promyczek84

promyczek84
Moje tablice obserwuje 52 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
... ... Buty Gzymsy modernistyczne są idealnym elementem dekoracyjnym każdej elewacji. Ponadto, chronią budynek przez opadającą wodą deszczową. . ♥ . Moja choineczka
piesek1
Obserwuj

Zszywek: 1157 · Obserwują ją: 895

Ostatnio dodane:

... ,                  ,,,,,,,,,,,,,,, ;;;;;;;;;;;; kkkkkkkkkkkkkkkkkk
mann_a
ocypel Obserwuj

Zszywek: 68 · Obserwują ją: 50

Ostatnio dodane:

hortensja schody kuchnia wyspa toaletka
kinga0405
Aleksandrów Obserwuj

Zszywek: 697 · Obserwują ją: 2132

Ostatnio dodane:

... Komedia/akcja

Prezydent pogromca Afrojack & Martin Garrix - Turn Up The Speakers (Official Music Video) Mark Ronson - Uptown Funk ft. Bruno Mars
agaczechowicz
Iława Obserwuj

Zszywek: 3933 · Obserwują ją: 30012

Ostatnio dodane:

Mniam!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie. drzemka Sałatka "Wenecja"

Przepis:

400 g piersi z kurczaka;
300 g pieczarek;
200 g suszonych śliwek;
200 g sera;
3-2 ziemniaki;
2-3 jaja;
1 ogórek(świeży albo kiszony);
majonez

Spoczątku układamy suszone śliwki, smarujemy majonezem, a następnie układamy pokrójoną pierś z kurczaka i znow smarujemy majonezem. Ziemniaki gotowane potrzebne pokrojć na drobne kawałki i dodać majonez. Następnie dodać pieczarki (mogą być smażone albo konserwowane); je nie smarujemy majonezem a dodajemy ztarte jaja oraz ser, i delikatnie układamy pokrójony ogórek. Galaretka jarzynowa - Kresy24.pl - Wschodnia Gazeta Codzienna
Galaretka jarzynowa

Składniki: 200 g marchwi, 200 g zielonego groszku, 350 g ziemniaków, 200 g szynki, 2-3 jabłka, sok cytrynowy, 6 łyżek majonezu, 3 łyżki śmietany, 150 ml rosołu, 5 jajek, 20 g żelatyny, sól, pieprz, musztarda.

Jajka ugotować i obrać. Ziemniaki z marchwią ugotować i pokroić w kostkę. Jabłka pokroić w drobną kostkę i skropić cytryną. Wymieszać jarzyny z jabłkiem i dodać sos. (Do sosu dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, sól i pieprz).

W gorącym rosole rozpuszczamy żelatynę, zostawiamy do ostygnięcia i dodajemy do jarzyn. Formę wyściełamy folią, układamy gotowane jajka, jarzyny i zalewamy przygotowaną masą. Na noc galaretka jarzynowa powinna zostać wstawiona do lodówki. Do stołu ładnie udekorować

Źródło: kresy24.pl
omomom21
Obserwuj

Zszywek: 591 · Obserwują ją: 731

Ostatnio dodane:

Bogaty Jabłecznik z Orzechami. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. pyszności ❤ 
1 warstwa to galaretka malinowa, rozpuszczona w 350 ml wody, po przestudzeniu odlałam pół szklanki do warstwy różowej a do pozostałej części galaretki dodałam ok 150 g malin. Warstwa kolejna:
390 g zmiksowanego i napowietrzonego jogurtu naturalnego gęstego Bakoma zmiksowałam z 2 łyżeczkami cukru pudru i rozpuszczoną żelatyną (4 listki żelatyny namoczyłam przez 5 minut w wodzie, odcisnęłam i rozpuściłam w kąpieli wodnej, (bez gotowania), wlałam łyżkę jogurtu, wymieszałam, potem kolejną i pozostały jogurt zblendowałam ponownie aż pojawiły się pęcherzyki powietrza). To czysto jogurtowa warstwa, z niej odlewamy pół szklanki, dodajemy ok. 80 g przetartych przez sito malin i pół szklanki galaretki malinowej, którą wcześniej odlaliśmy, miksujemy Przelałam do szklanek przy pomocy lejka zrobionego z plastikowej butelki, które umieściłam w pudełku pod kątem. Schłodziłam ok.20 minut. Warstwy wylewałam naprzemiennie po uprzednim zastygnięciu, zmieniając kąt. Szklanki odkładałam do zamrażarki co przyspieszyło tężenie (to proporcje na duże porcje)❤ Szybkie Kokosanki,przygotujesz je dosłownie w 10 min. Tort bezowy z kremem kawowym
DO GÓRY