renb

Lubię zajmować się wszystkim po trochu!!!! Najbardziej lubię sprawdzać nowe przepisy.
renb
Moje tablice obserwuje 20936 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Gdzieś tam
Jajeczka szyszki . Ciasto   z masą   pistacjową  i  wiśniową   frużeliną Tort Tort  bezowy   z  masą  karmelową Tort z bezą
ropucha1980
Wierzchy,... Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

Jeśli podobała Wam się Niezgodna lub Igrzyska Śmierci, to te książki też są na pewno dla Was :). Jeśli potrzebujecie tytuł którejś z nich po polski, to dajcie znać. ławka z krzeseł wystrój Wielkanocny :) króliczek ;)
madlenka7210
Obserwuj

Zszywek: 1011 · Obserwują ją: 109

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
asia29721
lublin Obserwuj

Zszywek: 76 · Obserwują ją: 316

Ostatnio dodane:

Sprzedam buty marki river island Sprzedam buty marki river island Nowa sukienka ONLY
kosztowała 120 wyceniam na 50 zł
L ale nadaje się na M Sukienka
new look
rozmiar 40 ale 38 też będzie ok
malgoska727
Obserwuj

Zszywek: 97 · Obserwują ją: 10

Ostatnio dodane:

... CIASTO BŁOTA MISSISIPI Łopatka peklowana, parzona, do chleba  

czas przygotowania : 10 minut + 3x5 min. gotowania + 36 godzin chłodzenia
składniki : 
ok. 1,5 kg chudej łopatki wieprzowej b/k
3 łyżki majeranku 
1 łyżka pieprzu ziołowego 
1 łyżeczka soli 
3 ząbki czosnku 

MARYNATA - ok. 1,5 l wody 
3 liście laurowe 
3 ziela angielskie 
2 łyżki soli peklowej 
2 łyżki soli kamiennej

DO GOTOWANIA - 1,5-2 l wody 
3 liście laurowe 
3 ziela angielskie 
4-6 dużych ząbków czosnku






sposób przygotowania :  mięso opłukałam i osuszyłam. Ostrym nożem usunęłam większość tłuszczu i jakieś odstające przy brzegach kawałki. Natarłam czosnkiem roztartym z odrobiną soli, majerankiem i pieprzem. Związałam mięso sznurkiem kuchennym formując zgrabny kawałek. Ułożyłam mięso w dużej, szklanej misie i odstawiłam do lodówki

W garnku zagotowałam ok. 1,5 l wody. Dodałam 2 czubate łyżki soli kamiennej, 2 łyżki soli peklowej, 3 liście laurowe i 3 kulki ziela angielskiego. Pogotowałam chwilę i ostudziłam. Zimną zalałam mięso w misie, przykryłam i zostawiłam w lodówce na 24 godziny. Co kilka godzin przekręcałam mięso żeby równo się marynowało.

Po 24 godzinach, chociaż czas peklowania można przedłużyć o kolejne 12-24 godziny, wyjęłam je z zalewy. W szerokim garnku - takim żeby było włożyć kawałek mięsa bez wciskania go - zagotowałam ok. 1,5-2 l wody. Wrzuciłam następne 3 liście laurowe i 3 kulki ziela angielskiego oraz kilka dużych, grubo pokrojonych ząbków czosnku. Do wrzątku włożyłam łopatkę i gotowałam 5 minut. Wyłączyłam ogień pod garnkiem, ale nie wyjmowałam mięsa tylko zostawiłam je pod przykryciem aż zupełnie wystygło. Po 12 godzinach zagotowałam całość ponownie i gotowałam 3 minuty od momentu zawrzenia. Znów zostawiłam mięso w wodzie aż wszystko wystygło. Proces zagotowania i studzenia powtórzyłam jeszcze raz, po kolejnych 12 godzinach. Po tym ostatnim studzeniu wyjęłam mięso bo było już gotowe.

Peklowaną, parzoną łopatkę podałam jak wędlinę - pokrojoną w plasterki. Jest pyszna - bardzo soczysta i smakowita. Koniecznie zróbcie sobie taką w domu Kokosowe ciasto z jagodami
Angelfryz
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 10

Ostatnio dodane:

włosy cieniowane od góry #tatuaż#tatuażdlakobiety Sernik krówkowy Ciasto Śnieżny puch Składniki: (na blaszkę 24x24 cm) Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 2 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szkl mleka 2 galaretki (u mnie agrestowe, mogą być również cytrynowe) 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser, krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę strumyczkiem wlewać do masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą. Masę śmietanowo-serową wylać na herbatniki. Schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować kokosową posypkę: Masełko stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się zarumieni. Ważne, by nieustannie mieszać, by wiórki się nie przypaliły. Ostudzoną posypką kokosową posypać Śnieżny puch.
kz1
Polska Obserwuj

Zszywek: 881 · Obserwują ją: 554

Ostatnio dodane:

Najstarsza książka na świecie. Rodzaje chleba na świecie. Jaka jest różnica między równikiem a równoleżnikiem? W jakich miejscach na świecie można zobaczyć pingwiny?
ilip42
Obserwuj

Zszywek: 272 · Obserwują ją: 39

Ostatnio dodane:

Jabłkowa Fantazja Świąteczne Dekoracje z Papieru – Najlepsze Propozycje na Świąteczne DIY Składniki:
1 zupka chińska 
3 jajka ugotowane na twardo
1 puszka kukurydzy
1 papryka czerwona
1 cebula
250 g. szynki 
4 ogórki korniszony
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Wykonanie:
Makaron z zupki pokruszyć do miseczki, dodać dołączone przyprawy.
Zalać wrzątkiem, tylko tyle żeby przykryło makaron.
Przykryć talerzykiem i zostawić do napęcznienia.
Jajka, szynkę i warzywa pokroić w kostkę. Dodać odsączoną kukurydzę.
Wsypać przestudzony makaron, przyprawić solą i pieprzem, na koniec dodać
majonez i jogurt. Wymieszać i wstawić do lodówki . #sałatka #makaron wykształcenie to nie wszystko
teresa24
Obserwuj

Zszywek: 21 · Obserwują ją: 6

Ostatnio dodane:

Ciasto Stefanka - Wypieki Beaty Pyszne kotlety z krakersami z piekarnika. Polecam! Domowe jagodzianki – przepis idealny! Obłędne Tartaletki z owocami!
Doris89
Polska Obserwuj

Zszywek: 4323 · Obserwują ją: 308

Ostatnio dodane:

.... Warstwowa sałatka surimi Powieść powinna trafić w gusta fanów kryminałów, którzy lubią rozplątywać skomplikowane supły fabuły, ponieważ jest pełna nieoczekiwanych zwrotów akcji, a zakończenie zaskoczy niejednego czytelnika. Losy bohaterów, nie tylko Eriki i Patrika, są opisane w taki sposób, że chce się ich lepiej poznać. Wątki miłosne nie są przesłodzone i przekolorowane. To wszystko sprawia, że ciężko oderwać się od tej książki. Wciąga aż do ostatniej strony! Sałatka rukolanka
Paulina_Chuda
Bystrze Obserwuj

Zszywek: 9 · Obserwują ją: 7

Ostatnio dodane:

Cudowny rysunek Rozpuszczone najlepiej nadadzą sie do sukni ślubnych do tego wianek lub tiara Uśmiech Pole zielone i ładne
nikkii23
Obserwuj

Zszywek: 2159 · Obserwują ją: 707

Ostatnio dodane:

Bestsellerowy thriller psychologiczny dla fanów "Kobiety w oknie" i "Za zamkniętymi drzwiami". Beth Murphy ucieka… Z nowym wyglądem, nazwiskiem i miejscem zamieszkania. Przemyślała swój plan wyjątkowo starannie. Ma świadomość, że wystarczy jedna mała wpadka, by jej skłonny do przemocy mąż trafił na jej ślad. Kilkaset kilometrów dalej, Jeffrey wraca do domu po służbowej podróży i odkrywa, że jego żona, Sabine, zniknęła. Wszystkie poszlaki wskazują na to, że doszło do popełnienia przestępstwa. Jedno jest pewne, ktoś kłamie, a prawda w końcu wyjdzie na jaw. Gdzie jest Sabine? I kim właściwie jest Beth? Co łączy te dwie kobiety? "Ostatnie dziesięć lat nauczyło mnie, że nie wolno nikomu ufać. Nawet tym, których powinniśmy obdarzyć największym zaufaniem." Powyższy opis pochodzi od wydawcy. #kimberlybelle #idealnazona Mroczna historia człowieka, który nadzorował tajne eksperymenty CIA z narkotykami, truciznami i kontrolą umysłów. Chemik Sidney Gottlieb sprawiał wrażenie łagodnego, zrównoważonego i oddanego nauce badacza. Kiedy CIA powierzyło mu tajny projekt MK-Ultra, poświęcony metodom kontrolowania ludzkiego umysłu, ujawniła się jego prawdziwa natura. Kierował testami w tajnych więzieniach na trzech kontynentach. Uczył się od nazistów eksperymentujących na jeńcach w obozach koncentracyjnych i dorównywał im okrucieństwem. Jego badania były niczym eksperymenty z serialu Stranger Things. Wykorzystywał do nich bezdomnych, jeńców, upośledzone dzieci i własnych kolegów z pracy. W San Francisco zwabiał ludzi na imprezy, gdzie prostytutki podawały im LSD. W ten sposób narkotyk trafił z laboratoriów CIA na ulice amerykańskich miast. Gottlieb był głównym dostarczycielem trucizn dla CIA. Z jego laboratoriów wychodziły pigułki i mikstury, które miały zlikwidować największych wrogów Ameryki z czasów zimnej wojny. W zamrażarce trzymał 11 gramów trucizny tak skoncentrowanej, że wystarczyłaby do zabicia 55 tysięcy osób. Wymyślał też gadżety, dzięki którym agenci specjalni mieli dyskretnie i bez śladu eliminować przeciwników. Według prasy Gottlieb był „wszystkim, co można by sobie wymarzyć u szalonego naukowca w tandetnej powieści o CIA, tyle tylko, że żył naprawdę”. Stephen Kinzer odsłania przed nami najmroczniejszy rozdział amerykańskiej historii, w którym splatają się losy CIA, nazistowskich zbrodniarzy i dzieci kwiatów. Ta książka to fascynująca opowieść o „najbardziej szalonym spośród szalonych naukowców” i zbrodniczych działaniach, które inicjował rząd USA. „Doktor Śmierć” i „oficjalny truciciel USA” był odpowiedzialny za morderstwa, tortury i eksperymenty na ludziach oraz popularność LSD w latach 60. „Książka Kinzera jest jak film Tarantino, który powinien powstać: mieszanina chorego humoru, bezsensownej przemocy, tabloidowych postaci i zwykłego amerykańskiego marnotrawstwa”. „The New Yorker” #doktorsmierc #kinzer Siedem lat temu biznesmen Phillip Petersen zniknął bez śladu podczas podróży do Ameryki Południowej. Od tamtej pory Sarah wychowuje ich syna samotnie. Pewnego dnia kobieta otrzymuje wiadomość, że jej mąż żyje. Powrót Phillipa, domniemanej ofiary porwania, wywołuje ogromne zainteresowanie mediów. Sarah ma sprzeczne uczucia –  już uporała się z przeszłością i nauczyła żyć na nowo. Jak będzie wyglądała jej przyszłość po powrocie męża? Sprawa staje się jeszcze trudniejsza, gdy z samolotu wysiada mężczyzna, który… nie jest tym, za kogo się podaje. Człowiek udający jej męża grozi Sarah – jeśli go zdemaskuje, może stracić wszystko – męża, dziecko, życie... #prawda #melanieraabe Zapiekanki serowe :)
martynastefanska
Obserwuj

Zszywek: 150 · Obserwują ją: 289

Ostatnio dodane:

#cytat#życie #cytat#życie #razem#wsercu #miłość#związek
k167424ar
lublin Obserwuj

Zszywek: 57 · Obserwują ją: 538

Ostatnio dodane:

zameczek lusia  moja  kitusia lalusia bardzo się cieszę że mogłam sobie we Francji spędzić trochę czasu bo przez to bardzo dużo się nauczyłam jeżeli chodzi o kulturę innych państw po prostu uwielbiam wiosna i lato no to jest mój dzień który uwielbiam lato wiosna i ta buzia radosna
czarnamamba13
London Obserwuj

Zszywek: 1552 · Obserwują ją: 7398

Ostatnio dodane:

Babeczki czekoladowe ... ... ...
stmi
Obserwuj

Zszywek: 3676 · Obserwują ją: 164

Ostatnio dodane:

#home #design #wood #inspiration Miodowe ciasteczka z cynamonem i imbirem :) przepis już na blogu. Przepis na pyszne ciasto drożdżowe z ulubionym dżemem. 

Przepis - klik w zdjęcie. ♥ Tarta! :D
magda991
Obserwuj

Zszywek: 54 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

.... Modne Fryzury na Co Dzień – TOP 25 Ciekawych Propozycji Na Modną Fryzurę w 5 Minut! Wiosenna stylizacja z satynowym topem ...
ana01
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Budyniowiec na herbatnikach
Lobuziaraaa
<3 Obserwuj

Zszywek: 117 · Obserwują ją: 61

Ostatnio dodane:

.... .... ... ....
anka06126
Obserwuj

Zszywek: 48 · Obserwują ją: 19

Ostatnio dodane:

Placek imieninowy z owocami,galaretką i śmietaną

biszkopt z 5 jaj biały
biszkopt z 5 jaj kakaowy
dżem z czarnej porzeczki 1 szt
galaretki 2 cytrynowe 2 szafirowe
jabłka 0,5 kg pokrojone w dosyć drobną kostkę
brzoskwinie 3 szt /duze/
śmietana kremówka 0,5 l
cukier /0,5 szkl do jabłek i 2 łyżki do galaretki/
3 łyżeczki żelatyny
woda 3,5 szkl
Galaretki szafirowe rozpuścić w 3 szkl wody dodać 2 łyżki cukru, odstawić do stężenia
Jabłka pokroić włożyć do garnka dodać 0,5 szkl wody chwilę pogotować aby zmiękły ,zdjąć z ognia wsypać galaretki /2 cytrynowe/ dokładnie wymieszać/jeżeli jabłka kwaśne dodać do smaku cukier/
W 3 łyżeczkach wody rozpuścić żelatynę
Śmietanę ubić dodać rozpuszczoną żelatynę i 1/3 szafirowej /gęstniejącej/ galaretki
Biszkopty /biały i ciemny/ przekroić na dwie części
1-kakaowy posmarować dżemem położyć jasny biszkopt
2-wylać jabłka z tężejącą galaretką położyć biszkopt kakaowy
3-śmietana z galaretką na to jasny biszkopt
4-posmarowac wierzch biszkopta pozostałą śmietaną
ułożyć brzoskwinie pokrojone na kawałki zalać pozostałą galaretką włożyć na 2 godz. do lodówki
SMACZNEGO Inspiracja: orbita
Składniki na biszkopt makowy:

- 3 jaja
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki cukru
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 40 g suchego maku

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodac cukier żółtka, zmiksować. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie połączyć. Wsypać mak, wymieszać. Wylać do blaszki ( 15x25 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 25 minut w 180 st. C. Wystudzić, przekroić na 2 blaty. Można dowolnie naponczować.

Składniki na biszkopt jasny:

- 2 jaja
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki cukru

Upiec jasny biszkopt w takiej samej blaszce jak biszkopt makowy.

Składniki na masę budyniową:

- 2 szklanki mleka
- 1 opakowanie budyniu śmietankowegowaniliowego bez cukru

- 2 łyżki cukru
- 200 g masła
- 2 łyżki cukru pudru

Proszek budyniowy i cukier rozmieszać w 1/2 szklanki mleka, resztę mleka zagotować. Na gotujące się mleko wlać mieszankę budyniową, pogotować do zgęstnienia. Wystudzić.

Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierając, dodawać po łyżce zimny budyń.

Składniki na masę truskawkową:

- 500 g truskawek + 1/2 szklanki wody
- 1 galaretka truskawkowa
- 1 budyń śmietankowy + 1/4 szklanki wody
- 1/2 szklanki cukru

Truskawki zagotować z cukrem i 1/2 szklanki wody, rozdrobnić na miazgę, wsypać suchą galaretkę, wymieszać.

Budyń rozprowadzić w 1/4 szklanki wody, wlać do masy truskawkowej, pogotować do zgęstnienia, wystudzić.

Przełożenie:

Biszkopt makowy - masa budyniowa - masa truskawkowa - masa budyniowa - biszkopt jasn... Biszkopt pieczony według tego przepisu jest genialny i co istotne nigdy mnie nie zawiódł. Zawsze wychodzi równiutki, mięsisty i równocześnie puszysty...idealny. Aby osiągnąć taki efekt wystarczy część mąki pszennej zastąpić ziemniaczaną ( co znacznie zmniejszy zawartość glutenu w cieście i spowoduje, że będzie ono miało bardziej delikatną strukturę) i zrezygnować z dodatku proszku do pieczenia (dzięki temu biszkopt nie opadnie po upieczeniu). Zarówno w wersji jasnej jak i kakaowej(wystarczy 2-3 łyżki mąki pszennej zastąpić kakao) BISZKOPT stanowi świetną podstawę tortów, a także ciast z galaretką, owocami czy bita śmietaną. Za każdym razem pozwala stworzyć coś naprawdę wyjątkowego. P-O-L-E-C-A-M

SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 23-24 cm (upieczony biszkopt kroimy na 3 blaty) lub
na foremkę o wymiarach 21/30 cm (upieczony biszkopt kroimy na 2 blaty):

7 jajek
1 szklanka drobnego cukru do wypieków
1 szklanka mąki pszennej tortowej
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej

WYKONANIE:

Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową!
Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy.
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170༠C - bez termoobiegu.

Do szklanej miski przesiewamy mąkę pszenną i ziemniaczaną. Mieszamy.
Żółtka oddzielamy od białek.
Białka ubijamy na wysokich obrotach miksera. Pod koniec ubijania stopniowo łyżka po łyżce dosypujemy cukier.
Kiedy ubita piana będzie sztywna i lśniąca zmniejszamy obroty miksera na najniższe i małymi porcjami dolewamy roztrzepane żółtka.
... Potrzebne:
3 smaki galaretki
Blachy z dołkami (takie jak na muffiny)
Jak zrobić?
Włóż szklanki do blachy z dołkami tak, aby była krzywo, ale żeby się nie przewróciła !!
Nalewaj pierwszą warstwę galaretki do szklanek i włóż do lodówki, aby szybciej zastygły.
Wlej 2 warstwę i również włóż do lodówki.
 Wlej ostatnią (można już na prosto), włóż do lodówki i gotowe ;)
bestann
Obserwuj

Zszywek: 347 · Obserwują ją: 1258

Ostatnio dodane:

dziewczyny HELP!! 
Mam 2 wesela w najbliższym czasie. i stąd moje pytanie. gdzie kupujecie sukienki? polecacie jakaś stronę? szczerze mam dość zalando i szukam jakich fajnych stronek. Dziękuję❤ Pięknie ❤ wieczór idealny ❤ O Jejku *.* chciałabym ❤
Mari113
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

*** Chcę wam pokazać pomysł na nudę i wolny czas.Mam nadzieje że przyda się to wam.Pozdrawiam❤️.
Smykol
Obserwuj

Zszywek: 3 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Bananowiec (biszkopt z masą bananową oraz bananami i galaretką) Pizza bez piekarnika, bo z patelni! FIT Sernik na Zimno – TOP 12 Pysznych Przepisów na Zdrowy Deser
mysza16
Grudziądz Obserwuj

Zszywek: 69 · Obserwują ją: 194

Ostatnio dodane:

PAN FRIED CINNAMON BANANAS Jestem totalnie oczarowana tymi ciasteczkami. Są przeurocze, smaczne, a dodatkowo ich fotografowanie to niesamowita frajda Widzę, że powoli zaczynacie buszować w zakładce „Boże Narodzenie” – myślę, że te ciacha nadają... kiss. no.
marta_ign1995
Obserwuj

Zszywek: 9 · Obserwują ją: 221

Ostatnio dodane:

haha fajne:D KOGO TO DENERWUJE??? gdy brak pomysłu na prezent... :) tattoo
Kachna1253
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 16

Ostatnio dodane:

... boski tatuaż na biodrze pierniczki
madzinqa
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

I znowu torcik inaczej.
SOPSI
Częstochowa Obserwuj

Zszywek: 221 · Obserwują ją: 1376

Ostatnio dodane:

Uszyta bluza dla pupila ❤️ Chcesz również stworzyć taką dla swojego ? Zapraszam na kanał Sopsi na YouTubw Nowy film na YouTube ✂️ More in YouTube ✂️ Nowy film na YouTube ✂️
ZieloneChmury
Obserwuj

Zszywek: 5607 · Obserwują ją: 6562

Ostatnio dodane:

✨✨✨✨ ... <33 Portofino – przepis na drink Składniki: 50 ml wódki 150 ml soku pomarańczowego 20 ml likieru Blue Curacao Sprite do dopełnienia lód Przygotowanie: Wódkę i sok wstrząsam w shakerze z kostkami lodu. Przelewam do szklanki na lód, dopełniam Spritem, a na koniec wlewam jeszcze likier Blue Curacao.
Mango123321
lublin Obserwuj

Zszywek: 69 · Obserwują ją: 106

Ostatnio dodane:

omnom♡ pumpkin spice latte mojego przepisu mniami;**♡♡♡ polecacie jakieś fajne filmy? (różne gatunki)piszcie w komentarzach plis!♡ lol
ArtystycznyAzyl
Wodzisław Śląski Obserwuj

Zszywek: 15 · Obserwują ją: 3

Ostatnio dodane:

Strona na fb: Artystyczny Azyl - Handmade Czerwień :)
Strona na fb: Artystyczny Azyl - Handmade W malinowym kolorze:) 
Zapraszam na stronę na fb: Arystyczny Azyl - Handmade Zapraszam na stronę na fb: Artystyczny Azyl - Handmade
madzitka23
Obserwuj

Zszywek: 746 · Obserwują ją: 114

Ostatnio dodane:

... Idealnie /// ... ...
tutikowo
Obserwuj

Zszywek: 55 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Ser domowy w smaku przyppomina ser Koryciński. Bazyliszki - ciasteczka czekoladowo-migdałowe Kiełbasa w słoiku Puchate bułeczki z dżemem
Prowincjuszka
Sopot Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 21

Ostatnio dodane:

Witam serdecznie!

Gdzie można teraz kupić ładną  papeterie, koperty oraz zeszyty np w kratkę z ozdobnymi kartkami?
rubellca
Obserwuj

Zszywek: 5 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

Jestem totalnie oczarowana tymi ciasteczkami. Są przeurocze, smaczne, a dodatkowo ich fotografowanie to niesamowita frajda Widzę, że powoli zaczynacie buszować w zakładce „Boże Narodzenie” – myślę, że te ciacha nadają... Rosyjskie pieczone pierożki Zdrowy Kebab w Wersji FIT: 10 Pysznych Przepisów Ciasteczka orzeszki z kremem orzechowym
ola130091978
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 44

Ostatnio dodane:

ekstra taboret do malego przedpokoju
MariszkaBa
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Pomysł na przekąskę. eyes ....:) Sernik  który  zawsze wychodzi .
Sernik zebra... Pomysł na ciasto które każdemu wychodzi :) Składniki: 1 kg.mielonego sera z wiaderka, 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku, 3 łyżki kakao. Ser przekładam do miski i miksuję dokładnie dodając stopniowo po jednym jajku, cukier i proszek budyniowy. Masę dzielę na dwie części, do jednej daję kakao i mieszam. Keksówkę o wym.23x10cm wykładam papierem do pieczenia i na przemian łyżką wykładam masy jasną i ciemną. Keksówkę daję do większej blaszki, wypełnionej do połowy wodą (woda powinna sięgać przynajmniej do 1/3 keksówki. Wcześniej dobrze jest sprawdzić czy blaszka nie przecieka). Całość piekę w temp. 160 stopni ok. 1 godz, następnie zwiększam temperaturę do 170 stopni i piekę jeszcze 20min. Usuwam blaszkę z wodą, a foremkę z sernikiem trzymam w piekarniku do przestudzenia. Sernik trzymam w lodówce. Smacznego!
sylwia10
Nowa Dęba Obserwuj

Zszywek: 7 · Obserwują ją: 88

Ostatnio dodane:

Ciasto milky way bez pieczenia - Jak zrobić - Smakowite Dania kochany tata;P Co myslicie o klasycznych szpilkach do slubu? a nawet troche nizszych bo przeciez wazna wygoda;p moje psiuniee