wercia1112000

wercia1112000
Moje tablice obserwuje 833 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
... instagram: magic__of__drawings Sportowiec roku 2017!!!!! Mistrzowie Messi
kz1
Polska Obserwuj

Zszywek: 777 · Obserwują ją: 530

Ostatnio dodane:

Praca plastyczna - witraż z jesiennych liści. Skansen w Kłóbce - Kujawsko-dobrzyński park etnograficzny. Lista zwierząt, które wyginęły poprzez działalność człowieka. Rodzaje placków.
sokol535
Obserwuj

Zszywek: 69 · Obserwują ją: 96

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
malakalaq
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 7613 · Obserwują ją: 31015

Ostatnio dodane:

Sałatka młodzieżowa Ekspresowy serniczek Pasta pieczarkowa Sałatka dekoracyjna
malutkaslodkaja
Jelenia Góra Obserwuj

Zszywek: 345 · Obserwują ją: 118

Ostatnio dodane:

vvv vvv #łazienka #brązy #łazienka #dom
magda223
poznan Obserwuj

Zszywek: 5782 · Obserwują ją: 6210

Ostatnio dodane:

Kochanie wypiłam tylko 2 kielonki jak Ty zawsze z chłopakami: ) Rozsądne słowa.. ♡•mm ...
Marcia54
Mińsk Mazowiecki Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 12

angelkatherine
Kielce Obserwuj

Zszywek: 20 · Obserwują ją: 33

Ostatnio dodane:

Moscow Angel Norge Husnes-Norge
Paula0302
Obserwuj

Zszywek: 635 · Obserwują ją: 517

Ostatnio dodane:

Paluchy z ciasta francuskiego z serem i boczkiem z sosem czosnkowo koperkowym. Pyszne rogaliki francuskie z jabłkami posypane cukrem pudrem. Link po kliknięciu w zdjęcie. Przepis na przepyszne sajgonki. Link po kliknięciu w zdjęcie. siemaneczko zrecenzowałam dla Ws ten krem. Link po kliknięciu w zdjęcie.
kuplet2003
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

mniam
sarah_ss
Dębica Obserwuj

Zszywek: 543 · Obserwują ją: 51

Ostatnio dodane:

Turtle nails 135 Frappe Semilac 131 Lovely Mickey Semilac 212 Natural Pink Semilac
SOPSI
Częstochowa Obserwuj

Zszywek: 227 · Obserwują ją: 1730

Ostatnio dodane:

Uszyta bluza dla pupila ❤️ Chcesz również stworzyć taką dla swojego ? Zapraszam na kanał Sopsi na YouTubw Nowy film na YouTube ✂️ More in YouTube ✂️ Nowy film na YouTube ✂️
szklarzowa_56
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Wo!
anetaRaCzYnSka14
Zakopane Obserwuj

Zszywek: 40422 · Obserwują ją: 116545

Ostatnio dodane:

... **** Moja cudna choineczka w bieli... Diy
zeusbo
Słubice, Poland Obserwuj

Zszywek: 477 · Obserwują go: 427

Ostatnio dodane:

Zupa gulaszowa.
Składniki:
0,5 kg mięsa wieprzowego (chude)
1 cebula
1 papryka czerwona
3 ziemniaki
1 łyżka przecieru pomidorowego
2 ogórki konserwowe
0,8 litra bulionu
1,5 łyżeczki słodkiej papryki 
pieprz czarny w młynku
szczypta ognistej mieszanki przypraw w młynku (Kamis)
szczypta tymianku 
sól
olej
 
Przygotowanie:
W garnku rozgrzać olej dodać pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę mięso  lekko podpiec, mieszając. Podlać gorącym bulionem i pod przykryciem dusić do miękkości. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki, przecier pomidorowy oraz przyprawy i gotować do miękkości ziemniaków. Zdjąć z ognia dodać starte na małych oczkach ogórki i doprawić do smaku. wiązanie krawatu Magdalena Wojciechowska, Nieskończoność M.YŚLI Paulina Hofman
Magdaaa582
Obserwuj

Zszywek: 11 · Obserwują ją: 43

Ostatnio dodane:

:))) Tarta z bananami i kremem budniowym - Składniki na spód: 350 g ciasteczek Hit kakaowe 100 g masła Składniki na krem budyniowy 400 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 2 duże żółtka 2 łyżki cukru 1 łyżka masła Dodatkowo: 300 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru 1 łyżeczka żelatyny 2 duże banany sok z 1 cytryny 20 g mlecznej czekolady Ciasteczka zmielić w blenderze, dodać roztopione masło i wymieszać aby powstał z ciasteczek „mokry piasek”, masę przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać wierzch i utworzyć z ciastek boki o wysokości 2 – 3 cm. Schłodzić w lodówce. W 200 ml mleka rozpuścić budyń, dodać żółtka, cukier i dokładnie wymieszać, resztę zagotować i wlać mieszaninę, zagotować, zdjąć z gazu. Budyń przełożyć do plastikowej miseczki, przykryć z góry folią spożywczą żeby nie pojawił się kożuch i odstawić do ostygnięcia. Kiedy będzie zimny utrzeć z łyżką masła i wyłożyć na ciasteczkowy spód. Banany pokroić w plasterki i wymoczyć dokładnie z każdej strony w soku wyciśniętym z cytryny i układać na wierzchu budyniu. Wstawić do lodówki na czas przygotowania bitej śmietany. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę z cukrem, dodać zimną żelatynę i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na banany, wyrównać z góry. Czekoladę rozpuścić, włożyć do foliowego woreczka, odciąć mały rożek i zrobić ozdobną kratę na wierzchu bitej śmietany. Składniki na około 30 ciastek: 150 g orzeszków ziemnych prażonych (niesolonych) 150 g cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody garstka posiekanych orzeszków ziemnych prażonych (solonych) do posypania Orzeszki ziemne i cukier puder umieścić w malakserze. Miksować, przez kilka minut, by orzechy całkowicie zamieniły się w mąkę (uwaga: nie za długo, inaczej zacznie wydzielać się nich olej i otrzymacie orzechową pastę!). Dodać 60 g białek, dokładnie wymieszać. W misie miksera umieścić dodatkowe 60 g białek (misa powinna być sucha, bez śladów tłuszczu, białka idealnie oddzielone od żółtek). Obok w małym kubeczku przygotować 35 g cukru. W małym garnuszku umieścić 150 g cukru i 50 ml wody. Wymieszać, zagotować. W garnuszku umieścić termometr cukierniczy i gotować na średniej mocy palnika (ważne: nie mieszając ani razu!) do osiągnięcia na nim temperatury 118ºC (245ºF). W międzyczasie, gdy syrop dochodzi do temperatury 100ºC (210ºF) zacząć ubijać białka. Białka ubijać jak na bezy - do sztywności, pod koniec miksowania dosypując cukier, łyżeczka po łyżeczce, cały czas miksując. Gdy syrop osiągnie wymaganą temperaturę natychmiast ściągnąć go z palnika i powoli, cienką strużką wlewać syrop cukrowy do ubijanych białek (ubijamy na razie na małych obrotach - tylko podczas wlewania syropu cukrowego, by nie znalazł się na ściankach misy, ale w samych białkach, następnie obroty zwiększamy do maksymalnych), nie zaprzestając miksowania. Miksowanie kontynuować przez 5 - 8 minut do wystudzenia bezy. Gotową włoską bezę dodawać do przygotowanej masy orzechowej, w trzech turach, dokładnie mieszając. Masa będzie robiła się rzadsza z każdym zamieszaniem, a w rezultacie powinna swobodnie opadać ze szpatułki w postaci gęstej, błyszczącej wstążki. Uwaga: zbyt długo mieszana masa może spowodować rozlewanie się makaroników na macie; zbyt krótko - ciasto będzie zbyt gęste. To jest najtrudniejszy etap w wykonaniu makaroników na bezie włoskiej. Blachę do ciasteczek wyłożyć matą teflonową lub niewoskowanym papierem do pieczenia (będą potrzebne przynajmniej 3 blaszki). Gotowe ciasto makaronikowe przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką. Trzymając tylkę prostopadle do blachy wyciskać na blachę makaroniki o średnicy około 3 cm (mini - makaroniki około 2 cm), pozostawiając pomiędzy nimi spore odstępy. Oprószyć posiekanymi drobno orzeszkami. Odstawić makaroniki do... ...
duszek0155
Obserwuj

Zszywek: 50 · Obserwują ją: 21

Ostatnio dodane:

Śliczniaste... ,,,, Placki jogurtowe z truskawkami kładniki, około 16 placków: • 250 g jogurtu greckiego lub naturalnego • 2 duże jajka • 2 łyżki oleju roślinnego lub roztopionego masła • 2 - 3 łyżki cukru • 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • mała szczypta soli • kilka truskawek Dodatki: np. cukier puder, bita śmietana, syrop klonowy, posłodzona gęsta śmietana 12% Przygotowanie: W misce wymieszać lub zmiksować jogurt z jajkami i 2 łyżkami oleju, dodać cukier, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą. Wymieszać lub zmiksować do połączenia się składników w gładką i jednolitą masę. Rozgrzać patelnię (np. naleśnikową lub inną z nieprzywierającą powłoką) i nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta na jednego placka zachowując odstępy (placki urosną podczas smażenia, więc jednorazowo można smażyć ich 4 sztuki). Placki smażyć na niezbyt dużym ogniu, do czasu aż urosną i będą ładnie zrumienione (około 2,5 minuty). Gdy placki podrosną (mniej więcej w drugiej połowie smażenia) włożyć w każdego placka po 2 grubsze plasterki truskawki. Przewrócić placki na drugą stronę i smażyć do zrumienienia, przez około 2,5 minuty lub trochę krócej. Przed smażeniem następnej partii placków patelnię dobrze jest wyczyścić ręcznikiem papierowym lub gąbką. Posypać cukrem pudrem. Można też podawać z bitą śmietaną, syropem klonowym. Już niedługo komary- oto pułapka na nie
monotoniarelax
Bielsko-Biała Obserwuj

Zszywek: 1468 · Obserwują ją: 1788

Ostatnio dodane:

wymarzony tort ... ... ...
Loxik
Obserwuj

Zszywek: 14 · Obserwują ją: 10

Ostatnio dodane:

:) :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):) ... Uwielbiam ten dźwięk...
misio535
Obserwuj

Zszywek: 10 · Obserwują ją: 216

Ostatnio dodane:

>>>>>>>>> ❤ Adidas całe my xd
Kanon
Polska Obserwuj

Zszywek: 19156 · Obserwują ją: 192758

Ostatnio dodane:

... ... Słodko. Cudo
iwoncia02
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 12

Ostatnio dodane:

top coat super wygląda na pazurkach daje efekt żelowych paznokci cena: około 10 zł szybko wysycha dość długo się trzyma polecam! moja ocena to 10/10