myslalby_kto

myslalby_kto
Moje tablice obserwuje 105 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
... rogaliki drożdżowe Ptasie mleczko z chia ptasie mleczko z nasionami chia LUSTRZANA GLAZURA (POLEWA) DO DESERÓW I TORTÓW Przepis 1 Lustrzana glazura z dodatkiem mleka skondensowanego: 350 g czekolady (białej, mlecznej lub gorzkiej), posiekanej 150 ml wody 300 g cukru 200 g mleka skondensowanego słodzonego 20 g żelatyny w proszku barwnik spożywczy (używam barwników Wiltona w kubeczkach) - tylko z dodatkiem białej czekolady do polewy Żelatynę w proszku zalać wodą tylko do jej przykrycia, odstawić na 10 minut do napęcznienia. W garnuszku umieścić cukier i wodę. Podgrzać do rozpuszczenia się cukru. Dodać mleko skondensowane słodzone i podgrzać. Zdjąć z palnika i dodać posiekaną czekoladę oraz napęczniałą żelatynę. Wymieszać, do rozpuszczenia się żelatyny i czekolady, dodać barwnik spożywczy, następnie zmiksować blenderem do gładkości. Przetrzeć przez drobne sitko, by pozbyć się pęcherzyków powietrza. Odstawić do wystudzenia do temperatury 30 - 35ºC i polać nią przygotowany deser. Glazurę lustrzaną można też przelać do miseczki i przykryć, schłodzić w lodówce do dnia kolejnego. Przed wylaniem na deser podgrzać w kąpieli wodnej lub mikrofali (nie można gotować!) do uzyskania temperatury 35ºC. Przepis 2 Lustrzana glazura z dodatkiem mleka skondensowanego i glukozy: 300 g czekolady (białej, mlecznej lub gorzkiej), posiekanej 150 ml wody 300 g płynnej glukozy 300 g cukru 200 g mleka skondensowanego słodzonego 20 g żelatyny w proszku barwnik spożywczy (używam barwników Wiltona w kubeczkach), tylko z dodatkiem białej czekolady do polewy Żelatynę w proszku zalać wodą tylko do jej przykrycia, odstawić na 10 minut do napęcznienia. W garnuszku umieścić cukier, glukozę i wodę. Podgrzać do rozpuszczenia się cukru. Dodać mleko skondensowane słodzone i podgrzać. Zdjąć z palnika i dodać posiekaną czekoladę oraz napęczniałą żelatynę. Wymieszać, do rozpuszczenia się żelatyny i czekolady, dodać barwnik spożywczy, następnie zmiksować blenderem do gładkości. Przetrzeć przez drobne sitko, by pozbyć się pęcherzyków powietrza. Odstawić do wystudzenia do temperatury 30 - 35ºC i polać nią przygotowany deser. Glazurę lustrzaną można też przelać do miseczki i przykryć, schłodzić w lodówce do dnia kolejnego. Przed wylaniem na deser podgrzać w kąpieli wodnej lub mikrofali (nie można gotować!) do uzyskania temperatury 35ºC. Przepis 3 Prosta lustrzana glazura (z dodatkiem kakao): 150 g cukru 50 ml wody 50 g kakao 100 ml śmietany kremówki 30 lub 36% 2 łyżeczki żelatyny (8g) lub 2 listki żelatyny Żelatynę zalać małą ilością zimnej wodą, tylko do prz...

1

24

monroe94
monroe94 też mam problem z tymi partiami, i mam nadzieję się ich pozbyć dzięki pływaniu :)

1

29

Ptasie mleczko z chia

myslalby_kto
myslalby_kto przepyszne, ja robiłam z malinami zamiast czekolady :)

4

89

rolada szpinakowa na świeta

ramonayuna
ramonayuna jadłam w święta, łosoś świetnie komponuje się z resztą ♡
Inga85
Inga85 ostatnio robiłam wyszła super

0

11

0

18

7

48

Kiełki - metoda słoikowa

ms3
ms3 ja z początku używałam słoika, ale dostałam na święta kiełkownicę i teraz jej używam :-)

4

70

Deser z chia, owocami i galaretką

Lady_Inez
Lady_Inez Ciężko mówić w przypadku nasion chia o smaku, raczej zwraca się uwagę na ich konsystencję ;)
agatak225
agatak225 no dokładnie same nasiona chia nie mają smaku, zależy z czym się zrobi taki będzie smak. :D
hgrant
hgrant poproszę o przepis

6

228

Kotleciki z kalafiora i marchewki Skł...

moniczka2390
moniczka2390 Wczoraj robiłam :) Mega! :)
madziulczi
madziulczi ile kotletów wychodzi z takiego przepisu? :)
pandamka
pandamka robiłam z mąką żytnią, wyszły przepyszne ;)

0

6