parazgaratv

Jesteśmy parą idealną czyli kucharz i cukiernik! Jeżeli szukacie ciekawych i prostych przepisów to zapraszamy!
parazgaratv
Moje tablice obserwuje 25 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Warszawa
Straszne i pyszne babeczki na halloween na naszym blogu! Czas zacząć klimat halloween z mini pizzami :) Przepis na naszym blogu. Dzisiaj na naszym blogu - para-z-gara.blogspot.com przepis na pyszne i chrupiące kurczaki :) Pamiętacie "baletki" z dzieciństwa? Najlepsze ciasteczka :) Zapraszam na przepis na bloga:
para-z-gara.blogspot.com W dzisiejszym wideo odcinku przepis na pyszną zupę krem z białych warzyw :)
asia29721
lublin Obserwuj

Zszywek: 76 · Obserwują ją: 310

Ostatnio dodane:

Sprzedam buty marki river island Sprzedam buty marki river island Nowa sukienka ONLY
kosztowała 120 wyceniam na 50 zł
L ale nadaje się na M Sukienka
new look
rozmiar 40 ale 38 też będzie ok
jandzia
Mielec Obserwuj

Zszywek: 82 · Obserwują ją: 74

Ostatnio dodane:

Ciasto Balladyna Baletki 3 jajka, białka i żółtka osobno 80 g drobnego cukru do wypieków 75 g mąki pszennej mak, do posypania gęsty dżem lub marmolada, do przełożenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać, odłożyć. Białka oddzielić od żółtek. Białka umieścić w misie miksera i ubić na sztywną pianę. Powoli i stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce (jak przy bezach - nie można wsypać cukru na jeden raz) i ubijać. Do ubitej masy bezowej dodać żółtka, ubić. Wsypywać powoli przesianą mąkę i delikatnie (naprawdę bardzo delikatnie) wymieszać przy pomocy szpatułki. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z okragłą tylką o szerokości 1 cm i wykładać na blachę (wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia) nieduże krążki, pozostawiając odstępy między ciastkami. Przed samym pieczeniem posypać makiem. Piec w temperaturze 180ºC przez około 10 minut, aż będą lekko złote. Często piekę je na macie teflonowej, której nie trzeba niczym smarować, ciastka idealnie odchodzą po upieczeniu. Wystudzić, przełożyć dżemem.   Polędwiczki wieprzowe w sosie whiskey polędwiczki wieprzowe, ok. 300 g sól morska, świeżo mielony kolorowy pieprz oliwa do smażenia szalotka, 1 duża czosnek, 2 ząbki świeże chili, 1 małe suszony tymianek, 1 łyżeczka whiskey, 75 ml śmietana kremówka 30%, 100 ml natka pietruszki, 1 mały pęczek Sposób przygotowania Polędwiczkę umyć, osuszyć i obrać z białych błonek. Pokroić w plastry o grubości 2 cm. Przyprawić solą i pieprzem. Wrzucić na patelnię i mocno zarumienić. Przewrócić na drugą stronę. Dodać drobno posiekaną szalotkę, czosnek, chili i tymianek. Kiedy mięso będzie ładnie zarumienione z obu stron wlać whiskey. Gotować 2-3 minuty. Następnie wlać śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Całość gotować około 5 minut do momentu, aż sos delikatnie zgęstnieje. Na koniec wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Jogurtowy deser na zimno (bez cukru)
Monia007
Kraków - den Haag Obserwuj

Zszywek: 657 · Obserwują ją: 221

Ostatnio dodane:

Sałatka meksykańska Król Imprezy ... ... Idealnie ;)
melluizakot
Ostrów Wielkopolski Obserwuj

Zszywek: 452 · Obserwują ją: 396

Ostatnio dodane:

halloween ... ... ///
ajam
Obserwuj

Zszywek: 26 · Obserwują ją: 189

Ostatnio dodane:

Babeczki musli z jogurtem i owocami - Wypieki Beaty tarta z brokułami dla NieAlergika All is vanity | Charles Allan Gilbert, 1892 Loop | Alex Andreyev
natalia143
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 39

Ostatnio dodane:

X-Turbo Spalanie - Ekstremalny Trening Odchudzający koncert wakacje Ma ktoś może pdf?