truskawka1

truskawka1
Moje tablice obserwuje 5 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Bielsko
Domowa nutella - po niej napewno nie przytyjesz 2 szklanki orzechów laskowych - upieczonych 2 łyżeczki kakao w proszku 2 łyżeczki oleju rzepakowego 3-4 łyżeczki stevia 1/3 szklanki mleczka kokosowego 1 szklanka gorzkiej czekolady (bez cukru!) - stopiona Przygotowanie: Jeżeli masz pod ręką tylko świeże orzechy, rozgrzej piekarnik do ok. 300° i piecz je przez 10 - 15 minut, aż zbrązowieją. Jeżeli kupiłaś już upieczone, przejdź do następnego etapu. Orzechy i cukier miksuj w blenderze na gładki krem. Roztop czekoladę w rondelku i połącz w orzechami. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Możesz dodać więcej cukru, lub mleczka kokosowego. Tort Mojito Bardzo orzeźwiający i wiosenny tort Mojito. Biszkopt: 4 jajka 80 g cukru 80 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 1-1,5 łyżki herbaty matcha w proszku Całe jajka ucieramy z cukrem, do gęstości śmietany. Dodajemy przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz herbatę matcha. Składniki delikatnie mieszamy szpatułką lub drewnianą łyżką, przekładamy do przygotowanej formy (forma tortowa 20 cm), wyrównujemy wierzch. Pieczemy w 160°C przez około 45 minut. Studzimy. Po ostudzeniu biszkopt wyjmujemy z formy i kroimy na 3 lub 4 blaty. Krem angielski miętowy: 250 ml mleka 125 g cukru trzcinowego 4 żółtka 1 laska wanilii 2 doniczki świeżej mięty 250 ml śmietany kremówki 36% 10 g żelatyny Mleko, cukier trzcinowy, żółtka, laskę wanilii (przekrojoną wzdłuż i łyżeczką wyskrobujemy ziarenka) oraz umyte całe gałązki z jednej doniczki mięty pasteryzujemy w kąpieli wodnej (nie należy przekroczyć 85°C ). Krem przecedzamy przez sitko, foliujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Żelatynę moczymy w zimnej wodzie do napęcznienia. Śmietankę podbijamy (nie ubijamy na sztywno!). Napęczniałą żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną i ciepłą żelatynę rozprowadzamy z odrobiną (1-2 łyżki) zimnego kremu angielskiego. Do zimnego kremu dodajemy ciepłą żelatynę, mieszamy energicznie. Następnie dodajemy stopniowo podbitą śmietankę. Całość ubijamy, do momentu uzyskania gęstego musu. Listki (bez łodyg) z drugiej doniczki mięty myjemy i blendujemy. Dodajemy je do kremu i delikatnie mieszamy. Nasącz limonkowy: 125 ml wody 125 g cukru trzcinowego 4-5 limonki (wyciśnięty sok) 1 limonka (plastry) Wodę, cukier trzcinowy, plastry limonki oraz wyciśnięty sok z limonki gotujemy. Doprawiamy wg uznania, dodajemy więcej soku z limonki lub więcej cukru trzcinowego. Przecedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Na paterze układamy pierwszy blat. Nasączamy go intensywnie syropem limonkowym, wykładamy warstwę angielskiego kremu miętowego. Przykrywamy kolejnym blatem i ponownie – nasączamy i wykładamy krem. Ostatni blat również nasączamy i delikatnie smarujemy wierzch kremem. Chłodzimy kilka godzin w lodówce, najlepiej całą noc. Blaty najlepiej składać w rancie cukierniczym lub w rancie od tortownicy. Po schłodzeniu boki i wierzch tortu smarujemy kremem maślanym, dekorujemy plasterkami limonki i listkami mięty. ... #tattoorose #rose #simple Tatoos
Zainspirowana_0001
Bydgoszcz Obserwuj

Zszywek: 12768 · Obserwują ją: 5966

Ostatnio dodane:

ggg ... hehe;) ***
love_it
Grabiny Obserwuj

Zszywek: 6144 · Obserwują ją: 4768

Ostatnio dodane:

MEGA CIASTO Kremowa Uczta z czekoladą. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. #łazienka #bielidrewno Czekoladowy tort z białymi michałkami i granatem #outfit
cookierenka
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 38 · Obserwują ją: 178

Ostatnio dodane:

Tarta jaglano-truskawkowa (bez pieczenia)

Przepis po kliknięciu w zdj. Czekoladowy sernik na zimo z truskawkami. 
Mega prosty przepis (kliknij na zdj.). Karpatka czekoladowa

Przepis po kliknięciu w zdj. Pełnoziarniste pierniczki z ziemniakami

Przepis po kliknięciu w zdj.
Ewelasypel11
Pasłęk Obserwuj

Zszywek: 740 · Obserwują ją: 12339

Ostatnio dodane:

Dad ♥ brakuje MI Cię najbardziej :(((((((((((((((((((((((( :((( :'( :'( Deser waniliowo-czekoladowy
Składniki:
1 gorzka czekolada
2 jajka
łyżeczka masła
łyżeczka cukru waniliowego
budyń waniliowy


Przygotowanie:
Najpierw przygotowujemy mus czekoladowy. W kąpieli wodnej (jeden garnek wkładamy do drugiego, w którym gotuje się woda) rozpuszczamy masło, do rozpuszczonego masła dodajemy pokruszoną czekoladę. Rozpuszczamy do momentu aż czekolada będzie płynna. Zdejmujemy z ognia, dodajemy po jednym żółtku i mieszamy. Następnie ubijamy białka z łyżeczką cukru waniliowego. Do czekolady z żółtkiem dodajemy po łyżce białek i mieszamy. Tak, aby masa czekoladowa była puszysta. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy i przekładamy do szklanek/salaterek. Chłodzimy. Następnie robimy budyń waniliowy (taki na 500 ml robimy w 400ml mleka żeby był bardziej gęsty). Chłodzimy budyń, tak, żeby po wlaniu na mus go nie roztopił i wlewamy na mus czekoladowy. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
natalialoveK
kraków Obserwuj

Zszywek: 1681 · Obserwują ją: 373

Ostatnio dodane:

*** Jeffrey Dean Morgan Upięcie z lokami. hehe