otereska

otereska
Moje tablice obserwuje 3637 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Warszawa
xyz Hot Body Yoga Workout | Yoga Fit- Denise Austin xyz xyz xyz
SOPSI
Częstochowa Obserwuj

Zszywek: 227 · Obserwują ją: 1735

Ostatnio dodane:

Uszyta bluza dla pupila ❤️ Chcesz również stworzyć taką dla swojego ? Zapraszam na kanał Sopsi na YouTubw Nowy film na YouTube ✂️ More in YouTube ✂️ Nowy film na YouTube ✂️
olkumor
Legnica Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 54

Ostatnio dodane:

Storczyk♡
polandi
Jelenia Góra Obserwuj

Zszywek: 459 · Obserwują ją: 3371

Ostatnio dodane:

Czarne buty z uszami króliczka Slip on z uszami króliczka Leanna Beżowe buty damskie Calliope Szaro oliwkowe buty mokasyny Callie
martuska188
Obserwuj

Zszywek: 291 · Obserwują ją: 62

Ostatnio dodane:

Już niedługo komary- oto pułapka na nie ,,, ,,, ///
MaDzia9876543210
Obserwuj

Zszywek: 57 · Obserwują ją: 2529

Ostatnio dodane:

Przyjaźń, Młodość, Wolność! Tomek i Marcel KNS <3 Marcel Sabat <3 Idealny pod każdym względem ^^ Najlepsi <3 Marcel Tomek Kamil <3 Najprxystojniejsi aktorzy w polsce. Dodawajcie lub piszcie nazwy :*
martinstoj
Cairo, Egypt Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują go: 285

kkasiaa12
Obserwuj

Zszywek: 180 · Obserwują ją: 365

Ostatnio dodane:

zapraszam do obejrzenia katalogu i złożenia zamówienia ;) 
katalog dostępny na stronie Orilfame DZIEWCZYNY!Chcecie w łatwy sposób zarobić? Witam! Zapraszam do kontaktu wszystkie osoby w wieku 16+ poszukujące pracy lub dodatkowego zajęcia. Współpracuję ze szwedzką firmą kosmetyczną-Oriflame,szukam do współpracy. Praca dla osób chcących się rozwijać i/lub usamodzielnić. Bardzo atrakcyjne zarobki i fajny czas pracy-głównie przez internet. Oferuję szkolenia umożliwiające awans na menedżera i dyrektora, a także szkolenia kosmetyczne. Zainteresowane szczegółami proszę o podanie adresu email pod tym postem a wtedy napiszę wiadomość zwrotną :) DZIEWCZYNY!Chcecie w łatwy sposób zarobić? Witam! Zapraszam do kontaktu wszystkie osoby w wieku 16+ poszukujące pracy lub dodatkowego zajęcia. Współpracuję ze szwedzką firmą kosmetyczną-Oriflame,szukam do współpracy. Praca dla osób chcących się rozwijać i/lub usamodzielnić. Bardzo atrakcyjne zarobki i fajny czas pracy-głównie przez internet. Oferuję szkolenia umożliwiające awans na menedżera i dyrektora, a także szkolenia kosmetyczne. Zainteresowane szczegółami proszę o podanie adresu email pod tym postem a wtedy napiszę wiadomość zwrotną :) ...
Yuuki013
Obserwuj

Zszywek: 3 · Obserwują ją: 17

Ostatnio dodane:

graffiti Anime: Naruto
Uzumaki Naruto <3 Se takie graffiti walnęłam xD
malalena28
Obserwuj

Zszywek: 2026 · Obserwują ją: 1370

Ostatnio dodane:

... ... Biszkopt: – 5 średnich jaj – 1/2 szkl. cukru – 3/4 szkl. mąki tortowej – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – 3 płaskie łyżki kakao – 2 łyżki oleju – 2 łyżki mleka (temp. pokojowa) Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż się rozpuści, po czym dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Następnie wlać olej i mleko, krótko zmiksować. Na koniec stopniowo przesiewać do masy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie mieszając łyżką. Ciasto wyłożyć do tortownicy (26 cm średnicy) wyścielonej pergaminem tylko na spodzie. Piec w temperaturze 180 st.C przez około 30 minut. Upieczony biszkopt pozostawić w formie na 10 minut, po czym „objechać” nożem naokoło, wyjąć na kratkę kuchenną, zdjąć papier i pozostawić biszkopt do całkowitego wystygnięcia. Masa: – 500 ml śmietany kremówki (30-36%) – 4 łyżki cukru pudru – 50 g cukru waniliowego – 250 g serka mascarpone – 2 łyżeczki żelatyny Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodając cukier puder i cukier waniliowy mniej więcej w połowie ubijania. Serek mascarpone zmiksować, aby zrobił się bardziej kremowy, po czym dodać do niego ubitą śmietankę i delikatnie wymieszać. Żelatynę zalać niewielką ilością przegotowanej wody (może być zimna lub ciepła) w kubku lub małej miseczce. Wstawić do gorącej wody i mieszać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Wyjąć z wody, dodać 1 łyżkę masy śmietankowej, wymieszać, a następnie dodać do pozostałej masy i jak najszybciej wszystko razem połączyć (w zimnej masie żelatyna dosyć szybko tężeje). Polewa: – 200 g czekolady (dałam po 100 g gorzkiej i mlecznej) – 50 g masła – 3 łyżki mleka – 1 łyżeczka oleju Czekoladę połamać na kawałki i wraz z pozostałymi składnikami umieścić w małym garnuszku. Z kolei garnuszek postawić na większym garnku z gorącą wodą tak, żeby nie dotykał do wody. Poczekać, aż składniki się rozpuszczą, dokładnie wymieszać i trochę przestudzić. Biszkopt przekroić na dwa placki. Dolny placek posmarować połową masy, wyrównać i polać polewą czekoladową (tylko tyle, żeby utworzyła się cienka warstwa). Następnie wstawić do zamrażalnika na kilka minut. Gdy polewa dobrze zastygnie, wyjąć, posmarować pozostałą masą i przykryć drugim plackiem. Całość oblać pozostałą polewą czekoladową i wstawić do lodówki (na całą noc lub dłużej). Ciasto najlepiej kroić nożem maczanym w gorącej wodzie. ...
emylax
Obserwuj

Zszywek: 59 · Obserwują ją: 796

Ostatnio dodane:

podoba mi się haha ;) haha iii...
Kisak90
Darłowo Obserwuj

Zszywek: 44 · Obserwują ją: 94

Ostatnio dodane:

xxx OMI - Cheerleader (Felix Jaehn Video Edit) Co powiecie na waniliową owsiankę z owocami? Jak dla mnie to wygląda pięknie i jest pyszna!!! ❤ kasza jaglana na mleku -> śniadanie mistrzów :-)
mgo
W Obserwuj

Zszywek: 6560 · Obserwują ją: 9394

Ostatnio dodane:

Domowy i Skuteczny Sposób na Czystą Toaletę ... Fototapeta - las w domu ...
anynou
Wrocław Obserwuj

Zszywek: 6309 · Obserwują ją: 9065

Ostatnio dodane:

... ... ... Pomidorowa sałatka z fetą i czosnkowym sosem
amanda6614
Obserwuj

Zszywek: 394 · Obserwują ją: 221

Ostatnio dodane:

neck :D ... xxx ,,,,,
misiak114
Szczecin Obserwuj

Zszywek: 319 · Obserwują ją: 736

Ostatnio dodane:

xxx złoto i brąz Po więcej jesiennych inspiracji zapraszam na curleymiki.blogspot.com Po więcej jesiennych inspiracji zapraszam na curleymiki.blogspot.com
AgnieszkaDziura
Obserwuj

Zszywek: 29 · Obserwują ją: 48

Ostatnio dodane:

Buty z koronką !! Składniki na spód:
biszkopty (podłużne lub okrągłe)

Tortownicę o średnicy 24 - 25 cm uszczelnić folią aluminiową. Biszkopty ułożyć na spodzie tortownicy.

Masa serowa:
700 g waniliowego serka homogenizowanego (typu 'Danio') lub gęstego jogurtu waniliowego 
250 ml śmietany kremówki
4 łyżki cukru pudru
2 czubate łyżki żelatyny
400 g truskawek + do dekoracji

Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodawać serek/jogurt cały czas miksując. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i wlać do masy serowej miksując na najwyższych obrotach. 

Na biszkoptach w tortownicy poukładać truskawki (jeśli są duże - przepołowić), wylać masę serową. Włożyć do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekorować truskawkami (na wierzch można również wylać galaretkę ).

Smacznego :) 144 wazon
artstudioweronka
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

Bukiet z Ferrero Rocher...mniam:) Karteczka zrobiona metodą quilingu na Roczek.
kasienka15a3
Bytów Obserwuj

Zszywek: 42 · Obserwują ją: 13

Ostatnio dodane:

biszkopt: 3 jaja 2 kopiaste łyżki mąki pszennej tortowej 1 łyżka (z górką) ciemnego kakao 4 kopiaste łyżki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 0,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli do białek poncz: 0,5 szklanki wody z sokiem z 1/3 cytryny 1 kopiasta łyżeczka cukru krem kakaowy: 400 gramów śmietany kremówki 2 kopiaste łyżki kakao 3 kopiaste łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny + 1/3 szklanki gorącej wody galaretka wiśniowa: 2 paczuszki galaretki wiśniowej 0.75 litra gorącej wody masa śmietanowa: 400 gramów śmietanki kremowej 30% 2 łyżki cukru pudru 80 gramów posypki cukrowej kolorowej (pałeczki) 3/4 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki gorącej wody warstwa niebieska: 2 paczki galaretki ametystowej (Wodzisław) 1 litr gorącej wody kleksy: 200 gramów śmietanki kremowej 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny + 4 łyżki gorącej wody reszta kolorowej posypki Biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek, dosypujemy szczyptę soli, ubijamy je na sztywno, potem dodajemy cukier i cukier waniliowy, miksujemy około minuty, następnie dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao, ucieramy do połączenia składników na średnich obrotach miksera. Kwadratową blaszkę o boku 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, wyrównujemy powierzchnię, wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy do "suchego patyczka", u mnie około 22 minut. Ciasto schładzamy, odrywamy od papieru (później będzie nam łatwiej kroić) i wkładamy znów z papierem do blaszki. Nasączamy ponczem (dość obficie). Teraz robimy krem kakaowy. Żelatynę dokładnie rozprowadzamy w gorącej wodzie, schładzamy do temperatury pokojowej. Śmietankę (dobrze schłodzoną) ubijamy na pół sztywno, dodajemy cukier puder, kakao, miksujemy krótko, tylko do połączenia składników. Do schłodzonej żelatyny dodajemy 2 łyżki masy, potem wlewamy całość do kremu i miksujemy na najszybszych obrotach do połączenia składników. Krem od razy wykładamy na biszkopt, wyrównujemy powierzchnię, wkładamy do lodówki do zastygnięcia. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, schładzamy, kiedy zaczną tężeć wylewamy delikatnie na zastygnięty krem kakaowy. Wkładamy ponownie do lodówki do zastygnięcia. Teraz zabieramy się za krem śmietanowy. Żelatynę dokładnie rozprowadzamy w gorącej wodzie, schładzamy do temperatury pokojowej. Śmietanę ubijamy na pół sztywno, dodajemy cukier puder, miksujemy króciutko. Żelatynę hartujemy jak poprzednio i łączymy z masą śmietanową, wsypujemy cukiereczki,... CARAMEL BROWNIE TOWER pychota Składniki: Masa czekoladowa Brownie: • 200 g gorzkiej czekolady 70% • 200 g masła • 3 jajka • 220 g drobnego cukru lub cukru pudru (można dać mniej) • 120 g mąki Masa karmelowa z mascarpone i orzeszkami ziemnymi: • 1/3 kostki masła • 1/2 szklanki cukru • 2 szklanki mleka w proszku • 100 g solonych orzeszków ziemnych • 250 g sera mascarpone Polewa karmelowa: • 1/3 kostki masła • 1/3 szklanki cukru • 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% • opcjonalnie - 4 pełne łyżki Glukozy (np. Delecty) oraz na wierzch: • 100 g solonych orzeszków ziemnych Przygotowanie: Orzeszki ziemne (200 g) wysypać na blaszkę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Zrumienić na jasno brązowy kolor (około 10 minut). Ostudzić. Zamiast w piekarniku, orzechy można też lekko zrumienić na patelni. Małą blaszkę o wymiarach 20 x 24 cm lub jeszcze mniejszą, wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. ( U mnie proporcje na tortownicę o średnicy 22cm) Masa czekoladowa Brownie: piekarnik nagrzać do 170 stopni. Roztopić czekoladę w rondelku razem z masłem, uważając aby nie podgrzać za bardzo masy, ostudzić. Jajka ubić na puszystą pianę razem z cukrem (około 10 minut), następnie wymieszać z ostudzoną masą czekoladową. Na koniec delikatnie połączyć z przesianą mąką. Masę wylać do przygotowanej blaszki i piec przez 25 minut. Masa karmelowa z mascarpone i orzeszkami ziemnymi: masło roztopić w rondelku z grubym dnem, wsypać cukier. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając drewnianą łyżką (około 15 minut). Uważać, aby nie przypalić masy. Gdy cukier zbrązowieje wlać 1/2 szklanki wody. Gotować przez chwilkę, aż zbrylony karmel ponownie będzie gładką, brązową masą. Trochę przestudzić i do jeszcze ciepłego wsypać mleko w proszku, zmiksować na gładką masę. Połowę (100 g) uprażonych orzeszków ziemnych drobno posiekać lub grubo zmielić w młynku do kawy. Dodać do ostudzonej masy karmelowej i wymieszać z serem mascarpone. Polewa karmelowa: karmel z masła i cukru przygotować jak powyżej: masło roztopić w rondelku z grubym dnem, wsypać cukier. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając (około 15 minut). Gdy cukier zbrązowieje, wlać śmietankę kremówkę. Gotować przez chwilkę aż masa nieco zgęstnieje i będzie gładka. Do trochę przestudzonej masy dodać Glukozę jeśli ją używamy, wymieszać i całkowicie ostudzić. Jeśli nie użyjemy glukozy, możemy nieco dłużej gotować masę i ewentualnie dosłodzić do smaku. WYKOŃCZENIE: Ostudzone Brownie prze... Prosta, bajecznie kolorowa sałatka z tuńczykiem. Dodam jeszcze, że bardzo smaczna:)) Składniki: 2 puszki tuńczyka 1 puszka czerwonej fasolki 1/2 puszki kukurydzy (lub mała puszka) 1 mała czerwona papryka 10dag żółtego sera 3 korniszony szczypiorek majonez sól, pieprz Tuńczyka, fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Paprykę, korniszony i ser pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. lekkie i kokosowe ptasie "mleczko" w wersji jogurtowej 

składniki:
400g jogurtu greckiego/naturalnego
4 łyżki cukru pudru
mała szklaneczka wiórków kokosowych
1/3 szklanki gorącej wody
3 łyżeczki żelatyny w proszku

Do miski przekładam jogurt i mieszam go aby rozluźnić masę. Przesiewam do tego cukier puder, mieszam dokładnie, kosztuję, jeżeli nadal jest dla Was za mało słodkie to dodawajcie po łyżeczce cukru pudru, aż uzyskacie odpowiedni poziom słodkości. Następnie przesypuję wiórki kokosowe, mieszam dokładnie i odstawiam na bok.Do 1/3 szklanki gorącej, przegotowanej wody przesypuję żelatynę i dokładnie mieszam aż się całkowicie rozpuści, odstawiam do ostygnięcia. Jak żelatyna jest już chłodna to przelewam ją do masy jogurtowej, stale ją mieszając. Przygotowuję naczynie, w którym będę chłodzić masę w lodówce, wykładam je najlepiej dwiema warstwami foli aluminiowej, dzięki temu łatwo wyjmiemy masę. Przelewam wszystko do formy, rozsmarowuję równo, od wierzchu przykrywam folią, żeby nie przeszło zapachami z lodówki i wstawiam do lodówki najlepiej na całą noc.Następnego dnia wyjmuję formę z lodówki, delikatnie wyjmuję folię aluminiową z masą, delikatnie odrywam ją od brzegów masy. Przygotowuję w dzbanku bardzo ciepłą wodę, w której będę moczyć nóż po każdym cięciu, dzięki temu wyjdą równe krawędzie. Odkrawam nierówne krawędzie a resztę kroję w kostkę ok 2x2cm. Przekładam na talerz i podaję, w razie co przechowuję w lodówce. Gotowe, smacznego :)
malakalaq
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 7701 · Obserwują ją: 31206

Ostatnio dodane:

Pączki pieczone w papilotkach Chleb z gara Ciasto wiewiórka Ciasta na Święta – najlepsze propozycje
julka_adamczuk
Krobica Obserwuj

Zszywek: 16 · Obserwują ją: 44

Ostatnio dodane:

<3. <3. Mel B - Ćwiczenia rozluźniające i rozciągające Mel B Trening na biust klatke piersiowa i plecy Back &amp; Chest
nati_7
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 20

Ostatnio dodane:

jest ciężko. ..&#039;.. gallantly.blogspot.com ...
xkarolina86x
Obserwuj

Zszywek: 306 · Obserwują ją: 62

Ostatnio dodane:

.com ... Śliczny balkon ....
Robyn1
Obserwuj

Zszywek: 143 · Obserwują ją: 14

Ostatnio dodane:

Smażony makaron z wołowiną
Składniki:
 
350 g makaronu jajecznego
3 łyżki oleju roślinnego
675 g steku wołowego
125 g kapusty
75 g kiełków bambusa
6 dymek
25 g fasolki szparagowej
1 łyżka ciemnego sosu sojowego
2 łyżki bulionu wołowego
1 łyżka wytrawnego sherry
1 łyżka jasnego brązowego cukru
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Sposób wykonania:
Makaron gotować we wrzącej wodzie około 3 minut po czym go odcedzić i przelać zimną wodą.
Następnie wrzucić go do woka z rozgrzanym olejem.
Smażyć około 2 minut po czym go wyjąć a do woka wrzucić wołowinę pokrojoną na cienkie paseczki i smażyć 3 minuty.
Po tym czasie dodać poszatkowaną kapustę, dymkę, kiełki bambusa oraz pokrojona na mniejsze kawałki fasolkę szparagową.
Całość dokładnie wymieszać i dodać sos sojowy, cukier oraz sherry.
Ponownie wymieszać i wrzucić makaron.
Połączyć składniki jeszcze chwilę podgrzewać.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki. CIASTO SHREK
Biszkopt:

 

* 4 duże jajka

* 4 łyżki cukru

* 4 łyżki mąki pszennej (niezbyt płaskie, ale też nie czubate)

* 1,5 łyżki budyniu waniliowego (proszek)

* 2 opakowania cukru wanilinowego 

* 1 szczypta soli     

 

Masa budyniowa:

 

* 900 ml zielonego soku Pysio 

* 3 budynie waniliowe bez cukru

 

Masa śmietanowa:

 

* 500 ml śmietanki 36% (kremówki)

* 2 galaretki agrestowe

* 2 łyżki cukru pudru

 

Dodatkowo:

 

* podwójne opakowanie ciastek typu Delicje 

* 1 galaretka agrestowa                

 

Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Do piany stopniowo dodajemy oba cukry i miksujemy na najwyższych obrotach miksera do chwili, aż piana będzie mocno błyszcząca.

Do piany dodajemy po 1 jajku i miksujemy kilka minut aby masa była puszysta. Na koniec wsypujemy mąkę przesianą z budyniem i mieszamy delikatnie łyżką, do chwili połączenia się składników.

Ciasto przelewamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blachy o wymiarach 24x28 cm i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 25 minut.

Kiedy biszkopt wystygnie, przygotowujemy masę budyniową. 

Budynie mieszamy ze szklanką soku. Resztę soku zagotowujemy w garnku i przygotowujemy budyń. Do czasu zgęstnienia należy go intensywnie mieszać trzepaczką aby nie powstały grudki.

Gorący budyń wylewamy na biszkopt i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. 

Dwie galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzątku i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. (Ciepła galaretka sprawi, że ... Drożdżowa gwiazda z nutellą :)

Składniki:

500 g mąki
2 jajka
180 ml mleka
60 g cukru
30 g masła
30 g świeżych drożdży
ponadto:

1 rozmącone jajko
nutella

Sposób wykonania:

Mleko podgrzać do temperatury pokojowej. Drożdże i 1 łyżeczkę cukru rozpuścić w 2 łyżkach mleka. Odstawić, by zaczęły pracować.

Mąkę przesiać przez sitko. Jajka ubić z pozostałym cukrem. Masło roztopić i dodać do mleka (mieszanina ma mieć temp. pokojową)

Do mąki dodać ubite jajka, drożdże i masło z mlekiem. Wyrabiać ciasto.

Wyrobione, elastyczne ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Powinno podwoić objętość.

Ciasto wyłożyć na stolnicę. Podzielić na 4 równe części. Każdą część cienko rozwałkować. Powinna mieć śr. ok 24 cm.

Pierwszy placek ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia formie do tarty. Posmarować go nutellą, pozostawiając nieco wolnej przestrzeni od brzegu.

Czynność powtórzyć z drugim i trzecim plackiem.

Na wierzch ułożyć ostatni krążek drożdżowy. Brzegi ciasta lekko docisnąć.

Ciasto pokroić jak tort, na 16 kawałków, pozostawiając nie naciętą część od środka. Każdy wycięty kawałek przekręcić 2 razy. Jeden kawałek w prawo, drugi w lewo, trzeci w prawo, czwarty w lewo itd (patrz na zdjęciu). Przekręcone kawałki połączyć po dwa brzegami. Przykryć ciasto i pozostawić do napuszenia.

Wierzch ciasta posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku (180C) ok 20 minut.

Smacznego :) :):)
Greeeyreality
Obserwuj

Zszywek: 29 · Obserwują ją: 13

Ostatnio dodane:

SPRZEDAM ! założone 3 razy!  
rozmiar 39 Otóż to :* ! Otóż to :*! No ! no ! no! 
Toca! Toca!
kocham <333 :* jest moc :D
TUNIA424
Obserwuj

Zszywek: 706 · Obserwują ją: 331

Ostatnio dodane:

Ciasto szpinakowe z truskawkami ... 360 g cukierków Werther's Original
500 g mleka zagęszczonego niesłodzonego
320 ml wody
270 ml (czyli około 215 g) spirytusu 95%

Cukierki wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Stawiamy na kuchence i bardzo lekko podgrzewamy. Nie chodzi o to żeby zagotować, po prostu w ciepłej wodzie cukierki się szybciej rozpuszczą. Stale mieszamy aż do rozpuszczenia cukierków. To bardzo mozolne zajęcie, może potrwać nawet z godzinę. Ale jeśli już będziemy mieli to za sobą to właściwie będzie koniec pracy. Po rozpuszczeniu cukierków czekamy aż masa nieco przestygnie, dolewamy mleko i spirytus i mieszamy przez chwilę. Przelewamy do butelek i zostawiamy na 2-3 dni żeby się smaki przegryzły. Po tym czasie likier jest gotowy do picia. ...
oleczaka7
Pępowo Obserwuj

Zszywek: 2269 · Obserwują ją: 4879

Ostatnio dodane:

.... ...(: Moja wymarzona ❤️❤️❤️❤️ ...
toshiba1609
Lipie Obserwuj

Zszywek: 21 · Obserwują ją: 31

Ostatnio dodane:

w razie pytań:
beejuu600@gmail.com w razie pytań:
beejuu600@gmail.com w razie pytań:
beejuu600@gmail.com w razie pytań:
beejuu600@gmail.com
qwer
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 6

Ostatnio dodane:

dfghbj C&amp;A jesień 2013 Peeling kawowy na zawalczenie cellulitu w miejscach gdzie objął nasze ciało. 
wykonanie: Parzymy kawę tak do połowy kubka odlewamy nadmiar wody pozostawiając fusy.
Dodajemy oliwkę z oliwek lub inną, cynamon lub imbir dla zapachu do momentu aż powstanie bardzo gęsta lub półpłynna masa. 
Następnie robimy peeling okrężnymi ruchami dłoni. Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami.
JestPysznie.pl
ada555
Obserwuj

Zszywek: 88 · Obserwują ją: 346

Ostatnio dodane:

Tom 1 cyklu " Quantum ". Tom 1 trylogii Quantum autorki powieści sprzedanych w 3 500 000 egzemplarzy M.S. Force po raz pierwszy w Polsce M.S Force po raz pierwszy w Polsce Niewinna nauczycielka i władczy największy gwiazdor filmowy świata. Marzenie milionów kobiet. Dlaczego wybrał właśnie ją? Natalie ma dwadzieścia trzy lata i ze wszystkich sił stara się odgrodzić od przeszłości. Kiedy była piętnastolatką, przeżyła tragedię i zawód. Odsunęła się od najbliższych i z uporem tworzy nową siebie: pogodną nauczycielkę, która po studiach przyjechała do Nowego Jorku. Stroni od mężczyzn, chodzi na długie spacery z psem. I właśnie podczas spaceru spotyka przeznaczenie – Flynna Godfreya, największego gwiazdora filmowego… pogryzionego przez jej psa. Od pierwszej chwili wiedzą, że to spotkanie zmieni wszystko. I od pierwszej chwili są świadomi, jak wiele ich różni. Ale namiętność przyciąga ku sobie skromną nauczycielkę i gwiazdora, w którego życiu jest tak wiele tajemnic. I prowadzi w świat gry zmysłów, jakiego ona sobie nie wyobraża… Tak... papierowe śnieżynki ...
karen0404
Kraków / Londyn Obserwuj

Zszywek: 491 · Obserwują ją: 357

Ostatnio dodane:

Ubijanie tłustej kremówki? Bezy z białek i cukru pudru? Zapomnij o tym! Jeśli chcesz jeść zdrowo i ze smakiem, szukaj roślinnych zamienników. Znakomicie w tym przypadku sprawdzi się mleczko kokosowe – po nocy spędzonej w lodówce będzie bardzo gęste, więc z powodzeniem da się ubić na sztywno. Można je wykorzystać do przygotowania kremu (zamiast bitej śmietany). Śmiało można również przygotować bezę… bez białek. Jak to możliwe? W tym przypadku potrzebna jest tzw. aqua faba, czyli woda ze strączków (np. z puszki po ciecierzycy czy fasoli). Jest ona bogata w białko i bez problemu się ubija! Kremem w cieście może być też zmiksowane awokado, np. z daktylami (najlepiej namoczonymi we wrzątku), masłem orzechowym, bananem, z dodatkiem kakao. soki oczyszczające Ziemniaki w marynacie jogurtowej   Składniki: - 1 kg młodych ziemniaków - 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego - 2 łyżki oleju + 2 łyżki na dno naczynia do pieczenia - 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki - 1 łyżka suszonego majeranku - ok. 1 łyżeczki soli - 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu - świeży rozmaryn   Przygotowanie:  Ziemniaki obieram (można je porządnie umyć szczoteczką) i kroję podłużnie na 4 części.   Mieszam marynatę: jogurt, olej, mieloną paprykę, suszony majeranek, sól i pieprz do smaku.   Mieszankę wykładam na ziemniaki i dokładnie wszystko mieszam, by każdy kawałek był pokryty przyprawami.   Na dno naczynia do pieczenia wlewam olej, wykładam ziemniaki, dodaję kawałki rozmarynu.   Piekę ok. godziny w temperaturze 210-220 stopni C. Najlepszy kurczak na świecie  Produkty: 4 piersi kurczaka bez kości i skóry 1/2 szklanki musztardy Dijon  1/4 szklanki syropu klonowego 1 łyżka czerwonego octu winnego sól i pieprz rozmaryn  Rozgrzej piekarnik do 170 stopni C W małej misce wymieszać musztardę, syrop, i ocet.  Umieść piersi kurczaka w naczyniu do pieczenia. Doprawić solą i dużą ilością pieprzu. Wlać mieszaninę musztardy na kurczaka. Upewnij się, że każda z piersi jest wysmarowana Piec przez około 30-40 minut.  Doprawić posiekanym rozmarynem.
kamci
Krasnystaw Obserwuj

Zszywek: 469 · Obserwują ją: 900

Ostatnio dodane:

Ed Sheeran - She, Lyrics ;c True. haah takakk <3 Marzenia <3
lichigo
Stoczek Obserwuj

Zszywek: 62 · Obserwują ją: 18

Ostatnio dodane:

BMW mmmm.... Stephen ;) ... ....
nayo
Obserwuj

Zszywek: 13 · Obserwują ją: 6

Ostatnio dodane:

xyz DIY ubrania ... ...
Anna85
Obserwuj

Zszywek: 245 · Obserwują ją: 55

Ostatnio dodane:

łatwo na każdy dzień sernik w 2 minuty Dłuższe i gęściejsze beige
zuziak233
Obserwuj

Zszywek: 32 · Obserwują ją: 10

Ostatnio dodane:

;-) ale fajny :-) <3.
oxenshi
... Obserwuj

Zszywek: 29 · Obserwują ją: 181

Ostatnio dodane:

kalendarz, organizer do wydrukowania :) (klik w zdjęcie) ideał :)) Najlepsze!
zewa
przyłęki Obserwuj

Zszywek: 47 · Obserwują ją: 18

Ostatnio dodane:

xdd ... ,,,dobre Koci kolczyk
karolcia69
sobibór Obserwuj

Zszywek: 21 · Obserwują ją: 45

Ostatnio dodane:

ładne ale trudne ... ... sukienka
kasia198919
Obserwuj

Zszywek: 1259 · Obserwują ją: 189

Ostatnio dodane:

teq słodziak ........ faszerowane papryki mięsem mielonym... pyszności
Claireclaire
Obserwuj

Zszywek: 155 · Obserwują ją: 1418

Ostatnio dodane:

bezglutenowe obiady lampion ... Jak Skakać na Skakance ♦ Instrukcje dla Początkujących
Polecam
bastka
Obserwuj

Zszywek: 237 · Obserwują ją: 35

Ostatnio dodane:

Joga w Domu z Basią Lipską - Siła i Elastyczność Joga w Domu z Basią Lipską - Detoks Ciała i Umysłu Joga W Domu Z Basią Lipską - Spokojny Sen Joga W Domu Z Basią Lipską - Rozbudź Ciało i Umysł
ania_k_l
Obserwuj

Zszywek: 60 · Obserwują ją: 11

Ostatnio dodane:

Pieczone pierogi ze szpinakiem i fetą Ciasto na ok. 20 pierogów: 150 g masła w temp. pokojowej 400 g ugotowanych mączystych ziemniaków 300 g mąki 1 łyżeczka soli 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia rozmącone jajko do posmarowania Wymieszać roztłuczone ziemniaki z masłem i pozostałymi składnikami i zagnieść ciasto. Jest bardzo przyjemne do zagniatania. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na czas przygotowania farszu. Składniki na farsz: 500 g szpinaku mrożonego (liście) 300 g sera feta 4 ząbki czosnku wyciśnięte sól & pieprz świeże zioła - oregano, szałwia, bazylia Rozmrozić szpinak na małym ogniu, odlać ew. wodę. Dodać utartą fetę i przyprawy oraz wymieszać dokładnie. Ostudzić farsz. Rozwałkować ciasto, niezbyt cienko i wycinać z niego kólka o średnicy mniej więcej 10 cm. Na każdy kawałek nałożyć łyżkę - sporą - i zlepić pierogi. Gotowe posmarować rozbełtanym jajkiem z dodatkiem ziół. Piec w temperaturze 200 stopni ok. 25-30 minut, aż będą ładnie przyrumienione. Można jeść także na zimno, więc to dobra propozycja na piknik - póki jeszcze czas. Odgrzewać w piekarniku, ewentualnie przykryte folią aluminiową. CIASTO JOGURTOWE 3 jaja 1 mały jogurt naturalny (150g) 1 łyżeczka cukru 4 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego . Wszystkie składniki zmiksować aż ciasto się napuszy. Wyłożyć formę papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Tarta z bananami i kremem budyniowym Składniki na spód: 350 g ciasteczek Hit kakaowe 100 g masła Składniki na krem budyniowy 400 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 2 duże żółtka 2 łyżki cukru 1 łyżka masła Dodatkowo: 300 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru 1 łyżeczka żelatyny 2 duże banany sok z 1 cytryny 20 g mlecznej czekolady Ciasteczka zmielić w blenderze, dodać roztopione masło i wymieszać aby powstał z ciasteczek „mokry piasek”, masę przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać wierzch i utworzyć z ciastek boki o wysokości 2 – 3 cm. Schłodzić w lodówce. W 200 ml mleka rozpuścić budyń, dodać żółtka, cukier i dokładnie wymieszać, resztę zagotować i wlać mieszaninę, zagotować, zdjąć z gazu. Budyń przełożyć do plastikowej miseczki, przykryć z góry folią spożywczą żeby nie pojawił się kożuch i odstawić do ostygnięcia. Kiedy będzie zimny utrzeć z łyżką masła i wyłożyć na ciasteczkowy spód. Banany pokroić w plasterki i wymoczyć dokładnie z każdej strony w soku wyciśniętym z cytryny i układać na wierzchu budyniu. Wstawić do lodówki na czas przygotowania bitej śmietany. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę z cukrem, dodać zimną żelatynę i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na banany, wyrównać z góry. Czekoladę rozpuścić, włożyć do foliowego woreczka, odciąć mały rożek i zrobić ozdobną kratę na wierzchu bitej śmietany. Placki jogurtowe z bananami Składniki (ok. 8-9 sztuk, 2 porcje): • 90 g mąki pszennej • 2 płaskie łyżki cukru • łyżeczka ekstraktu z wanilii* • łyżeczka proszku do pieczenia • łyżka oleju • 125 g jogurtu naturalnego • 1 jajko • szczypta soli • 1 duży banan lub 2 małe Do dekoracji: • 4 łyżki jogurtu naturalnego • 2 małe banany • 2 łyżki sosu czekoladowego • garstka wiórek kokosowych • cukier puder do posypania (1-2 łyżeczki) *niekoniecznie, ale m.in. to nadaje ładny, złoty kolor plackom Wykonanie: Banany/banana kroimy na plasterki. W misce miksujemy wszystkie składniki - jogurt, jajko, olej, cukier, przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia, szczyptę soli i ekstrakt waniliowy na gładką masę. Rozgrzewamy patelnię (np. naleśnikową lub inną z nieprzywierającą powłoką) na 1,5-2 mocy i nakładamy po 1-1,5 łyżki ciasta na jednego placka zachowując odstępy (maksymalnie na patelni 4 sztuki). Pierwszą stronę placków smażymy ok. 3-4 minut do ich wyrośnięcia i zarumienienia (w połowie smażenia pierwszej strony placka zatapiamy plasterki bananów). Przewracamy na drugą stronę i smażymy trochę krócej 2-3 minuty. Ściągamy z patelni i przygotowujemy kolejne placki (przed kolejną partią czyścimy patelnię np. gąbką lub papierowym ręcznikiem, aby placuszki nie przywierały). Wykładamy na talerze, dajemy jogurt, plasterki bananów, sos czekoladowy oraz wiórki kokosowe i wszystko razem obsypujemy cukrem pudrem.
masy
K-ów Obserwuj

Zszywek: 302 · Obserwują ją: 56

Ostatnio dodane:

Jacket potatoes – najprostsze pieczone ziemniaki Na płótnie. Podoba Ci się? Napisz. rakbis.biuro@gmail.com Babka kokosowa dla kokosowego fanatyka Przepis po kliknięciu w zdjęcie! Najłatwiejszy pasztet domowy
magdalen08
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 12

Ostatnio dodane:

... fajna
parabole_tancza
Obserwuj

Zszywek: 12 · Obserwują ją: 66

Ostatnio dodane:

chodziła bym:D koszule-,- ja chce tam teraz! podoba wam sie?;D