Już 10.07.2020 o 20:00 pierwszy live sprzedażowy. Zapisz się tutaj i wykorzystaj super okazje!


nekochan

nekochan
Moje tablice obserwuje 33 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Jaworzno
truskawkowe jello shoty:D truskawkowe jello-żelatyna Cointreau – likier z gorzkich pomarańczy truskawki tequila woda cukier limonka czas przygotowania: ok 4h. -odcinamy "czubki" truskawek,upewnij się, że tniesz równo żeby nie wyszło jak na zdjęciu:D (klik w obrazek) :) -odetnij końcówkę tak, żeby truskawka równo stała:) i żeby nie zrobić w niej dziury. -małą miarką pozbywamy się środka -wykładamy truskawki na blachę i wysuszamy je lekko ręcznikiem papierowym -łączymu jello z 3/4 filiżanki wrzącej wody i mieszamy 2 min do całkowitego rozpuszczenia -odmierzamy 1 szklankę tequili I 3/4 filiżanki Cointreau. -mieszamy alkohol z mieszanką jello -nalewamy to w truskawki tyle na ile to mozliwe -i chowamy do lodówki na 4h lub aż zrobi się twarda -mieszamy cukier ze startą limonką -kroimy limonkę na plasterki, i pocieramy/zwilżamy brzegi truskawek (już po wyciągnięciu z lodówki) -"maczamy" obtaczamy, truskawki w mieszance z cukru i limonki i juuż, dokładniejszy przepis po ang po kliknięciu w obrazek:) Shot Boski Żigolo Składniki (na 1 kieliszek): 10 ml syropu Blue Curacao 30 ml Ciociosan Grapefruit bita śmietana do dekoracji Przygotowanie: Do kieliszka wlewam syrop Blue Curacao, a następnie delikatnie po łyżce wlewam Ciociosan. Można zrobić odwrotnie, bo Ciociosan jest na tyle lekki, że i tak utrzyma się powyżej syropu. Wlewamy Ciociosan do wysokości 3/4 kieliszka. Na koniec ozdabiamy shot bitą śmietaną. Małpi Mózg Składniki: 1/2 kieliszka Archers 1/2 kieliszka Baileys kilka kropli grenadiny Przygotowanie: Do kieliszka wlewamy Archers, a następnie delikatnie, po ściankach kieliszka wlewamy Baileys, który utworzy drugą warstwę. Na koniec dodajemy kilka kropli grenadiny. Najłatwiej zrobić to za pomocą słomki – palcem zatykam słomkę z jednej strony, a z drugiej zanurzam ją w syropie, a następnie przenoszę nad kieliszek z shotem i „odtykam” słomkę, a grenadina wpada do kieliszka Shot Cukierek Składniki: 1/2 likieru kakaowego 1/2 wódki kilka kropli śmietanki do kawy Przygotowanie: Na dno kieliszka wlewam likier kakaowy, następnie wódkę, delikatnie po łyżce, a na koniec za pomocą słomki dodaję kilka kropli śmietanki Truskawki w śmietanie Składniki: 1/2 likieru truskawkowego 1/2 wódki kilka kropli mleczka albo śmietanki do kawy Przygotowanie: Do kieliszka wlewamy likier truskawkowy i następnie delikatnie wlewamy wódkę, najlepiej po odwróconej łyżce, żeby utworzyły się warstwy. Na koniec za pomocą słomki albo łyżeczki dodajemy kilka kropli mleczka lub śmietanki do kawy.
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY