niuniulka

niuniulka
Moje tablice obserwuje 5 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 WARSZAWA
Nie drogo i smacznie. Makaron chow mein z kurczakiem i warzywami. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Kotlety z włoskiej kapusty i marchewki. Składniki: 1/2 główki włoskiej kapusty (około 800 g) 2 marchewki 1 cebula 100 g żółtego sera startego na tarce (duże oczka) 2 jajka 2 łyżki bułki tartej sól, świeżo mielony czarny pieprz po łyżce posiekanej natki pietruszki i koperku 1 łyżka masła mąka krupczatka do obtoczenia - około 3-4 łyżki olej do smażenia Kapustę drobno poszatkować, zalać wrzątkiem, posolić. Gotować do czasu, aż będzie miękka. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy cebula się zeszkli dodać łyżkę masła i startą marchewkę. Smażyć do czasu, aż marchewka będzie miękka. Kapustę odcedzić, odcisnąć i przełożyć z powrotem do garnka. Dodać przesmażoną marchewkę z cebulą, ser, posiekaną natkę pietruszki i koperek. Doprawić solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Wymieszać. Dodać jajka i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać. Do miseczki wsypać mąkę krupczatkę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Z masy formować małe kotleciki. Obtoczyć w mące krupczatce i usmażyć z obu stron na złoty kolor.
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY