patrycja1987

hej
patrycja1987
Moje tablice obserwuje 894 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwujesz
 świdnica
Hahahaha xxD ... ... omg
inspiracjanazszywce
wszechświat który... Obserwuj

Zszywek: 542 · Obserwują ją: 1032

Ostatnio dodane:

tragedia brak słów Niebiański deser. Smak nie tylko dzieciństwa:) czasami Lubię sobie je zrobić...a wy? Ciasto Princessa Zebra - bez pieczenia Pyszny i prosty deser nie tylko dla zapracowanych. Składniki: (na formę 21 x 21 cm) masa kokosowa: 250 g miękkiego masła 150 g wiórków kokosowych 500 ml mleka 2 żółtka 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej (lub budyniu waniliowego) 2 płaskie łyżki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 50 g białej czekolady ponadto: duże opakowanie herbatników kakaowych (ok. 200 g) 1/2 słoiczka dżemu malinowego ( 120 g) wórki kokosowe do posypania Sposób wykonania: Zółtka utrzeć z połową cukru. Dodać obie mąki, 1/2 szklanki mleka i dokładnie zmiksować. Pozostałe mleko wlać do garnuszka, dodać cukier waniliowy i drugą połowę cukru. Doprowadzić do wrzenia. Na gotujące mleko wlać miksturę jajeczną. Całość zagotować mieszając, by nie powstały grudki. Tak powstały budyń gotować ok. 1 minuty. Garnuszek zdjąć z ognia, przykryć i odstawić do wystygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puch. Kolejno dodawać po łyżce budyniu i razem miksować, nie za długo, tylko do połączenia składników. Powinien powstać gładki krem. Do kremu wsypać wiórki i startą czekoladę. Całość wymieszać łyżką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na dnie ułożyć ściśle warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć 1/3 część kremu i równo rozsmarować. Na masie ułożyć kolejną warstę herbatników. Ciastka posmarować dżemem, a następnie drugą częścią kremu. Na kremie ułożyć ostatnią warstwę herbatników i posmarować je ostatnią częścią kremu. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na noc, by herbatniki dobrze zmiękły. Przed podaniem wyjąć nieco wcześniej z lodówki.
Shina02
Kato Obserwuj

Zszywek: 236 · Obserwują ją: 1378

Ostatnio dodane:

Rozgrzewka + 5000 kroków + plecy i klata z Mel B + brzuch z Mel B + rozciąganie = dobre samopoczucie ^^ Jutro znów 5k kroków a co do tego jeszcze się pomyśli :) A jak Wasze treningi? Wyznania Gejszy, uwielbiam. Mogłabym go oglądać codziennie ^^ Jeśli ktoś chce, posiadam :) Polecam bardzo! Wyznania gejszy, siadam za chwilę i czytam dalej. Bardzo mnie wciągnęło mimo, że dopiero zaczęłam :) Polecam!
hanka25091969
Ścinawa Obserwuj

Zszywek: 70 · Obserwują ją: 22

Ostatnio dodane:

obrus kolczyki kolczyki kolczyki
_cathtrine_
Zgierz Obserwuj

Zszywek: 13 · Obserwują ją: 6

Ostatnio dodane:

Sutaszowe kolczyki do kompletu Majowego Sunrise :)
sercem są szklane kosteczki, nad nimi 3 perełki w kolorze ecru. Całość oplata czeski sznurek Pega. Majówkowy Sunrise Grafika Grafika
kikab10
Sochaczew Obserwuj

Zszywek: 350 · Obserwują ją: 1933

Ostatnio dodane:

Żelowe mydełka DIY

Składniki;
100 ml mydła w płynie
100 ml gorącej wody
1 łyżeczka soli kuchennej
20g żelatyny Thrifted Transformations | Ep. 16 (DIY Romper) Składniki, 12 sztuk:
Ciasto:

•	125 g miękkiego masła
•	3/4 szklanki cukru
•	1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
•	2 jajka
•	1 i 1/4 szklanki mąki
•	1 łyżeczka proszku do pieczenia
•	1/2 szklanki mleka

Owoce:

•	24 czereśniowiśni, bez pestek (wiśni, czereśni, malin lub jeżyn, małych kawałków truskawek), po 2 do jednej babeczki
•	60 jagód (po 5 do jednej babeczki) lub borówek

Biała "pierzynka":

•	250 ml śmietanki kremówki 30%, bardzo zimnej
•	80 g gotowych małych bez (bezików)
•	około 100 g owoców: po połowie jagód i czereśniowiśni (lub wiśni, czereśni, malin, małych kawałków truskawek)

oraz: 12 sztuk papierowych papilotek (klasyczne, o pojemności 1/2 szklanki)

Przygotowanie:

    Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Utrzeć miękkie masło z cukrem i wanilią na białą i puszystą masę (miksować przez 15 minut). Dodawać po jednym jajku, jednocześnie dobrze je miksując. Wymieszać na jednolitą masę z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia (można mikserem na małych obrotach), dodając ją łyżkami na przemian z wlewanym mlekiem.
    Ciasto nałożyć do papierowych papilotek umieszczonych w blaszce z wgłębieniami. Ciasto będzie zajmować ponad połowę objętości papilotki.
    Do każdej babeczki wcisnąć w środek po dwie czereśniowiśnie (wiśnie, czereśnie, maliny, jeżyny lub małe kawałki truskawek) oraz po 5 jagódek (lub borówek).
    Piec przez 20 minut w 160 stopniach i kolejne 10 minut w 170 stopniach, lub do czasu aż wierzch babeczki się zrumieni, a środek będzie upieczony (sprawd... mini serniczki
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY