orszi13

Si vis amari, ama! Si vis pacem, para bellum! Sic itur ad astra Ubi thesaurus tuus, ibi cor tuum♥
orszi13
Moje tablice obserwuje 5 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Piaseczno
Kotleciki z cukinii i kaszy jaglanej. Eko-Torba na ślubny prezent Kubek do zamówienia na nadruko.pl Nutella z kaszy jaglanej pieczone buraki - próbowałaś/łeś już ?
Polecam, bo warto 1

BURAK m.in poprawia krążenie krwi i wzmacnia serce, podnosi odporność, obniża ciśnienie krwi, działa antynowotworowo...

CARPACCIO z BURAKA 
Czas potrzebny na przygotowanie: 10 minut + 1,5 godziny pieczenia

Składniki na 3 porcje

4 średniej wielkości buraki,
2 kulki sera mozzarella,
2 łyżki kremu balsamicznego,
4 łyżki oliwy extra vergine,
garść prażonych migdałów lub pestek dyni,
2 szklanki rukoli,
gruboziarnista morska sól,
świeżo mielony, czarny pieprz.
Jak przygotować:

1. Buraki zawiń pojedynczo w aluminiową folię i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 °C na 1,5 godziny. Wyjmij, ostudź i obierz ze skórki. Pokrój je w plasterki.

2. Mozzarellę odsącz z zalewy i pokrój w cienkie plasterki. Wymieszaj ocet balsamiczny z oliwą.

3. Rukolę opłucz, osusz i wyłóż na talerz. Ułóż na niej plastry buraków i sera, polej całość dressingiem, dopraw solą i pieprzem, a na wierzch wysyp prażone migdały lub pestki dyni.

trenerkazdrowejdiety@gmail.com