane słodzone i podgrzać. Zdjąć z palnika i dodać posiekaną czekoladę oraz napęczniałą żelatynę. Wymieszać, do rozpuszczenia się żelatyny i czekolady, dodać barwnik spożywczy, następnie zmiksować blenderem do gładkości. Przetrzeć przez drobne sitko, by pozbyć się pęcherzyków powietrza. Odstawić do wystudzenia do temperatury 30 - 35ºC i polać nią przygotowany deser. Glazurę lustrzaną można też przelać do miseczki i przykryć, schłodzić w lodówce do dnia kolejnego. Przed wylaniem na deser podgrzać w kąpieli wodnej lub mikrofali (nie można gotować!) do uzyskania temperatury 35ºC. Przepis 2 Lustrzana glazura z dodatkiem mleka skondensowanego i glukozy: 300 g czekolady (białej, mlecznej lub gorzkiej), posiekanej 150 ml wody 300 g płynnej glukozy 300 g cukru 200 g mleka skondensowanego słodzonego 20 g żelatyny w proszku barwnik spożywczy (używam barwników Wiltona w kubeczkach), tylko z dodatkiem białej czekolady do polewy Żelatynę w proszku zalać wodą tylko do jej przykrycia, odstawić na 10 minut do napęcznienia. W garnuszku umieścić cukier, glukozę i wodę. Podgrzać do rozpuszczenia się cukru. Dodać mleko skondensowane słodzone i podgrzać. Zdjąć z palnika i dodać posiekaną czekoladę oraz napęczniałą żelatynę. Wymieszać, do rozpuszczenia się żelatyny i czekolady, dodać barwnik spożywczy, następnie zmiksować blenderem do gładkości. Przetrzeć przez drobne sitko, by pozbyć się pęcherzyków powietrza. Odstawić do wystudzenia do temperatury 30 - 35ºC i polać nią przygotowany deser. Glazurę lustrzaną można też przelać do miseczki i przykryć, schłodzić w lodówce do dnia kolejnego. Przed wylaniem na deser podgrzać w kąpieli wodnej lub mikrofali (nie można gotować!) do uzyskania temperatury 35ºC. Przepis 3 Prosta lustrzana glazura (z dodatkiem kakao): 150 g cukru 50 ml wody 50 g kakao 100 ml śmietany kremówki 30 lub 36% 2 łyżeczki żelatyny (8g) lub 2 listki żelatyny Żelatynę zalać małą ilością zimnej wodą, tylko do prz...
myslalby_kto
myslalby_kto przypięła: ...

1

24

myslalby_kto
myslalby_kto polubiła: ...

0

22

myslalby_kto
myslalby_kto zaczęła obserwować: czarnawdowa27
czarnawdowa27
myslalby_kto
myslalby_kto polubiła:

0

0

myslalby_kto
myslalby_kto polubiła: ...

0

27

myslalby_kto
myslalby_kto polubiła:

0

0

myslalby_kto
myslalby_kto polubiła: ...

6

48

myslalby_kto
myslalby_kto skomentowała: ...

37

52

Fajnie to tylko wygląda
myslalby_kto
myslalby_kto polubiła: ...

37

52

1

29

1

29

przepyszne, ja robiłam z malinami zamiast czekolady :)
myslalby_kto
myslalby_kto zaczęła obserwować tablicę: PRZEPISY KULINARNE

17

143

myslalby_kto
myslalby_kto polubiła: ...

1

28

myslalby_kto
myslalby_kto polubiła: ...

0

19

myslalby_kto

0

48

3

2

myslalby_kto
myslalby_kto polubiła: ...

11

77

myslalby_kto
myslalby_kto polubiła: xoxo

8

168

16

10

19

135

myslalby_kto

0

46