tosia2219

tosia2219
Moje tablice obserwuje 209 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Jasło
Tarta z borówkami i białą czekoladą Szaszłyki z kurczaka Ekspresowa surówka obiadowa. Kapusta pekińska, jabłka i sos chrzanowy. Idealne proporcje, świetny smak! Nadziewane muszle makaronowe Truskawkowy sernik na zimno Ekspresowy i znakomity! Torcik truskawkowy - idealny na lato Składniki: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów (120 g) 1 kg serka truskawkowego w wiaderku 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3-4 łyżki żelatyny 1/2 szklanki wrzątku 500 g truskawek okrągła forma, średnica 22-24 cm Sposób przygotowania: 1. Żelatynę rozpuszczamy dokładnie w 1/2 szklanki wrzątku, zostawiamy do całkowitego wystudzenia. 2. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim biszkopty. Kilka truskawek kroimy na połówki i przyklejamy do ścianek tortownicy. 3. Ser miksujemy z cukrami na jednolitą masę. Powoli cały czas miksując wlewamy ostudzoną całkowicie żelatynę. 4. Do środka formy wlewamy masę serową. Wkładamy do lodówki na ok. pół godziny. Następnie wykładamy wierzch ciasta połówkami truskawek. Sernik możemy udekorować dodatkowo listkami mięty. 5. Całość owijamy folią i wkładamy do lodówki na kilka godzin.