rosie_808

rosie_808
Moje tablice obserwuje 15 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Ciasto bananowe bez pieczenia "Pierwsza randka" russianfood.com Ten bananowy tort ma tak romantyczną nazwę, ponieważ jest niewiarygodnie delikatny. Lekkie, zwiewne i roztapiające się ciasto w ustach nie pozostawi obojętnym i zawsze będziesz chciał je powtórzyć, tak jak chciałbyś powtórzyć swoją pierwszą randkę z najbliższymi. Ulubione herbatniki- 200g Banany - 3 sztuki. Suchy budyń - 1 opakowanie Mleko - 500 ml Śmietanka o zawartości tłuszczu co najmniej 30% - 200 ml Masło - 50 g W razie potrzeby do ciasta można dodać orzechy, herbatniki, gofry lub suszone owoce Wcześniej mocno zmrozić śmietanę i trzepaczkę do ubijania.Przy ubijaniu trzymać kubek ze śmietaną na kostkach lodu i ubijać mikserem na najniższej prędkości, po ubiciu umieścić w zamrażalce. Ugotować budyń jak na opakowaniu pisze i całkowicie schłodzić. Podstawa ciasta- Rozpuścić masło, wałkiem lub blenderem rozdrobnić ciastka. Masło wymieszać z ciastkami. Tą masą wylepić dno i boki tortownicy dokładnie. Banany pokroić w kółko i rozłożyć na biszkoptach. Na banany, jeśli chcesz, możesz położyć warstwę małych herbatników, rodzynków, orzechów, gofrów lub suszonych owoców lub wszystkiego, co lubisz. To doda nie tylko smaku, ale także wyjątkowość ciasta. Zabierz śmietankę z zamrażalki- ma być jak miękkie lody- i połącz z budyniem delikatnie. Nałóż krem na rozłożone w tortownicy banany i delikatnie rozsmaruj. Wkładam ciasto do lodówki na co najmniej trzy godziny, a najlepiej na całą noc. Gdy ciasto będzie gotowe, ostrożnie wyjmij go z formy, udekoruj według uznania i podawaj na stole. TARTA BANANOWO-ORZECHOWA – bez glutenu, jajek i cukru Morskie czekoladki z borówkami Zielony sernik ze szpinakiem w stylu leśnego mchu - BEZ pieczenia panna cotta