wilandra1987

wilandra1987
Moje tablice obserwuje 774 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Rybnik
*** suknia ślubna w białą i szarą suknię JOL225 w stylu vintage ..... Jak Luna :D ...
Mecia
Koniecpol Obserwuj

Zszywek: 5372 · Obserwują ją: 6828

Ostatnio dodane:

... Kruche ciasteczka z kawałkami czekolady (ok. 45 szt.)
* 250g masła lub margaryny
* 300g cukru
* 1 op.cukru wanilinowego
* 2 roztrzepane jajka
* 6 łyżek mleka
* 450g mąki pszennej
* 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
* 250g czekolady mlecznej

Do pieczenia: blacha wyłożona folią aluminiową

Masło/margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę w dużej misce. Dodać cukier wanilinowy, następnie stopniowo dodawać roztrzepane jajka i mleko. Ucierając dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dorzucić czekoladę pokrojoną w kostki 5x5 mm i dokładnie połączyć z ciastem, uważając żeby się nie ogrzało.
Formować kulki i układać na przygotowanej blasze w odstępach 4 cm (rosną podczas pieczenia). Na koniec porcje ciasta lekko spłaszczyć na grubość ok. 5 mm
Piec ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni, do uzyskania złotego koloru :)
PYSZNE!!! :))) Składniki na dwie blaszki ciastek:
180 g miękkiego masła
50 g cukru pudru
0, 5 łyżeczki esencji waniliowej
150 g mąki pszennej
75 g mąki kukurydzianej ( lub skrobi)
1/ 8 łyżeczki soli
Po 60 g gorzkiej i białej czekolady

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Mąki i sól przesiewamy. Masło ucieramy z cukrem na puszysty krem. Dodajemy esencję waniliową. Nie przerywając miksowania stopniowo wsypujemy przesiane mąki. Ciasto przekładamy do worka cukierniczego z końcówka o przekroju 1 cm i wyciskamy 7 cm. ciastka bezpośrednio na blachę wyłożoną pergaminem. Przerwy pomiędzy ciasteczkami powinny wynosić ok. 5 cm. Pieczemy 12-15 minut, do stwardnienia i lekkiego przyrumienienia ciasteczek. Wyjmujemy wraz z blachą i pozostawiamy na niej przez 5 minut. Następnie delikatnie przenosimy na kratkę w celu ostudzenia. Czekolady siekamy i przekładamy do miseczek. Rozpuszczamy czekolady na parze i kiedy będą płynne przekładamy do małych woreczków. Odcinamy końcówkę torebki i ozdabiamy . Ciastka odstawiamy do zastygnięcia czekolady. loczki;3
paattii4
Obserwuj

Zszywek: 244 · Obserwują ją: 102

Ostatnio dodane:

miejsce na kwiaty szybkie loki :) włosy *_* cudo.
myrtek3001
Katowice, Poland Obserwuj

Zszywek: 1299 · Obserwują ją: 407

Ostatnio dodane:

coffi time Deser wiśniowo-czekoladowy
Składniki:
300g wydrylowanych wiśni
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki cukru
1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej + 2-3 łyżki zimnej wody
50-80ml wody (w zależności od soczystości owoców)
200g śmietanki 30%
1 łyżeczka cukru pudru
25g czekolady deserowej
25g czekolady mlecznej
wiśnie do dekoracji
Wykonanie:
- wiśnie zasypać cukrem, dodać sok z cytryny, gotować 5-10minut, w trakcie gotowania dodać 50-80ml wody, ilość uzależnić od tego, jak dużo soku wypłynie z wiśni
- mąkę ziemniaczaną rozpuścić w 2-3 łyżkach zimnej wody, mieszankę wlać do gotujących się wiśni, mieszając gotować przez około 1 minutę do lekkiego zgęstnienia 
- wiśnie zdjąć z palnika, ostudzić
- czekoladę rozpuścić podgrzewając krótko w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej, pozostawić do ostygnięcia
- zimną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder
- bitą śmietanę stopniowo po 1 łyżce dodawać do ostudzonej, lecz ciągle płynnej czekolady, za każdym razem delikatnie wymieszać
- do szklanek nakładać kolejno: mniej niż 1/2 masy czekoladowej, 1/2 wiśni, mniej niż 1/2 masy czekoladowej, 1/2 wiśni, pozostałą masę czekoladową
- deser schłodzić, przed podaniem udekorować świeżymi wiśniami. Składniki na dwie blaszki ciastek:
180 g miękkiego masła
50 g cukru pudru
0, 5 łyżeczki esencji waniliowej
150 g mąki pszennej
75 g mąki kukurydzianej ( lub skrobi)
1/ 8 łyżeczki soli
Po 60 g gorzkiej i białej czekolady

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Mąki i sól przesiewamy. Masło ucieramy z cukrem na puszysty krem. Dodajemy esencję waniliową. Nie przerywając miksowania stopniowo wsypujemy przesiane mąki. Ciasto przekładamy do worka cukierniczego z końcówka o przekroju 1 cm i wyciskamy 7 cm. ciastka bezpośrednio na blachę wyłożoną pergaminem. Przerwy pomiędzy ciasteczkami powinny wynosić ok. 5 cm. Pieczemy 12-15 minut, do stwardnienia i lekkiego przyrumienienia ciasteczek. Wyjmujemy wraz z blachą i pozostawiamy na niej przez 5 minut. Następnie delikatnie przenosimy na kratkę w celu ostudzenia. Czekolady siekamy i przekładamy do miseczek. Rozpuszczamy czekolady na parze i kiedy będą płynne przekładamy do małych woreczków. Odcinamy końcówkę torebki i ozdabiamy . Ciastka odstawiamy do zastygnięcia czekolady. O taaak :D
szkolaSELECT
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 435 · Obserwują ją: 1247

Ostatnio dodane:

Praca dyplomowa uczestniczki kursu wizażu. Praca dyplomowa uczestniczki kursu wizażu. Praca dylomowa uczestniczki kursu wizażu Select. Praca dyplomowa uczennicy kursu wizażu Select.
olize
Tuszyma Obserwuj

Zszywek: 303 · Obserwują ją: 75

Ostatnio dodane:

Zdrowsza wersja frytek bez OLEJU ! :) - Kroimy ziemniaki - Mieszamy z przyprawami ( papryka słodka, przyprawa do ziemniaków, sól morska) -Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na 20-30 min ja później jeszcze ustawiam na najwyższą temperaturę (250) i zmieniam na grilowanie fajnie się podpiekają i są chrupkie :) !   100g to tylko 77kcal  natomiast frytki karbowane(mrożone) z piekarnika w 100g to 213kcal  frytki smażone w 100g to 331kcal Można tak zrobić nie tylko napis ale i wszystko ;D węzeł cętki
Szafa
Profil oficjalny
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 6096 · Obserwują go: 2223553

Ostatnio dodane:

Fryzura okolicznościowa ślubna od oazapiekna z 1 września - najlepsze stylizacje i ciuszki Jesień od gretastyl z 1 września - najlepsze stylizacje i ciuszki Khaki parke od gretastyl z 31 sierpnia - najlepsze stylizacje i ciuszki weekendowy luz od iwona48 z 31 sierpnia - najlepsze stylizacje i ciuszki