Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

w sam raz na jesień :)
CIASTO KINDER COUNTRY! :) L...
,,,
...
składniki

250g masła, 1 i ...
Domowe śniadaniowe płatki c...
Mini pizze na krakersach Sk...
Kulinarne DIY, czyli zrób s...
Iceówka, znana również jako...
CIASTO NA PIZZĘ MAGDY GESSL...
Babeczki Kinder Bueno ♥ Skł...
Zapiekane bułeczki z jajkam...
sernik SNICKERS Składniki n...
Niskokaloryczne chipsy z mi...
Przepis na pyszne ciasto be...
MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI:...
...
pasują do roznych kolorow o...
Pastel_Goth

Pastel_Goth

Dodane 2.03 o 8:52
Obserwuj
CIASTO NA PIZZĘ MAGDY GESSLER  Przepis Magdy Gessler Składniki: - 340 g mąki, - 5 g suszonych drożdży, - 1 ½ łyżeczki cukru, - 1 ½ łyżeczki soli - 2 łyżeczki oliwy, - 250 ml letniej wody Wykonanie: Pierwszym elementem świadczącym o jakości pizzy jest ciasto, a najlepsze powinno być lekkie, cieniutkie i pięknie wypieczone na brzegach.  Rozpuścić drożdże w letniej wodzie i odstawić na 10 minut. W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sól i wlać drożdże. Wyrabiać 5-10 minut na blacie lub stolnicy oprószonej mąką, aż ciasto stanie się jednolite i elastyczne. Odstawić na 10 minut. Ponownie włożyć ciasto do miski i wyrobić z oliwą. Podzielić na porcje po 150 g i uformować w kule. Przykryć ciasto folią i odstawić na 45 minut, aby urosło (powinno zwiększyć objętość dwukrotnie). Kiedy ciasto wyrośnie, nagrzać piekarnik do 230C. Oprószyć ciasto mąką i wałkować, tak by ze środka usunąć pęcherzyki powietrza. Uformować ciasto w placki o średnicy około 30 cm. Piec z ulubionymi dodatkami około 10-15 minut.

CIASTO NA PIZZĘ MAGDY GESSLER  Przepis Magdy Gessler

Składniki: - 340 g mąki, - 5 g suszonych drożdży, - 1 ½ łyżeczki cukru, - 1 ½ łyżeczki soli - 2 łyżeczki oliwy, - 250 ml letniej wody Wykonanie: Pierwszym elementem świadczącym o jakości pizzy jest ciasto, a najlepsze powinno być lekkie, cieniutkie i pięknie wypieczone na brzegach.  Rozpuścić drożdże w letniej wodzie i odstawić na 10 minut. W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sól i wlać drożdże. Wyrabiać 5-10 minut na blacie lub stolnicy oprószonej mąką, aż ciasto stanie się jednolite i elastyczne. Odstawić na 10 minut. Ponownie włożyć ciasto do miski i wyrobić z oliwą. Podzielić na porcje po 150 g i uformować w kule. Przykryć ciasto folią i odstawić na 45 minut, aby urosło (powinno zwiększyć objętość dwukrotnie). Kiedy ciasto wyrośnie, nagrzać piekarnik do 230C. Oprószyć ciasto mąką i wałkować, tak by ze środka usunąć pęcherzyki powietrza. Uformować ciasto w placki o średnicy około 30 cm. Piec z ulubionymi dodatkami około 10-15 minut.

Zgłoś naruszenie

malwina1616

Robiłam i polecam! Ciasto wyszło bardzo cienkie i chrupiące. I wałkowałam je bo nie umiałam inaczej go rozciągnąć ;P

27.02 o 18:04       | 

goldpunk

robiłam tak jak ona pisze i nie wyszło jak powinno aczkolwiek do zjedzenia nadawało się

20.02 o 23:37       | 

mentaldancing

To jak je uformować ? Podrzucając ? :P haha.

20.02 o 10:44       |  Pokaż odpowiedzi

VeryOriginalNick

Ciasta na pizzę się nie wałkuje! Widziałam kiedyś herezje Gesslerowej na temat pizzy w jej programie, jak na osobę która podobno jakiś czas spędziła we Włoszech to się nie popisała...

17.02 o 9:11       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY