veyronka

Idealnie niedoskonała
veyronka
Moje tablice obserwuje 29 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 miasteczko
Zjawiskowa srebrna bransoleta bransoleta bransoleta Ciastka czekoladowe
Składniki:
180 g miękkiego masła
50 g cukru pudru
0, 5 łyżeczki esencji waniliowej
150 g mąki pszennej
75 g mąki kukurydzianej ( lub skrobi)
1/ 8 łyżeczki soli
Po 60 g gorzkiej i białej czekolady
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. 
Mąki i sól przesiewamy. 
Masło ucieramy z cukrem na puszysty krem. 
Dodajemy esencję waniliową. 
Nie przerywając miksowania stopniowo wsypujemy przesiane mąki. 
Ciasto przekładamy do worka cukierniczego z końcówka o przekroju 1 cm i wyciskamy 7 cm. ciastka bezpośrednio na blachę wyłożoną pergaminem. 
Przerwy pomiędzy ciasteczkami powinny wynosić ok. 5 cm. 
Pieczemy 12-15 minut, do stwardnienia i lekkiego przyrumienienia ciasteczek. 
Wyjmujemy wraz z blachą i pozostawiamy na niej przez 5 minut. 
Następnie delikatnie przenosimy na kratkę w celu ostudzenia.
Czekolady siekamy i przekładamy do miseczek. 
Rozpuszczamy czekolady na parze i kiedy będą płynne przekładamy do małych woreczków. 
Odcinamy końcówkę torebki i ozdabiamy . Ciastka odstawiamy do zastygnięcia czekolady. motyw: konwalie