• O Zszywce
  • Popularne
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Wszystkie
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Społeczności
  • Tagi
  • Przycisk dodaj
  • Widget na stronę
  • Pliki cookies
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
ZALOGUJ
ZAREJESTRUJ SIĘ

truskawka_58

truskawka_58
Moje tablice obserwuje 54 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
... SAŁATKA Z CHRUPIĄCYM TUŃCZYKIEM  (2 porcje)  2-3 garście miksu sałat (u mnie sałata lodowa + rukola),  1 puszka tuńczyka w sosie własnym (najlepiej w dużych kawałkach),  1 nieduża czerwona papryka,  ½ ogórka,  2 łyżki pestek dyni,  2 łyżki oleju z pestek dyni (można zastąpić oliwą),  2 łyżki oliwy lub oleju do smażenia,  1 łyżka soku z cytryny,  sól i pieprz   Pestki dyni uprażyć na suchej patelni i odstawić.  Tuńczyka dokładnie osączyć na sitku, a następnie na papierowych ręcznikach – ważne, by pozbyć się jak najwięcej wilgoci, bo inaczej tuńczyk będzie pryskał na patelni.  Na patelni rozgrzać olej lub oliwę, wrzucić tuńczyka i smażyć, aż będzie brązowy i chrupiący (uwaga, tuńczyk może mimo wszystko trochę pryskać, dlatego dobrze jest mieć pod ręką pokrywkę lub osłonkę z gęstej siatki na patelnię. Od czasu do czasu mieszać i pilnować, by ryba się nie przypaliła.  Sałatę umyć i osuszyć, przełożyć do miski. Ogórek obrać i pokroić w półplasterki. Paprykę pokroić w paseczki. Dodać do sałaty. Na wierzch nałożyć tuńczyka.  Olej z pestek dyni wymieszać z sokiem z cytryny, solą i pieprzem, sosem polać sałatkę. Na koniec posypać pestkami dyni. SKŁADNIKI:  średnia cukinia jajko   serek wiejski (kubeczek) 3 łyżki otrębów owsianych  2  płaskie łyżki mąki kukurydzianej /lub pszennej z pełnego ziarna sól, pieprz, zioła, ewentualnie ząbek czosnku Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, posolić i zostawić na sitku do odcieknięcia wody. Jajko wymieszać z odciśniętą cukinią, dodać serek wiejski dokładnie odsączony z zalewy, przyprawić i dodać suche składniki. Wymieszać, zostawić na 10 minut. Dobrze rozgrzać patelnię teflonową, łyżką kłaść masę i rozpłaszczać, by nie były grube. Przykryć pokrywką i zmniejszyć znacznie ogień. Smażyć z dwóch stron. <3 Apocalyptica - Not Strong Enough (Feat. Brent Smith)

Tablic
6
Zszywek
6
Ulubionych
44
Aktywność
»
Obserwowanych
303
Obserwuję
26
Obserwują
9

muzyka

Obserwuj tablicę

Ludzie

<3
Obserwuj tablicę

Muzyka

Apocalyptica - Not Strong E... Nickelback - Savin Me
Obserwuj tablicę

Ulubione

SAŁATKA Z CHRUPIĄCYM TUŃCZY... SKŁADNIKI:  średnia cukinia...
Obserwuj tablicę

Pomysły

...
Obserwuj tablicę

Mój styl

Obserwuj tablicę
Następna strona

Witaj na Zszywka.pl!
Załóż konto i zyskaj.

Załóż konto Masz już konto? Zaloguj się »