ulenka44778899

ulenka44778899
Moje tablice obserwuje 22 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Popieram a Wy? ktoś wie gdzie kupie taką bluze? XDDD ... czy ktoś wie gdzie kupie taką bluzke ? xD
Oliwia9811
Obserwuj

Zszywek: 5 · Obserwują ją: 6

Ostatnio dodane:

Hej dziewczyny! Mam pytanie, kiedy pomaluje sobie oczy cieniem z drobinkami, to po 1-2h brokat mam tez na policzkach! Jak tego uniknąć? Macie jakieś sposoby? Nie wyglada to ładnie i strasznie mnie denerwuje :( Pomocy! To sa moje włosy po pierwszym farbowaniu. Moim celem sa włosy które bedą miał pełno cienkich pasm jasnego koloru (nie żółty, tylko bardziej pod biały). Nie wiem czy lepiej dojść do tego efektu poprzez farbowanie czy rozjaśnianie i położenie jasnej farby. Pomóżcie mi, farbowanie zajmie o wiele więcej czasu.. Co myślicie? Włosy mam w bardzo dobrym stanie, sa gładkie, nie przetłuszczają sie, proste z natury. Jak myślicie ? Moge tez rozjasnic wlosy na calej dlugosci a od nasady miec swoje nautralne, tak też mi się podoba i nie wiem. Jakie są wasze doświadczenia z farbowaniem bądź rozjaśnianiem włosów? co zrobić aby mieć taki kolor włosów? albo zbliżony do tego? zdjęcie moich włosów w poprzednim poście (czy nie wiem jak to sie nazywa, jestem nowa) pomóżcie! co myślicie o moich włosach?
Mla
elbląg Obserwuj

Zszywek: 23 · Obserwują ją: 323

Ostatnio dodane:

Ciasto z musem z czekolady mlecznej i białej przepis ang. [klik]

Składniki

Na ciasto :
300 gr Wysokiej jakości półsłodkiej czekolady ( 
posiekane )
4 duże jajka (o temperaturze pokojowej )
1/3 szklanki cukru
1/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1/2 kostki masła ( o temperaturze pokojowej)

Mus czekoladowy:
300 gr Wysokiej jakości półsłodkiej czekolady ( 
posiekane )
1 1/2 szklanki śmietany kremówki 
1 łyżeczka żelatyny 
2 łyżki chłodnej wody

Na Biały mus czekoladowy:
210 gr Wysokiej jakości białej czekolady ( posiekane )
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 łyżeczka żelatyny
1 łyżka zimnej wody

Rozgrzej piekrnik do 180 stopni. Okrągłą foremkę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Następnie połóż okrągłą foremkę na nieco większej brytfance
(ciasto ma się piec w kąpieli wodnej tak żeby boki ciasta nie były suche)i nalej do tej większej około 3 cm wrzątku. Rozpuść 300 gr czekolady w miseczce nad wrzątkiem lub w mikrofalówce. W misce ubij mikserem białka z 1/3 cukru na niskich obrotach. Stopniowo zwiększaj prędkość i ubijaj aż ubite białka będą puszyste i sztywne. Następnie dodaj resztę cukru, sól i wanilię. Kontynuuj mieszanie do czasu aż cały cukier się rozpuści a masa będzie lśniąca.Mikserem połącz rozpuszczone masło z czekoladądodaj żółtka. Do czekoladowej masy wlej połowę ubitych białek, wymieszaj drewnianą łyżką a następnie dodaj resztę. Należy pamiętać aby dobrze wymieszać cieższe ciasto z dna miski z białkami.Wlej ciasto do foremki i piecz w piekarniku przez około 
26-28 minut (sprawdż wykałaczką czy ciasto przylega). Po upieczeniu wyjmij ciasto do przestygnięcia w temperaturze pokojowej a następnie chłodne ciasto włóż do lodówki na około 1 godzinę. Wyjmij ciasto, nożem 
przejedź krawędzie i ściągnij pierścień tortownicy. Ciasto wyłóż na talerz. Pierścień tortownicy nałóż na ciasto tak żeby póżniej uformować warstwy pianki.

Mus czekoladowy:
Umieścić 300gr wysokiej jakości czekolady półsłodkiej (posiekanej) w misce żaroodpornej. W małym naczyniu rozpuść 1 łyżeczkę żelatyny bez  w 2 łyżkach zimnej wody.
Podgrzej 1/2 szklanki śmietany kremówki do wrzenia i 
wlej ją na posiekaną czekoladę, wymieszaaj ją delikatnie, aż masa będzie gładka i czekolada się całkowicie rozpuści. Jeśli czekolada nie będzie się 
topić podgrzej ją na małym ogniu.Podgrzej w kąpieli wodnej żelatynę z wodą i mieszaj do 
czasu kiedy znikną grudki. Następnie dodaj żelatynę do 
rozpuszczonej czekolady. Ubij pozostałą szklankę śmietany do czasu uzyskania pianki. ... piórnik ... :##
Vicky28
Mokowo Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 44

Ostatnio dodane:

Oto moja zmiana! Nie wiem, ile schudłam. Nie wiem, w ile czasu. Ale wiem, że podążam do celu! Dopóki nie spojrzałam na to porównanie, myślałam, że wyglądam cały czas tak samo! Ale jednak bieganie, ćwiczenia i rower robią swoje! I to jeszcze nie koniec! PAMIĘTAJCIE! Dążcie do swoich celów, mimo łez i chwil słabości! Jesteście silni, uwierzcie w siebie!
00lka
Lublin Obserwuj

Zszywek: 69 · Obserwują ją: 320

Ostatnio dodane:

xoxo. yt: lucyandlucy1 xoxo xoxo
suchasunnyday
Gdańsk Obserwuj

Zszywek: 53 · Obserwują ją: 1189

Ostatnio dodane:

jakie są wasze ulubione pędzle? od lewej hakuro, hulu, 2x zoeva, mbrush :) folia od makeuprevolution i cienie inlogt, makijaż weselny ❤❤❤ makijaż na wesele wykonany przeze mnie :) na powiekach pigment z inglot
lejdidax
Piekary Śląskie Obserwuj

Zszywek: 1463 · Obserwują ją: 14109

Ostatnio dodane:

... Niebiańskie Ciasto Czekoladowe z Kokosem (Ciasto a'la Bounty) Ciasto bez pieczenia to ostatnio dość popularny deser. Idealny dla osób zabieganych. Dziś pomysł na ciasto z kremem budyniowym, dżemem i kokosem Pyszne ciasto Monte! Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 1 łyżka oleju 4,5 łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem mleczny: 500 ml mleka 100 g mąki pszennej 100 g cukru 100 g białej czekolady szczypta soli 200 g masła temp. pokojowa Krem czekoladowy: 400 ml śmietany kremówki 200 g gorzkiej czekolady szczypta soli Dodatkowo orzechy włoskie, laskowe, płatki migdałów (te które lubisz) Biszkopt: Ubij białka na sztywno, dodaj cukier i ubijaj do jego rozpuszczenia. Następnie dodaj olej i żółtka. Gdy wszystkie składniki będą połączone delikatnie mieszając wsyp mąkę i proszek. Przełóż ciasto do foremki i piecz na złoty kolor około 15 minut w 180*C. Po lekkim przestudzeniu odklej pergamin od ciasta i przewróć je na druga stronę. Krem mleczny: 300 ml mleka wlej do garnka, wsyp cukier i zagotuj. Do pozostałego mleka wsyp mąkę i porządnie wymieszaj tak żeby nie było grudek (jeśli się nie uda weź mikser albo blender i zmiksuj ). Gotujące się mleko mieszaj rózgą. Cienkim strumykiem wlewaj do niego rozrobioną mąkę. Masa powinna zgęstnieć i zacząć lekko pyrkać. Oczywiście uważaj żeby nie przypalić :D Dodaj połamaną czekoladę, sól i mieszaj dopóki się nie rozpuści. Przestudź do temperatury pokojowej. Zmiksuj masło i dodawaj po jednej łyżce kremu, wymieszaj do połączenia i znowu dodaj łyżkę kremu (w żadnym wypadku nie dodawaj wszystkiego na raz!). Krem czekoladowy: Śmietanę kremówkę wlej do garnka, dodaj połamaną czekoladę, sól i cały czas mieszając podgrzewaj, aż czekolada się rozpuści ( nie gotuj!). Przestudź, a następnie włóż do lodówki do porządnego schłodzenia. Ubij na sztywno. Na biszkopt wyłóż krem mleczny na nim połóż krem czekoladowy. Ciasto posyp pokrojonymi na drobno i podprażonymi orzechami. Przechowuj w lodówce do 4-5 dni.
zygzak123
Lublin Obserwuj

Zszywek: 1319 · Obserwują ją: 5820

Ostatnio dodane:

;-) ;-) Kryształy praca marzeń
kedde
... Obserwuj

Zszywek: 749 · Obserwują ją: 5234

Ostatnio dodane:

Nie masz pomysłu na koktajl? Pomogę ;) ... ... piórnik