renb

Lubię zajmować się wszystkim po trochu!!!! Najbardziej lubię sprawdzać nowe przepisy.
renb
Moje tablice obserwuje 20714 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Gdzieś tam
Tort stracciatella Tort stracciatella Majówka z  czekoladą Majówka  z  czekoladą  . Tort   z  masą   marcepanową
ZszywkaPL
Profil oficjalny
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 5852 · Obserwują ją: 2951244

Ostatnio dodane:

Najlepsze pandemiczne prezenty dla kobiety vvv vvv Love .
Magnato
Kraków Obserwuj

Zszywek: 16422 · Obserwują ją: 10341

Ostatnio dodane:

moj salonik kosmetyczny ;)
Warszawa :)
kosmetologia estetyczna + stylizacja rzęs kliknij w zdjęcie i przejdź do sklepu kliknij w zdjęcie i przejdź do sklepu kliknij w zdjęcie i przejdź do sklepu
rozowicz3
xxxxxxxxxxxxxx Obserwuj

Zszywek: 5939 · Obserwują ją: 8697

Ostatnio dodane:

.... orange ... ...
songofthemist
Obserwuj

Zszywek: 6080 · Obserwują ją: 4869

Ostatnio dodane:

kwiaty ... Indyk w sosie słodko-kwaśnym FIT. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Funfetti cheesecake
fifi02
Obserwuj

Zszywek: 743 · Obserwują ją: 64

Ostatnio dodane:

Taką telewizyjna ściane mój maz zrobił siostrze , tylko zamiast szarości jest... Znalezienie czasu na drzemkę w ciągu dnia może przynieść znacznie więcej profitów, niż tylko dodanie nam energii. Naukowcy dowiedli, że jej moc jest naprawdę potężna. Składniki na 2 bezy:
6 białek   
300 g cukru
2 łyżki cukru brązowego
1 łyżeczka białego octu winnego
½ szklanki mielonych orzechów włoskich
szczypta soli
garść suszonych daktyli
1 łyżeczka mąki

Składniki na krem:
250 g mascarpone
250 ml śmietany kremówki 30%
200 g masy krówkowej
50 g miękkiego masła
1 łyżka cukru pudru
1 szklanka mielonych orzechów włoskich
garść daktyli

Pieczenie bezy zaczynamy od przygotowania papieru do pieczenia. Rozkładamy papier na blacie i odrysowujemy dwa koła o średnicy tortownicy. Następnie papier wyłożyć na dużej blaszce.
Piekarnik nastawiamy na 180C.
Daktyle do bezy kroimy na małe kawałki i posypujemy je mąką. Dokładnie mieszamy – dzięki temu nie zlepią nam się w cieście.
Białka wlewamy do suchej miski, dodajemy szczyptę soli. Ubijamy na sztywną pianę, dodajemy 1 łyżeczkę octu, a następnie – cały czas miksując -  wsypujemy po 1 łyżce cukru. Gdy już cały cukier znajdzie się w misce ubijamy do chwili, gdy piana będzie sztywna i po odwróceniu miski dnem do góry nie spadnie. Następnie dodajemy pokrojone daktyle i zmielone orzechy, mieszamy BARDZO delikatnie, dzielimy ciasto na dwie części i wykładamy na przygotowany wcześniej papier.
Wstawiamy bezy do nagrzanego do piekarnika, po około 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 140C i pieczemy 1,5 godziny. Po tym czasie, wyłączamy piekarnik, otwieramy lekko drzwiczki i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Do jednej miski wykładamy serek mascarpone, miękkie masło i masę krówkową, mieszamy trzepaczką... .Torcik bezowy z truskawkami.

Beza + masa na bazie bitej śmietany + owoce sezonowe

.Składniki na bezę.
3 białka
150 g brązowego cukru
1 mała łyżeczka octu winnego
szczypta soli

.Składniki na masę.
250 ml śmietany kremówki
150 g serka homogenizowanego
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka miękkiego masła
1 łyżeczka pasty waniliowej (lub ziarenka z 1 laski wanilii lub 1/2 opakowania cukru z wanilią)

.Dodatkowo.
100 g borówek
300 g truskawek

Pieczenie bezy zaczynamy od przygotowania papieru do pieczenia. Rozkładamy papier na blacie i odrysowujemy dwa serca. Następnie papier wyłożyć na dużej blaszce.
Piekarnik nastawiamy na 180C. 
Białka wlewamy do suchej miski, dodajemy szczyptę soli. Ubijamy na sztywną pianę, dodajemy 1 łyżeczkę octu, a następnie – cały czas miksując -  wsypujemy po 1 łyżce cukru. Gdy już cały cukier znajdzie się w misce ubijamy do chwili, gdy piana będzie sztywna i po odwróceniu miski dnem do góry nie spadnie.
Następnie dzielimy ciasto na dwie części i wykładamy na przygotowany wcześniej papier.
Wstawiamy bezy do nagrzanego do piekarnika, po około 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 140C i pieczemy 40 minut. Po tym czasie, wyłączamy piekarnik, otwieramy lekko drzwiczki i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Do miski wlewamy śmietankę i ubijamy ją z cukrem pudrem. Następnie dodajemy do niej serek, miękkie masło i pastę waniliową. Mieszamy.
Owoce myjemy. Truskawki kroimy na małe kawałki.
Na jednym krążku bezy równomiernie rozprowadzamy przygotowany krem zosta...
foible
Lublin Obserwuj

Zszywek: 3741 · Obserwują ją: 1464

Ostatnio dodane:

niebieski makijaż / rzęsy pióra Piękne, wyraziste a jednocześnie delikatne i zmysłowe - cudnie!!!! make up Kolejne piękne i zmysłowe oko!!!!
zszywka1
Obserwuj

Zszywek: 1681 · Obserwują ją: 8602

Ostatnio dodane:

TortArt - torty artystyczne... masa cukrowa torty Sałatka z grilowanym kurczakiem i brzoskwiniami 
Polecam wam gorąco!


SKŁADNIKI na 1  porcję
mix sałat np. Fit & Easy
1 pierś z kurczaka (ok. 100g)
2 połówki brzoskwiń z puszki
1 łyżka orzechów nerkowca
sól, pieprz, ulubione przyprawy
dressing miodowy: 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka octu winnego, 3 łyżeczki oliwy


Pierś kurczaka posyp ulubionymi przyprawami, połóż na gorącej grillowej patelni i obsmaż z dwóch stron na złoty kolor (bez tłuszczu).
Na talerzu rozłóż sałat. Pierś kurczaka i brzoskwinie pokrój w plastry i ułóż na sałacie.
Orzechy nerkowca lekko posiekaj i podpraż na suchej patelni. Posyp sałatkę.
Składniki dressingu umieść w słoiczku lub shakerze, szczelnie zamknij i potrząsaj energicznie przez kilkanaście sekund.
Przygotowanym dressingiem polej sałatkę przed podaniem.

Smacznego :)

 Jedna porcja zawiera średnio:
energia: 394 kcal
białko: 31 g
węglowodany: 25 g
błonnik: 8,9 g
tłuszcze: 19 g
cholesterol: 78 mg
Danie zawiera: wit.:A, E, B1, B2, B12, B6,C oraz niacynę oraz Sód, potas, fosfor, żelazo, magnez, cynk, mangan
Carpe_diem
Poznań Obserwuj

Zszywek: 198 · Obserwują ją: 350

Ostatnio dodane:

,,, Zdrowe placuszki :) Wygląda ciekawie :D Ciasto Milka 

Spód to zwykły biszkopt z 3 jajek, 2 kupiastych łyżek mąki i j...
MartaNieciecka
Tczew Obserwuj

Zszywek: 31 · Obserwują ją: 104

Ostatnio dodane:

<3. świąteczne <<< upięcie